Tem'de giderken motosiklet stop etti...

Herkese merhabalar,
Dun tem uzerinden 110 km/s civarinda Maslak'a dogru seyrederken, Keeway Cruiser 250 motorum bir anda stop etti. Sadece kendi ivmesiyle yola devam edip, gaz koluna tepki vermeyen motor, debriyaja dokundugum anda kesildi.
Trafik yogun olmadigi icin rahatca saga cekip, motoru ve kendimi guvenli (nispeten) bir noktaya alabildim.
Ardindan, benzin kontrolu, buji kontrolu, akuden akim gelip gelmediginin kontrolunu yaptim, hepsi tamam, bujilere kadar benzin gelmesine ve mars motoru calismasina ragmen, motor atesleme yapmiyor.
Sorunun neden kaynaklanabilecegine dair fikirlerinizi bekliyorum...

Herkese merhabalar,
Dun tem uzerinden 110 km/s civarinda Maslak'a dogru seyrederken, Keeway Cruiser 250 motorum bir anda stop etti. Sadece kendi ivmesiyle yola devam edip, gaz koluna tepki vermeyen motor, debriyaja dokundugum anda kesildi.
Trafik yogun olmadigi icin rahatca saga cekip, motoru ve kendimi guvenli (nispeten) bir noktaya alabildim.
Ardindan, benzin kontrolu, buji kontrolu, akuden akim gelip gelmediginin kontrolunu yaptim, hepsi tamam, bujilere kadar benzin gelmesine ve mars motoru calismasina ragmen, motor atesleme yapmiyor.
Sorunun neden kaynaklanabilecegine dair fikirlerinizi bekliyorum...

Dostum geçmiş olsun. Sen Sons Of Anrchy nin altyazı çevirmeni değilsin değil mi? :).

Motosun yan ayak açıkken çalışmıyayacak şekilde yapılmışsa belki bu müşürde bir kısa devre olabilir bu sebepten dolayı müşürün sehba açıkmış gibi davranıyor olabilir.

Buji ateşleme yapıyor mu bunu deneyebildin mi? Benim aklıma bunlar geliyor.

sağlıcakla.

Dostum geçmiş olsun. Sen Sons Of Anrchy nin altyazı çevirmeni değilsin değil mi? :)

Evet, o benim :)
Musuru kontrol etmedim, sadece mekanizmayi elle kontrol ettim, yuvasina girip cikiyor, yayi saglam en azindan. Ama bu aklimda olsun, kontrol edilecekler listesinde.
Bujilerin atesleme yapip yapmadigini da kontrol edemedim henuz, ikinci olarak da buna bakacagim.
Tesekkurler arkadaslar.

Evet, o benim :)
Musuru kontrol etmedim, sadece mekanizmayi elle kontrol ettim, yuvasina girip cikiyor, yayi saglam en azindan. Ama bu aklimda olsun, kontrol edilecekler listesinde.
Bujilerin atesleme yapip yapmadigini da kontrol edemedim henuz, ikinci olarak da buna bakacagim.
Tesekkurler arkadaslar.

Var ya Seni gökte ararken MT de buldum :) Dostum Seninle SOA için görüşmem lazım. Çeviri notlarındaki bazı terimler hakkında özellikle. :)

bugün aynı şey başıma geldi...motorun hiçbir sorunu yokken seyir halinde debriyaja bastım ve aragaz yapacaktım:) ki çat diye stop etti...tahminim şu yönde sabah rölantisini düşürmüştüm ondandır sanırım...çünkü sabahtan beri marşada uzun basınca çalışıyor...rölantiyi yükseltince marşta normale döndü...bi kontrol et derim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar