Telelever

Şimdiye kadar sorulmamış olmasının nedeni, tüm forum üyelerimizin sular seller gibi ezbere bildiği motosiklet meselesinden bir ayrıntı sadece.

ŞAka yapıyosunnnnn :cherry:

Güzel bi konu hakkaten emeğine sağlık dostummm,yalnız şu bmw'nin motor yapma işine halen alışamadım nedense,Allah vere mercedeste bu işe girmeseydii:p

Sanırım en buyuk avantajLarından biri de koLLarı herküL ayarında oLmayan ablaLarIn abiLerinde panik fren yada kompresyon anLarında koLLara ve sırta yüklenen o inanıLmaz güçten uzakLaşmasını sağLıyor oLması,

keşke bu tarz konuLarda iLk 2-3 mesajı yazan arkadaşLAr ( yani bu konu için demiyorum ) evet eLine sağLık bravo biLgiLer için teşekkürLer iyi araştırma vb. cümLELEri yazmakta aceLe etmeseLer.Acaba nedir biriLeri de ne düşünmüştür fakLı düşünen varmı diye onLarca sayfa okumak zorunda kaLmasak ehiL kişiLerin mesajLarını buLabilmek için taramasak.. oLmas tabi de :) dua işte kemik yağar beLki..

bmw farklı araçlar üretir her zaman bu sistemde verimlidir ..

Oldukça degerli bilgiler. Paylaşım için çok tşk:rendeer:

Bence bmw'yi bmw yapan özellikler;
-süspansiyon sistemi( telelever, paralever sistemleri)
-EVO fren sistemi
-Elektronik süspansiyon sertlik kontrolü(ESA)

BU arda EVO fren sisteminin diger fren sistemlerinden farkı nedir bilgisi olan var mı:silent:

Heryerde EVO fren sisteminin başarılarından bahsediyorlar ama normal fren sistemi ile EVO fren sisteminin farkından hiç bahsedilmiyor:silent:

Son düzenleme:
Bilgilenmek adına yerinde bir konu...
Teşekkürler harbitürk kardeşim..

Coq kardeşiminde dediği gibi bu gibi gerçek bilgiler motorcular arasında
pek rağbet görmez..İşte en üzüldüğüm taraf bu..

Teknik bilgiler hep itici gelmiştir..Bizi ençok meraklandıran bu BMW'nin teknolojisi
değil makinanın kaç km hız yaptığıdır..(biz kendimizi aştık artık ya o nedenle)..Hız=ENson teknoloji gibi bir saplantımız var..Bizene teleleverden, paraleverden...
Klavyeyi ve dilimizi kullanmayı biz iyi bilir, iyi kıvırırız..

Üzülüyorum dedim ya..

Ama sen yinede bunun gibi gerçek bilgileri bizlerle paylaşmaya devam et..Ve merak etme..Okuyan olacaktır, cahil biri olarak en başta ben okurum..

Cahilim ve bilgiye ihtiyacım var...

katılıyor ve açıklayıcı bilgiler için teşkkür ediyorum.(dragstarda arka tekerleğin altındaki çubuğu merak ederdim,öğredim.)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bu bildiğin BEŞİK AMORTİSÖR sisteminin geliştirilmiş hali :)

Hocam ben bilmiyorum bu BEŞİK AMORTİSÖR sistemini.
Bu nedenle geliştirilmiş halini zaten bilmem olanaksız.
Biraz açarsanız, belki geliştirilmiş halini tasavvur edebiliriz.
Yani telever meleverle ilgisi nedir? Çözelim babında sordum...
ben bilmediğimden çözemedim yanlış anlamayın...

Hocam ben bilmiyorum bu BEŞİK AMORTİSÖR sistemini.
Bu nedenle geliştirilmiş halini zaten bilmem olanaksız.
Biraz açarsanız, belki geliştirilmiş halini tasavvur edebiliriz.
Yani telever meleverle ilgisi nedir? Çözelim babında sordum...
ben bilmediğimden çözemedim yanlış anlamayın...

Nası bilmezsin sen herkes biliyo...

Cık Cık Cık

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bişi daha öğrendim, teşekkürler

öğrenmenin yaşı yok güzel konular bilgilendirici, gergerli paşamın dediği gibi bizi km si cc ilgilendiriyor bu tür yaklaşımlarda bulunanlarda bence motosikletle değil havayla cakayla uğraşandır.

bmw bunun patentini almıştır her hangi bir açıda şaft hareketinin kısıtlanmaması için uygulanan bişeydi galiba çok faydalı oluğu kesin

Otomobillerdeki çok noktadan bağlı arka süspansiyon sistemi ile işlevleri aynı;kısaca yüksek konfor,yol tutuş ve güvenlik. Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.

Konu hortlayacak ama bende kullanıcı olarak bilgi paylaşımında bulunmak istedim. Herkesin anlayabilecegi şekilde teknik ayrintiya girmeden anlatmaya calisacagim. Motorun stabilitesinin en yüksek olduğu an her iki tekerinde zemine eşit bastığı andır. Bunu en iyi sağlama yöntemi ani gaz acmalardan ve ani gaz kapamalardan kacinmaktir. Gazı agresif acarsak denge bozuluyor ve ağırlık merkezi arkaya gidiyor ön teker boşa çıkıyor. Ani gaz kapamalarda ise bunun tam tersi olmakta. Telelever ve paralever sistemi bu ağırlık merkezi aktarimina engel olmaya yaramaktadir.
Ön fren kullaniminda motorun öne yığılıp süsme hareketi yapma durumuna mani olmaya yarayan bir sistemdir. Gaz açmada ona keza.
Velhasıl sürüş stabilitesi yani iki tekerin her zaman yere eşit basmasini sağlamaya yarar. Gerekli durumlarda virajda bile fren yapılsa yada gaz kesilse bile motor kendini minimum şekilde bozmaktadir. Sürücü hatalarını tolere eden bir sistemdir.
selamlar...

ahe

Konuyu bende hortlatıcam şimdi "Ön fren kullaniminda motorun öne yığılıp süsme hareketi yapma durumuna mani olmaya yarayan bir sistemdir. Gaz açmada ona keza" demiş arkadaş cidden ilginç bir sistem ama çoğ rayzinkçi arkadaş tarafından sevilmeme nedeni nedir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar