Kamp işine ve kampta bişeyler pişirmeye meraklıysan kesinlikle kamp ocağı gibi malzemeler almanı öneririm.
Ben Trangia'nın setin kullanıyorum, alkol ocağı, etanol alıyorum genelde veya bazen de ispirto alıp karıştırıyorum, ispirto çok daha ucuz. Ufak bir hatırlatma, ispirto kullanırsan çadırın içinde kullanma ocağı.
Kullandığım set şu:
http://www.dogaspor.net/Trangia-27-6UL-140276,PR-1062806.html
Kartuşla falan çalışabilen daha kolay yakıt bulabileceğin ocaklar da olacaktır, ancak onlar bence biraz gereksiz ağırlık oluyor. 100-200ml alkol taşımak yetiyor bana bir kaç günlük kamplarda. Bunda ekmek, çakma kapalı pizza falan yapmışlığım bile var. =) Demliği de var, çay deli gibi yapıyorum kampta sanırım kahve bulamadığımdan.
Termos olarak da Thermos veya Stanley'i gözün kapalı alabilirsin, yalnız 2l oldukça büyük taşıması da biraz zor olabilir. Ben bir de BMW'nin termosunu aldım, biraz tuzlu ama ufak şık bişey, arabayla yola gideceğim zaman falan ona kahve koyuyorum, 2-3 saat çok rahat şekilde çok sıcak tutuyor. Kamp için de 2l gibi büyük bir termos alıp evden çay götürmek de bir seçenek, veya kampta pişirip sonra orada yapacağın yürüyüşlerde kullanmak için 0,5l gibi ufak termoslar alabilirsin.