Tenere 700 egzoz önerisi

800

Herkese iyi forumlar, tenere 700 motorum icin akrapovic egzoz almak istiyorum ancak fiyatı 8bin tl civarı. Yurtdışında 5bin tlye bulmak mümkün bu konuyla ilgili yurtdışı alışveriş tecrubesi olan, ya da başka egzoz onerisi olan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum

Gümrükte vergiyle aynı fiyata belki daha bile pahalıya geleceğini tahmin ettiğim egzozdur kendileri.

Yurtdışından alırken hangi ülkeden ve hangi satıcıdan alacağınız önemli.

Almanya'dan alırsanız, toplam fiyat üzerinden vergisini düşer. Sadece Türkiye'de geçerli olan vergiyi ödersiniz.

Eğer diğer ülkelerden alacaksanız hem o ülkenin vergisini, hem de Türkiye sınırlarına girdiğinde Türkiye gümrük vergisini ödersiniz. %18 gibi bir orana sahiptir kendileri.

Ayrıca kargo şirketi de önemli. Eğer PTT uzantılı olarak gelirse (posta olarak), kargonuzun size teslimi sırasında getiren kurye arkadaşa nakit ödeme yaparsınız. Eğer Fedex-DHL express- TNT gibi kurye firmaları ile gönderirler ise onlar ürün Türkiye'ye giriş yaptığında size mail yoluyla ulaşırlar veyahut siz peşinde koşarsınız. Sözleşme kabul onayı ve gümrük ücreti (çıkarsa birde extra gümrükleme ücreti altında haraç) ödüyorsunuz.

Yurtdışı alışverişlerine genelde korku ile yaklaşılıyor fakat satın aldığınız firma/satıcı güvenilir ise herhangi bir sorun ile karşılaşmadan teslim alırsınız. Toplam maliyet analizini yapmak size kalmış.

800

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum, ben Mersin de yaşıyorum bu bölgede bildiğiniz başka egzoz satan bir yer varsa başka marka da olsa değerlendirebilirim.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Herkese iyi forumlar, tenere 700 motorum icin akrapovic egzoz almak istiyorum ancak fiyatı 8bin tl civarı. Yurtdışında 5bin tlye bulmak mümkün bu konuyla ilgili yurtdışı alışveriş tecrubesi olan, ya da başka egzoz onerisi olan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum

Ben olsam T7'ye egzoz takacağım zaman paramı yüksek egzoz kitine yatırırdım, bunun gibi: https://camel-adv.com/products/yamaha-t7-high-mount-exhaust-kit

ben olsam hayatta takmam gayet güzel çünkü sesi.bide mt07 nin sesini dinleyin anlicaksınız durumu elektrikli benim motor 0 ses.görüntü için full sistem değilde slipon takarsanız da güzel olabilir onuda araştırın

800

Ben olsam T7'ye egzoz takacağım zaman paramı yüksek egzoz kitine yatırırdım, bunun gibi: https://camel-adv.com/products/yamaha-t7-high-mount-exhaust-kit

Attığınız linke baktım mantıklı gözüküyor ama temin edebileceğim bir yer yok sanıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:01 ----------

ben olsam hayatta takmam gayet güzel çünkü sesi.bide mt07 nin sesini dinleyin anlicaksınız durumu elektrikli benim motor 0 ses.görüntü için full sistem değilde slipon takarsanız da güzel olabilir onuda araştırın

Zaten full sistem düşünmüyorum slipon yeterli benim için

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Attığınız linke baktım mantıklı gözüküyor ama temin edebileceğim bir yer yok sanıyorum

Bir ay kadar önce çıktı, ileride stok oluşur diye tahmin ediyorum. Ben bunu örnek olarak attım. Başka alternatifler de var. Stok egzozu kullanan sadece boruyla yukarı taşıyan bir kit var mesela. CamelAdv ürünlerini iyi hazırlıyor ve iyi test ediyor. Ama sizin için uygun olmayabilir. Yanlış hatırlamıyorsam plakalığı da modifiye etmek gerekiyor.

Tabi yüksek egzoz kitine gerçekten ihtiyacınız var mı? Araziye girip motoru patır kütür düşürmüyorsanız çok da gerekli değil. Veya yan çanta demiriniz varsa o da egzozun üzerinden yükü alıyordur.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar