Mi8 lite ve p20 lite değerlendirmesinde, net olarak mi8 lite derim, ekran gövde oranı daha yüksek, daha büyük. Yükleme ve indirme hızları yüksek v.s. Antutu puanlarında açık ara önde, telefonu eline aldiginda sağlamlık hissi daha iyi...Huawei piyasaya iyi yerleşti fiyatlarda bunun etkisi de olabilir...
Telefonu sık değiştirme tercihi olan biri değilimdir.5 yıldır kullandığım bi telefon vardı ve değiştirmem gerekiyor. Bi kaç gündür piyasayı araştırıyorum, markaci değilim, meizuzundan honoruna, General mobile'den Türkiye'de pek satılmayan markalara kadar araştırdım biraz..Bir de çoluk çocuk, çok anliyor gibi uç dort bin liralik telefonlari beğenmez ailelerine zulmeder olmuş arastirma esnasinda dikkatimi çeken ekstra bir gözlem

Kamera, pil, oyuna yönelik olma, fotoğraf kalitesi vs ye göre ufak tefek farklılıklar oluyor.Android sürümünün güncellemede sorun v.s. ile uğraşmadan olabildiğince yüksek olmasına da bakılabilir işlemci yanında.. Keza sar değerleri. Oyun oynanmayacaksa üç aşağı beş yukarı hepsi aynı gibi..Bir de motosiklet gibi az daha ekle şunu al moduna giriyor insan ki bu da kotu...
1500 civarı yeni telefonlardan huawei smart 2019 ve samsung m20 arasında kaldım ben de.Bunlari araştırırken, her ikisi için de söyliyim, General mobile gm 8 in kasasi bile kalite olarak daha iyi geldi ki 600 tl daha düşük fiyatli, diğerlerine parlak ve çizilen bir boya kaplama yapmislar oyuncak gibi geliyor ele..Bu arada xiomi telefonlar kasa olarak daha sağlam gibi her iki markadan da..
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:44 ----------
Kendim Kullandığım Huawei P smart 2019 öneriyorum
Burada bir sorum olacak, psmart 2019 teknik ozellik olarak m20 nin onunde (samsung m20 pil ve foto kalitesi daha onde) , p smart 2019 özellikleri tam istediğim gibi ve bana gorunen kasa kalitesizligini gözardı edicem, fakat sanırım foto çekimlerinde aşırı rotüslama yapıyormuş yapay zekadan kaynaklı. Bu ayar kapatılabiliyor mu, on kamera ve arka için ayrı ayrı olacak şekilde soruyorum,ve ekrani uzun sureli kullanimda goz yoruyor mu..Olmadı xiomi miA2 lite alıp geçicem ben de daha uygun fiyata...