Ben aynen bunu yolladım kara yollarına.kısaca altta belirtiğim gibi
MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ KENDİ HATALARI SONUCU ,YADA KENDİ İSTEMLERİ DIŞINDA BAŞKA ARAÇLARIN SIKIŞTIRMALARI SONUCU DÜŞEBİLİR.ÖNEMLİ OLAN YERE DÜŞTÜĞÜNDE VE DÜŞÜRÜLDÜĞÜNDE O SÜRATLE KAYARAK BARİYERLERİN ALTINDAKİ AÇIK KALAN KESKİN DİREKLERE ,VEYA ÇELİK TELLERE,ÇARPMAMASI GEREKİR
ORASI KORUMALIKLI OLSA BELKİ UZUV KOPMALARI,VE ÖLÜMLER %90 ORANINDA UFAK KIRIKLAR VEYA SIYRIKLAR İLE ATLATILABİLİR,
Ne yapılabilir?
bariyerler Tamponlar yerleştirilebilir
Kazalarda sac ve çelik halatlı bariyerler bir bıçak, çelik halatlar ise giyotin gibi. yapılması gereken Halat bariyerlerin dışına esnek ve dayanıklı PVC borular, sac bariyerlere ise süspansiyonlu tamponlar yerleştirilmelidir.
motosiklet sürücüleride bu toplumun insanları ve devlete vergilerini veren birer mükellefler,sürücülerin can güvenliğinin arttırılmasını istemeleri en doğal haklarıdır. yukarıda belirttiğim önlemler alınabilir.hiç bir şey insan canından daha kıymetli değildir.maliyeti ne olursa olsun yapılabilicek bir işlem sonuçta kara yolları bunu yapabilecek güce sahip bir birim.
biraz kaba olmuş olabilir,ama isyanımızı anlasınlar artık
Arkadaşlar, tamam yazalım gönderelim tabiki ama siz inanıyor musunuz o bariyerlerin değiştirileceğine? Kilometrelerce o bariyerlerden kullandılar. Alelacele bir şekilde, seçimlere yetiştirebilmek pahasına, can güvenliğini tınlamadan, şeritleri dünya standartlarından çok daha dar hale getirerek ve çoğu yerde emniyet şeridini iptal ederek metrobüs dedikleri zırtapoz icadı bir toplu taşıma sistemi kurdular güzelim İstanbuluma. Plansızca programsızca çalıştılar, tek maksatları işi yetiştirmek, seçimlerde kendilerine reklam malzemesi çıkarmaktı. Şimdi bizim bir mektubumuzla bunların tamamını değiştirecekler öyle mi? Hiç sanmıyorum... Ama yine de @zeda3000 arkadaşımızın dediği gibi, standart bir format hazırlayalım. Hepimiz bunu gönderelim... Umarım faydalı olur ve umarım ben yanılırım...
şu an mevcut olan bariyerlerin altına birer sıra daha monte etsinler,var olanı sökmeden,altı kapanmış olur bizde vergi veriyoruz bu devlete.
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=158535&ref=milliyet_anasayfa
beton bariyerler ve altına kadar kapalı bariyerler hakkında geçmiş bir haber
http://www.antonbeton.com/faaliyet_newjersey_yurtici.php
örneklerini bu firmada gördüm.