The Uno

makept0626ic1rp9.jpg

MotorcycleMojo dergisi oldukça güzel bir hikayeyi yayınladı The Uno - tek tekerlekli-görünümlü motosiklet.

Toronto ‘da yapılan 2008 Uluslararası Motosiklet Fuarı genellikle el yapımı, custom Amerikan V-Twinlerle dolar taşar. Bu yıl başka bir el yapımı model bütün ilgiyi üzerinde toplamayı başardı, The Uno.

Turuncu ve füme renklere sahip oldukça kullanışsız görünen araç çift tekeri ve ayak pegleri ile dengesini sağlıyor.

18 yaşında ki Kanada ‘lı Ben J. Poss Gulak model trenler, roketler gibi hobilere sahip genç bir kardeşimiz. Ben tarafından yapılan The Uno aslında paralel tekerlekli, elektirikli bir motosiklet çeşidi. The Uno aynı Segway gibi öne yatınca öne arkaya yatınca arkaya gidiyor.

Ben ilk tasarımlarını elle çizdikten sonra Google SketchUp ‘a bu çizimleri yüklüyor, Solidworks satış temsilcisi Ben ‘e CAD yazılımı satmayı teklif ediyor ancak Ben ‘in bu yazılımın ücretini karşılayacak durumu olmuyor, fakat çizimlerini bu satış temsilcisine gösteriyor ve projesi Solidworks ‘e ertesi gün geçmiş oluyor bile. oldukça ilginç ve güzel bir olay.

Şase Yamaha R1 ‘den alınmış, grenajlar fiberglas, gyro kurulumu için Kaliforniya ‘da ki Trevor Blackwell ‘den yardım alınmış. 2 gyro var araçta, biri ileri - geri hareketi sağlıyor, diğeri dönmeyi.

18 yaşında ki Ben ‘in imkansızlıklar içerisinde bir projeyi hayata nasıl geçirdiğine tanık oldunuz, gelecekte çok daha başarılkı projeler ile kendisi görebiliriz.

Kaynak: http://www.motoaktuel.com/blog

Moderatör tarafında düzenlendi:
Helal olsun çocuğa süper bir icat yapmış. Zekice tasarlandığı belli; denge konusunda Ginger'dan esinlenmiş.

Gökhan, bi videosu falan yok mu bunun? :silent:
Nası gidiyo merak ettim. :mrgreen:

Son düzenleme:
Ulen üstünde emenet duruyosun bi de elleri falan salmış artsilik yapıyo hergele :p

uleeee bunu bana verseler yurtta ne havam olur yaaaa:p

racing uno:p:queen:

hakikaten video'su yokmu bu nasıl dönüyor:silent:

süper ama sanki tehlikeli gibi düşündürücü bilinçli gidilirse harika ama düşmesini hayal etmek istemem denge olayı ?

Mersin İl Temsilcisi
geliştirilebilse harika bişey olabilir bence. park sonu yok mesela ve geri de gidebilyor. bence +'ları olan bir icada benziyor...

Malesef arkadaşlar okadar araştırdım ama videosunu bulamadım. İstemediginiz kadar fotosu var ama elemanlar okadar foto yerine bir video eklemeyi akıl edememiş..

1-2 ayrıntılı foto daha ekleyim bari( video kadar olmaz ama idare edin :p)

Son düzenleme:
ney bide akülü müü,buna koyacaksın bi hayabusa motoru kenya malkara yarım saat,bu dünya öbür dünya seferlerine başlayacaksın ağrısız sancısızz :DD

yok abi ben arka arkaya tekerlekten gayet memnunum yan yana olmasına gerenk yok

İlk baştada anlatıldıgı gibi uno segwaylar gibi öne yatınca öne arkaya yatıncada arkaya gidiyor. Benzer videolar buldum. Aslında kullanması okadarda zor degilmiş :)

[GV]-4571168691287457473&hl[/GV]

[YT]Iv_SfonG4w4[/YT]

[GV]-5074120639358874539&hl[/GV]

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar