Teşekkür postu

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Geçen yıl 26 Ağustos SUVARİNİN İZİNDEN sürüşüne katılmak için giderken bozulan kamyonun yola dökülen yağı yüzünden ciddi bir kazayı az bir zarar ile atlattım.

Motorumun koruma demiri işini yapti ama eridi. Endurowold firmasından aldığım crospopro alüminyum koruma demirini tek taraflı almak istediğimi ilettim. Hemen sipariş verildi. Malzeme geldi değiştik.

Teşekkür sebebi değişim için hiç bir ücret alınmadı. Yenisini montaj dahil garanti diyerek değiştiler.

Yani Hiç bir firmanın yapmayacağı bir iş...

Biraz geç bir paylaşım oldu ama benim tembelliğine verin

Geçmiş olsun, en büyük korkum yolda yağ olması. İnsanın farketmesi çok zor ve bir kere o yağa girdin mi ne yapsan boş artık. Allah tüm motorcuları böyle bir beladan korusun.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Geçmiş olsun Ahmet Abi.

Bu tarihten sonra 2, belki de 3 kez falan görüştük ama CRF'lere sis farı, Acerbis depo ve zincir yağlama takmaktan sıra bu kazayı konuşmaya gelmedi demek ki. 😆 :LOL:

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Bende yola uyarı koymayan kamyoncunun taaa,,,,,,
Cezasız kalmadı 15 bin TL cik onun adına sadaka verdirdim 🤣
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçmiş olsun Ahmet Abi.

Bu tarihten sonra 2, belki de 3 kez falan görüştük ama CRF'lere sis farı, Acerbis depo ve zincir yağlama takmaktan sıra bu kazayı konuşmaya gelmedi demek ki. 😆 :LOL:
Aslında şu fotoğraf yükleme derdi olmasa olur bir şeyler de o iş sıkıntı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçmiş olsun, en büyük korkum yolda yağ olması. İnsanın farketmesi çok zor ve bir kere o yağa girdin mi ne yapsan boş artık. Allah tüm motorcuları böyle bir beladan korusun.
Eğer rampa çıkıyor isen sağda da Park etmiş kamyon var ise durarak geçmek şart ben artık dikkat ediyorum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi geçmiş olsun.
Sahiden haberimiz olmadı.
Umarım sende bir şey yoktur. Demir eridiğine göre de görevini yapmış, motorda bir şey olsa söylerdin.

Motosikleti
D400
geçmiş olsun.
bu devirde kimse kimseye bedava iş yapmaz hele ki koruma demiri satan firma sattıktan sonra insanlar memnun kalsın da yeni motoruna vs. tekrar alsın diye düşünür. ilginç geldi kesin bişi var altında :D

yolda giderken en çok korktuğum şey.
şimdi böyle bir durumda ne yapılır, nasıl paçayı yırtarız?
yoksa ne yaparsak yapalım motor illa devrilecek mi?

Motosikleti
D400
yolda giderken en çok korktuğum şey.
şimdi böyle bir durumda ne yapılır, nasıl paçayı yırtarız?
yoksa ne yaparsak yapalım motor illa devrilecek mi?

Yatık haldeysen ve görmediysen zaten kaçarı yok bence.

1 kere denk geldim birkaç metre öteden fark ettim ama kaçamadım motoru dikleştirip gazı yavaş yavaş keserek çok ince bir fren ile sağa cekip durdum.

Yatık haldeysen ve görmediysen zaten kaçarı yok bence.

1 kere denk geldim birkaç metre öteden fark ettim ama kaçamadım motoru dikleştirip gazı yavaş yavaş keserek çok ince bir fren ile sağa cekip durdum.
motoru dikleştirsen de o yağ birikintisinin içine girdikten sonra motor büyük ihtimalle savrulmaya başlayacak ama?
geçen gördüm böyle bir olay. debriyaj çekip motoru stabil hale getiriyordu eleman.

Motosikleti
D400
motoru dikleştirsen de o yağ birikintisinin içine girdikten sonra motor büyük ihtimalle savrulmaya başlayacak ama?
geçen gördüm böyle bir olay. debriyaj çekip motoru stabil hale getiriyordu eleman.

bence yağ ın uzunluğuna bağlı, benim girdiğim yağ 20 cm civarı bir birikinti idi, lastiğin hepsine bulaşmadı.
tamamen yağın içine girdiyse tüm lastik bulandıysa bence de debriajı çekmek mantıklı, motor freni yüzünden kaymasını engeller ama yolda eğim varsa sıkıntı bi de gereksiz hızlanmaya sebep olabilir..

En önemli şey motoru düz tutmak bu konuda.

Eğitimini almış arkadaşlar vardır illa ki yorumlarlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar