Tenere 700 vs F900GS vs Tiger 900 Rally Pro

Motosikleti
BMW R1300GS Instagram:@iboadv
%60 arazi, %40 yol kullanımı için siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

"O kadar para vermeye gerek yok, al bir CRF250 Rally, yolda da seni idare eder" diyen var mı? :)

--

Triumph Tiger 900 Rally Pro

2024-triumph-tiger-900-rally-pro-review-01.jpg

--

BMW F900GS

f900gs-10.jpg

--

Yamaha Tenere 700

ride_image_4_tenere_700_2025.jpg

Motosikleti
İki Teker Havada
Triumph Tiger 900 rally pro tabiki
3 Silindir efsane sesi ve kalitesiyle Adventure sınıfında zirvede

Tenere arazi şartlarında iş görsede çok cılız kalmış Triumph tiger 900 rally pro ve Bmw F900 gs varken

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
tenere yerine tuareg diğerleri yerine de ktm 790 veya 890 tercih ederim ki scooterım satılırsa zaten bu ay birini alıcam

tabi bunlar tek bi motorunuz olacaksa yoksa gsin yanına sadece arazide parçalamak içinse kesinlikle crf rally veya 2025 390 adv alırdım

Araziyi tarif edersen en doğru tespit gelir..
En fazla toprak köy yollarından geçerim diyorsan hepsi iş görür..

Daha ağır araziye gireceksen 200-250 kg motorlarla o iş zor , kesin düşer kalırsın çünkü o seviye arazi için tecrübesiz olduğunu düşünüyorum..
tecrüben olsa burda sormazdın 😊

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Triumph Tiger 900 rally pro tabiki
3 Silindir efsane sesi ve kalitesiyle Adventure sınıfında zirvede

Tenere arazi şartlarında iş görsede çok cılız kalmış Triumph tiger 900 rally pro ve Bmw F900 gs varken
Tenere 900 çıkarsalar, yamahanın elinde mis gibi 3 silindir 900cc motor var, piyasayı silip süpürür.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Şu şekil baktım seçeneklere :D.

"Triumph" der, "Make roads great again" nidalarıyla gezerdim btw.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
triumph yapmış ya zaten çok büyük ihtimal stat olarak yamahanın daha iyisini yapamayacağından eminizdir illa üstünde yamaha logosu mu olması lazım :ROFLMAO:
Ağırlık artıyor ama 3 silindirde: Tiger 900 Rally Pro ağırlığı 228kg, Tenere 700 208 kg. O 20 kg'ın arazide önemi çok büyük. O yüzden Yamaha CP3 bir Tenere yapmaz bence, anlamlı değil...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ağırlık artıyor ama 3 silindirde: Tiger 900 Rally Pro ağırlığı 228kg, Tenere 700 208 kg. O 20 kg'ın arazide önemi çok büyük. O yüzden Yamaha CP3 bir Tenere yapmaz bence, anlamlı değil...
üstünde yamaha logosu var diye alacak enayiler olduğu sürece max 2-3 seneye yaparlar adamların street legal en büyük motorları r9 o da 117 beygir rakipleri 217 beygirlerde aprilianın triumphın ducatinin 2020de yaptığı elektronikler daha yeni 2025 modellerde geldi tenerelere 10 yıl öncesi için bi mt7 bi mt9 çok tatlı motorlar olabilirler ama günümüzde avrupalılara rakip bile değiller

üstünde yamaha logosu var diye alacak enayiler olduğu sürece max 2-3 seneye yaparlar adamların street legal en büyük motorları r9 o da 117 beygir rakipleri 217 beygirlerde aprilianın triumphın ducatinin 2020de yaptığı elektronikler daha yeni 2025 modellerde geldi tenerelere 10 yıl öncesi için bi mt7 bi mt9 çok tatlı motorlar olabilirler ama günümüzde avrupalılara rakip bile değiller
Enayi demeyelim. Bu şekilde motoru alabilecek arkadaşlar olabilir. Sorunsuz ve güçlü bir adventure touring ve de yamaha marksıyla harika olur. Hatta Afrikaya bile baba bir rakip olur.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba.

Listenizdeki büyük hacimli motosikletlerin hepsi arazi sürüşlerinin altından kalkabilecek özellik ve teknik donanımdadır.

Peki siz?

Bu tür sürüşler için yeterince tecrübeniz var mı?

Motoru devirseniz tek başınıza kaldırabilecek güç ve kuvvete sahip misiniz?

Cevabınız evet ise yaşadığınız yerdeki servis imkanınıza göre gönlünüz ve mantığınız ne derse onu seçin.

Ben olsam serdeki Caponculuktan dolayı Tenereyi seçerdim bu 3 motosiklet arasında.

Ancak önceliğim hafiflik olduğu için tercihim Crf 250 oldu 2017'den beri.

Eğer tecrübe eksikliğiniz varsa ve/veya boyunuz kısa ve/veya ağır kaldırmakta zorlanıyorsanız Crf 250 zaten tek seçenek.

Kolay gelsin.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Enayi demeyelim. Bu şekilde motoru alabilecek arkadaşlar olabilir. Sorunsuz ve güçlü bir adventure touring ve de yamaha marksıyla harika olur. Hatta Afrikaya bile baba bir rakip olur.
yanlış anlaşıldı heralde ben tenere alanlara enayi demiyorum zaten o sınıftaki 3 adam akıllı motordan biri yamaha sorunsuz da diğerleri sorunlu mu peki yamaha rakiplerinden güçlü mü yakın bile değil cfmotoyla falan rakip anca tuaregdeki 790daki teknolojinin yarısı anca günümüzde eklendi tenerenin sıfırları da daha pahalı 2. elleri daha da pahalı rakiplerine göre tasarımını seversin tenere alırsın ben de tuaregin tasarımından çok tenereyi beğenseydim ve aynı model aynı km aynı fiyatlarda bi tenere olsaydı tenere alabilirdim gıcık olduğum tip japonlar motor da diğerleri motor değil sananlar

yanlış anlaşıldı heralde ben tenere alanlara enayi demiyorum zaten o sınıftaki 3 adam akıllı motordan biri yamaha sorunsuz da diğerleri sorunlu mu peki yamaha rakiplerinden güçlü mü yakın bile değil cfmotoyla falan rakip anca tuaregdeki 790daki teknolojinin yarısı anca günümüzde eklendi tenerenin sıfırları da daha pahalı 2. elleri daha da pahalı rakiplerine göre tasarımını seversin tenere alırsın ben de tuaregin tasarımından çok tenereyi beğenseydim ve aynı model aynı km aynı fiyatlarda bi tenere olsaydı tenere alabilirdim gıcık olduğum tip japonlar motor da diğerleri motor değil sananlar
Üstat şu noktalama işaretlerini koysaydın yazın okunabilir olurdu ama hiç bir noktalama işareti olmadığı için yazıdan nasıl bir anlam çıkaracağımı bilemedim. Bu arada anladığım tek şeyi cevaplayayım. Senin için teknoloji güzel bir şey olabilir ama teknolojinin getirdiği bakım ve arıza riskini almak istemeyenler için tenere daha iyidir.

F54

yani bu liste olmuş mu hiç bir eksik var bakıyorum bakıyorum ne eskik diyorum meğer afrika twin yazılmamış :LOL:
bu sınıfta olan seçenekler tam arazi becerileri olmayan veya biz kullanamıyoruz o kadar diyelim keçi patikaları ve orman içine girme işi hariç hemen hemen hepsi aynı işi görür
rengini beğendiğinizi alın geçin derim
f900 biraz caf caf duruyor en sevdiğimden

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Ağır arazi şartlarında bunların hiçbirisi olmaz, internette video izlemeye benzemiyor yüksek hacim motorla arazide gazlamak. Arazi içinse sırf crf250 tabii ki. Ama yok stabilize yollar hafif köy yolları vs ise ben direkt gs'i tercih ederdim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Üstat şu noktalama işaretlerini koysaydın yazın okunabilir olurdu ama hiç bir noktalama işareti olmadığı için yazıdan nasıl bir anlam çıkaracağımı bilemedim. Bu arada anladığım tek şeyi cevaplayayım. Senin için teknoloji güzel bir şey olabilir ama teknolojinin getirdiği bakım ve arıza riskini almak istemeyenler için tenere daha iyidir.
yıl 2026 tenereler artık ride by wire

yıl 2026 tenereler artık ride by wire

%100 katılıyorum ama çekik gözlü çekingenler hep 10 sene sonra geliyor
Çok basit bir sebebi var. Teknolojinin oturmasını bekliyorlar. Arıza riskini azaltmak için belki de maliyetin ucuzlamasını bekliyorlar. Sebebi çok önemli değil. Ben Japon tercih ederdim. Siz İngiliz. Olabilir. Zaten herkes Japon tercih etseydi Japon motosikletlerini bu fiyatlara alamazdık ortada başka ülke malı motosiklet de olmazdı.
Belki de bu önyargıları yıkmak lazım ancak bu ekonomik şartlarda atacak kurşun sayısı bir adet iken kimse işi şansa bırakmak istemiyor.
Sarı sitede KTM 1290 s leri tenere parasına veriyorlar. Çok daha teknolojik ve dolu ve de kuvvetli motorlar ama yine de tutulmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar