Tercih Yardımı...

amma abarttınız cbr 250 yi. yıllarca 125 makına kullanan biri olarak son hız hariç pek bi fark göremedim. abartmayın bu kadar.. sen al geç bilader cbr 250 yi. cbr 125 alırsan iki ay sonra sıkılacağına adım gibi eminim.. kendine çok güveniyorsan ER5 , cbf 500 al paranda yabana gitmesin. 250 lik makınaya 10000 lira para vermek gereksiz.
ama adı gecen cbr buysa
http://www.google.com.tr/imgres?hl=...ndsp=22&ved=1t:429,r:5,s:40,i:282&tx=89&ty=84
arkana bakmadan kaç... alır alır çarpar sen yere
:D

Mersin İl Temsilcisi
bisikleti motosikletle kıyaslamak; amatör bir gürşçinin sumo madalya maçına çıkmasına benzer...
biraz daha araştır derim...

bugün bir honda bayisine gittim. bana 250 seçmemin daha dogru olacağını çünkü 125 liklerin vites aralıkları kısaymış 250liğin daha uzun vites aralıkları varmış. aralarında çok ciddi fark olmadığını , bir süre sonra 125 den sıkılıp satıp zarar etmektense 250 alıp daha uzun süre kullanabileceğimi söyledi.

amma abarttınız cbr 250 yi. yıllarca 125 makına kullanan biri olarak son hız hariç pek bi fark göremedim. abartmayın bu kadar.. sen al geç bilader cbr 250 yi. cbr 125 alırsan iki ay sonra sıkılacağına adım gibi eminim.. kendine çok güveniyorsan ER5 , cbf 500 al paranda yabana gitmesin. 250 lik makınaya 10000 lira para vermek gereksiz.
ama adı gecen cbr buysa
http://www.google.com.tr/imgres?hl=...ndsp=22&ved=1t:429,r:5,s:40,i:282&tx=89&ty=84
arkana bakmadan kaç... alır alır çarpar sen yere
:D
ben sana demiştim taaaa servislere gitmene gerek yok :)

Öncelikle merhaba mehmet kardeş mesajına cevap yazıyorum çünkü seninkiyle aynı kararsızlığı bende yaşadım.benim sana tavsiyem mademki honda gibi kaliteli bir motorla başlamak istiyorsun. cbr250 derim. Tabi ki bütçen de elveriyorsa. Nedenini sorarsan 125'lik bir motor kullanmayı çabuk öğrenirsin ama zamanla 125 lik motor sana yetmemeye başlayacak. ve zamanla sıkılırsın. bunları yaşamamak için 250 likle başlaman senin için güzel bir secim olacaktır.

bende 250 lik makinayla başladım şu an çok pişmanım keşke 600 lük makinayla başlasaydım. ben 250 ile 600 lük makina arasında kalmıştım. sana bir tavsiyem olacak motor kulanmaya başlarken biliyorum çok dikkatli başlayacaksın. 250 lik motorla başlarken 2 kat daha dikkatli olmanı öneririm.

ne yalan söyliyeyeim hayatımda duyugum en sacma bir yorum sen kalkmıssın direk 250 ile başla diyorsun adamın bisikletten baska bir tasıt kullanmadımdiyor hakikaten sana sasırıyorumsende motosiklet olduguna emın mısın paşam:))

ve mehmet kardesimsana gelince öncelikle aramıza hoş geldin ve senmotoru ulasımaracı olarak kullanacaksın öle diyorsun ve istanbulda ve acemi olarak senin maksimum 150 cc lik bir scoter almanı tavsiye ederimhem kavramayı hemde baslan gıc için ideal bir makinadır duşsen bile masrafı az olur zaten ufag ve hafıf olmasından dolayı hakımıyet sende olur ve iyicemotorun özunu anladıktan sonra alırsın 250 liği 250 liğin zevkini alman için ufagtan baslaman ve kavraman gerekir bu arkadasın sana dediğigibi git direk 250 lik alırsan sanada motorunada ilk haftadan veda edebiliriz iyi düşünderim paşam:;)))

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Neden vitesli motor?...
Öncelikle motor hayatına bir başla....
Scooterla giriş yap...
Gaza frene alış...
Viteslere daha sonra alışırsın ve daha sağlam olur senin için...
Sağlığın açısından... :cat:

geçin bu işleri arkadaşlar ya uzay gemisi kullanmıcak arkadaş. zaten alır almaz dünya turuna çıkacak hali de yok. alt tarafı 250 cc tek silindir 26,4 ps motor kullancak. alcak cbr 125 i bi sürü zararına satacak. al kardeşim sen cbr 250 yi. bak keyfine. yazın bitmesine ne kaldı tadını çıkar motosikletinle.

peki cbr 250 nin kasası yenimi veya kasa değişikliği nezaman yapılır şuan almam mantıklımı sizce ?

Öncelikle merhaba mehmet kardeş mesajına cevap yazıyorum çünkü seninkiyle aynı kararsızlığı bende yaşadım.benim sana tavsiyem mademki honda gibi kaliteli bir motorla başlamak istiyorsun. cbr250 derim. Tabi ki bütçen de elveriyorsa. Nedenini sorarsan 125'lik bir motor kullanmayı çabuk öğrenirsin ama zamanla 125 lik motor sana yetmemeye başlayacak. ve zamanla sıkılırsın. bunları yaşamamak için 250 likle başlaman senin için güzel bir secim olacaktır.

bende 250 lik makinayla başladım şu an çok pişmanım keşke 600 lük makinayla başlasaydım. ben 250 ile 600 lük makina arasında kalmıştım. sana bir tavsiyem olacak motor kulanmaya başlarken biliyorum çok dikkatli başlayacaksın. 250 lik motorla başlarken 2 kat daha dikkatli olmanı öneririm.
en sacma yorumu yapmışsın.
sene 2006 filan pejo motosikletim vardı
1 yıl kadar şehir içi kullandım
daha sonra
dayımda motosiklet tutkundur
yazın motosikletini bana bıraktı
600 rr
allahtan korumasız fşlan dışarıya cıkmıyordum
bir gün gece yol ıslaktı ve motosiklet 150 km hızla giderken kaydırdım
ve 250 metre süreklendim
düştüm kıcımın üstüne
kafamda arai kask vardı
asfalta beynimi vurdum
o şiddetle bayılmışım
hastane de uyutmuşlar beni
ben sıyrıkla filan kurtardım
başımdaki kask sayesinde ...
belki dandik bişi olsaydı son motosiklet sürüşüm olacaktı
ya sakat kalacaktım ya da ölecektim
600 cc başlangıc motoru filan değildir
ölmek için bir sebep olur
türkiye de 600cc en ideali derler dogrudur
fakat şehir içi genelinde kullanıcaksanız gereksizdir ..
250 cc ideal derim şehir içinde
otoyollarımız cok iyi değil türkiye genelinde ..
max yapabilecegimiz hız 150 bence
gerisi zarar
ARKADAŞLAR DOGRU DÜZGÜN ACIKLAYICI BİLGİLER VERELİM
KULAKTAN DOLMA ŞEYLER BUNLAR ŞEHİR EFSANESİ
arkanızdan söylenecek tek şey olur
bu tarz yanlışı yaptıgınızda
- hacı bizim ahmet var ya
- ee ?
- 600 rr aldı cok şekildi
- nasıl aldı onu ya o acemi değilmiydi
- yok la acemiydi gecen gün virajı alamamış süratliymiş bariyerlere carpmış orada ölmüş
...
bunları mı duymak istiyorsunuz?

valla arkadaşlar aklım çok karıştı kimisi başlangıcta scooter al diyor kimisi vitesli ile başla diyor. nasıl çıkıcam bu işin içinden bilmiyorum :)

hosgeldin kardes.sana bi tavsiyem 2. eli hareketli bi çinli scooter al ama 2. el alki satınca en az zararı et mondial falan olabilir.yada cup al.biraz bin öğren trafikte motor kullanmayı falan sonra ilkbahar falan gelince havalar güzelleşince kendine bi güzellik yap sat o cancinconu sonra yeni kasa 2013 ninja 250r al.ama ekonomi durumunu bilmiorum senin cinli scooteri kolay alırsında kava ninja 250r en az 12.000 liralık bi alet sıfırı

valla arkadaşlar aklım çok karıştı kimisi başlangıcta scooter al diyor kimisi vitesli ile başla diyor. nasıl çıkıcam bu işin içinden bilmiyorum :)
vitesliden şaşma..
yoksa ögrenemezsin al bi ybr bak dalgana
yada al bi sıfır köylü
dag taş bayır gez parcala 1000 tlye sat 1 yıl sonra
cek altına adam akıllı bi honda kawa
değsin yaptıklarına
yoksa öyle 600 le 1000 likle başlarsan
bence motoru alırken bir de boş mezar yeri ve gürgen agacından tabut al

..
bazı arkadaşlar motosiklete nasıl başlanacagına bu forumda olmalarına ragmen ögrenememişler
hyosung racing 250yle bile başlanmaz deniyor
adamlar 600rr al filan diyolar
pes diyorum

Hocam öncelikle aramıza hoşgeldin aynı hadiseyi bende yaşadım senin gibi şimdi bana 100-200 milyar verseler git istediği motoru al deseler gine ben 600cc motor almam çünkü ben yaşamayı seviyorum.Başlangız için 250 güzeldi ama şöyleki daha önceden az çok bir tecrüben olur çevrendekilerden arada alıp kullanmışsındır yani motor nedir debriyaj nasıl nerde nekadar sıkılır bilirsin altındakinin ne olduğu bilincinde olursun olur.İstanbuldaysan ve günde 60km yol yapacaksan scooter güzeldir scooterleri küçük görmeyin şekilli kaslı olanlarıda vardır neden scooter dedim çünkü istanbul trafiği malum sürekli adım adım gitmekte sende bol bol debriyajı sıkmak zorunda olacaksın ayak ve biliklerin ağrır diye söyledim.Ama dersenki vitesli olsun diye önerimde şu yeni çıkan 2012 ybr 125 al daha 2 gün önce yakından gördüm ve öle bakakaldım benki SS tarzı motorlara aşık olan biri 2012 model ybr ler çok süper.Ayrıca arkadaşımın babası kuruyelik yapmakta ve onlarda kullanmakta ve çok komik rakamlara 600-700 tl gibi bir rakamlara motoru sıfır yapabilmektesin ayrıca vibrasyonda(titreşim) çok düşükmüş motoru çok sıkıştırmadıkca vibrasyon olmuyormuş.Hız ise 120 normal sıkıştırısan 140 ı buluyormuş.Anlıycan güzel motor bir kaza anında fazla masraf çıkartmaz.Bu arada sen 10.000 tl bütçem var demilşsinde onun bi 1.000 tlsini kask,mont,eldiven,dizlik v.s için ayır okadar ayıramazsan bile minimum 600-700 tl olsun oda zorda kalırsan.Ben senin yerinde olsam şimdi grenajsız bir motor alır ve koruma demirlerini taktırırrım ve seneye kadar onula giderim ve 2013 de onu satar yeni kasa ninja 250r alırım çünkü yani kasa ninja 250cc lik SS lerin arasındaki en yakışıklı motor olacak.
Seçim senin...

evet aslında bende öyle düşünmedim deyil. normal arabada vitese alışkınım fakat motorda bambaşka olduğunu düşünüyorum. vitesin açıkcası beni fazla zorlayacağını düşünmüyorum ama yinede ilkkez kullanacağım için tedirginlik uyandırıyor.sonuçta daha önce motor kullanmadım ve fren gaz tepkilerini hiç bilmiyorum.

peki başlangıcı max scooter ile yapsam ne dersiniz uygun olur mu ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar