Son günlerde meydana gelen ve hepimizi çok üzen terörist saldırılardan dolayı hepimiz büyük üzüntü duyuyorduk, kahraman şehitlerimizin ve ailelerinin acısını bizlerde en derinden hissediyorduk. Hafta başında üç büyük motosiklet sitesinin kurucusu bir araya gelip motosiklet tutkunlarının bu gibi durumlarda ne kadar duyarlı olduğunu 29 Ekim Cumhuriyet bayramında herkese göstermeye karar verdik. Tüm hafta boyunca yapılacak kortej planlandı, güvenlik önemleri ve gerekli izinler alındı, basın açıklaması gibi detaylar hazırlandı. Konuyu diğer motosiklet internet siteleri ve kulüplere de ilettik, hepsi de birlik beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde desteklerini esirgemediler etkinlik duyurularını yapıp üyelerini kortej çağırdılar.
MT olarak kortej büyük katılım sağladık, yeni üyelerimiz ve adını katılım listesine yazdırmayan birçok arkadaşımız da Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kasteden terörü lanetlemek için bir araya geldi.
Suadiye'de sürüş hakkında gruba bilgi verildikten sonra korteji hareket ettirdik. Ben kortej en arkasından giderek en önde bulunan Aşkın ile telsiz aracılığı ile iletişim kurarak grubun durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunuyorduk.
Kortej sürüşü hakkında bilgi vermemize karşın kortej sonunda bulunan bir grub kendini ana grubdan soyutlayıp iyice geri kalmıştı. Grubun önüne geldiğimde en baştaki sanırım grub liderinden kendi arkadaşlarına "aramıza başka motosikletli almayın dikkat edin başka tarz motorları dışarı çıkartın" diye bir söz duydum. Birlik ve beraberliğimizi göstermeye çalıştığımız bir günde böyle sözlerin duyunca bu grubun sorumlusunun günün anlamını kavrayamadığını düşündüm oradan ayrıldım ve öndeki gruba doğru hareket ettim. Köprüye yaklaştığımızda hava iyice kapamıştı, sağanak yağmur yağmaya başladı çoğu motosikletli bu hava koşullarına uygun kıyafet giymemişti bile. Dolmabahçeye yaklaştığımızda herkes sırılsıklam ıslanmıştı ama hala herkes çoşkuyla kornaları çalıyor bayraklarını sallıyorlardı. Hiç kimse kortejden ayrılmıyor Edirnekapı'ya kadar sağanak yağmur altında ilerliyordu. Bu manzara karşısında duygulanmamak mümkün değildi.
Şehitliğe vardığımızda henüz taze mezarların başında gözü yaşlı şehit yakınlarını gördüğümüzde herkesi derin bir hüzün kapladı. Basın açıklaması ve şehitlerimiz için saygı duruşunu tamamladıktan sonra şehitlerimizi ziyaret etmenin huzuru ile Edirnekapıdan ayrıldık. Oradaydık çünkü şehitlerimiz unutmadık yakınlarının acılarını paylaştık.
Organizasyona yardımcı olan, destek olan, katılan Tüm Cumhuriyet bekçileri sonsuz teşekkürler.
Şehitlerimizi unutmayacağız...
Bunlarda benim çektiğim fotoğraflar. Yağmur nedeniyle fazla çekme fırsatım olmadı.
Suadiye'de motosiklet grubları toplanmaya başlıyor
Motosikletini sattığı için korteje katılamayan Fedon arabasıyla grubun en sonunda yer aldı. Bizi bağdat caddesinde takip etti.
Günün sonu Kız Kulesi ve boğaz