Telaşesiz şehir datça'ya yolculuk 1200 km

Eşimle beraber uzun süredir yapmayı planladığımız DATÇA’ya yolculuğumuzu gerçekleştirme kararı aldıktan sonra sabahın ilk ışıkları ile V-Strom’umu hazırlamaya başlamıştım bile…
dscn7606z.jpg

Antalya sıcaktı, gaz açıp Korkuteli’ni geçmiştik ki; hava birden buz kesti.. İçlikleri giymek için zorunlu mola veriyoruz..
dscn7609.jpg

dscn7610b.jpg

Yola devam, ısındık üşüme kesildi; lakin bu sefer acıktık… Söğüt’te bir gözlemecide duruyoruz.. Hayatta en dayanamadığım şey; odun kömüründe pişen elde açılmış ekmek yada yufkadır…
dscn7612.jpg

Gözlemeler mideye indikten sonra yola tekrar devam… İstikamet Fethiye..
dscn7616.jpg

dscn7618.jpg

Fethiye geçilip Göcek geçitine geliyoruz..
dscn7629.jpg

Muğla-Marmaris yol ayrımındayız..
dscn7632.jpg

Marmaris ama şehirne hiç uğramıyoruz.. Artık Marmarisin Bodrumun ve Fethiyenin vıcık vıcık insan davranışlarını sevmiyorum..
dscn7655.jpg

dscn7652.jpg

Marmaris’İ geride bırakıyoruz, hemde derhal..
dscn7667.jpg

Datça yarımadasının kara ile bağlantılı en ince yerinde duruyor ve resim çektiriyoruz.
dscn7678.jpg

dscn7682.jpg

Datça yarımadasının içlerine doğru seyahatimize devam, manzaralar çok hoş..
dscn7696.jpg

Nihayet Datça Öğretmenevindeyiz. Manzara çok hoş lakin buradan memnun kalmayacağız..
dscn7720.jpg

Kaldığımız yer Öğretmenevleri içinde en kötü yerdi. Geceliği 75 TL ama 25 TL lik bir pansiyon gibi.. Yatağın altında baza yok…
dscn7722.jpg

Duvarların sıvası dökülmüş, boyası kirlenmiş en son çarşafımızda bir adet kurumuş domates çekirdeği bulunca resepsiyona haber veriyor ve komple çarşaf takımımızı değiştiriyoruz..
dscn7723h.jpg

Zaten dış görüntüsü bakımsızlığının had safhada olduğunu gösteriyordu.. Kahvaltı çok kötü idi ve o kahvaltı için 14 TL daha almışlardı..
dscn7907.jpg

Herneyse deyip geceyi yarı uykusuz geçirdikten sonra sabah ilk işimiz yarımadayı komple dolaşmak idi… Knidos’a gitmek Ege ile Ak denizi birbirinden ayıran yapay limanı görmek istiyorduk..
dscn7725n.jpg

KNİDOS’a giderken manzaralar harika yollar ile tehlikeler ile dolu idi..
dscn7765.jpg

dscn7762.jpg

Manzaralar o kadar kışkırtıcı idi ki; insanın bir anda herşeyi bırakıp suya atlaması geliyordu..
dscn7778.jpg

Eşim resim çektirmek istiyor.. Elbette bende..
dscn7759.jpg

dscn7756.jpg

Bu arada Türkiye’nin en batı köylerinden biri olan YAZI köyünün kahvehanesine misafir olduk.. Hayatta en sevdiğim şeylerden birisi pazarlıksız, iyi niyetli köy insanları ile sohbet etmek onları dinlemek çok dinlendirici..
dscn7750.jpg

Bu arada yolun durumunu soruyorum bir köylü bozuk dikkatli olun deyince kıyamet kopuyor kavede..
dscn7752r.jpg

N’oldu? Demeye kalmadan köylüler sürekli Marmarislilerin turistleri yol ile korkuttukarını söyleyince durumu anlıyorum.. Bu arada Knidos 13yy da Arapların istilasına uğramış. O zamandan kalan arap kökenli Sabahhattin ile tanışıyorum..
dscn7753.jpg

Bu arada yarımadanın en batısında bulunan KNİDOS’a varıyoruz.. Datça’dan sonra 50 km..
dscn7791.jpg

Arkamda görülen yer 1500 yıl önce ada imiş, sonra yapay bağlantı ile yarımada olmuş böylece 2 adet liman elde etmiş KNİDOS lular..
dscn7799.jpg

Deniz akvaryum kadar berrak; bulunduğum yer şehrin surlarının hemen önü..
dscn7801p.jpg

Ekim ayı olmasına rağmen hava çok sıcak burası asla temmuzda gezilmez..
dscn7798.jpg

MÖ 2yy da kurulan bu şehirde 70.000 kişi varmış.. MS20yy Türkiyesinin nufusu 11.000.000 idi..
dscn7807.jpg

Dönemin İstanbul’u olan bu şehir Efes’ten 2yy kadar daha eski.. Güney liman ticari, kuzey liman ise askeri amaçlı..
dscn7809.jpg

Ve arap sebahhattinin dediği gibi kalıntılar arasında arapça kelimeler kazınmış..
dscn7810y.jpg

KNİDOS’tan ayrılıp yarımadanın güneyine yönelip amacımız güneyde yer alan Palamutbükü ve Mesudiye kasabalarını görmek ve dağ yolundan DATÇA ya geri dönmek..
dscn7824.jpg

İşte Haritamız..
dscn7861r.jpg

Manzaralar yine harikulade..
dscn7856.jpg

dscn7852.jpg

dscn7850.jpg

dscn7847.jpg

Nihayet PALAMUTBÜKÜ..
dscn7834.jpg

Plajın karşısındaki kayalık bizim..
dscn7837.jpg

Palamutbükün’de kahve içmeden kalkmak olmaz..

Palamutbükü’ne veda ediyoruz…
dscn7844.jpg

Manzaralar….
dscn7863.jpg

Dağda azıcık mola…
dscn7857.jpg

dscn7867.jpg

İşte Mesudiye kasabası…
dscn7866.jpg

dscn7843a.jpg

İşte haritam…

dscn7861.jpg

Mesudiye’de fazla oyalanmıyoruz..
dscn7824.jpg

Dağ yolundan Datça’ya devam..
dscn7872.jpg

Eşim eski DATÇA’ya uğramamız gerektiğini söylüyor.. İşte hoş, güzel eski DATÇA::
dscn7900.jpg

dscn7885.jpg

Can Yücel’in bahçesi..

dscn7898.jpg

dscn7893.jpg

dscn7886r.jpg

dscn7897.jpg

dscn7881.jpg

dscn7894.jpg

Harika…
dscn7891r.jpg

dscn7880r.jpg

dscn7879.jpg

Datça’ya varınca yakamozun DATÇA’ya çok yakıştığını fark edince aklımıza rakı ve balık geldi….

Datça- Yakamoz-Sessiz Körfez- Balık-Rakı-Aşk
dscn7912.jpg

dscn7908.jpg

Bu arada otelimiz değiştiriyor 4 yıldız FORA otele gecelik 60 TL ye ve kahvaltı dahil olarak geçiyoruz.. Harika…
dscn7905i.jpg

dscn7903.jpg

dscn7904.jpg

dscn7926.jpg

Kahvaltı mükemmel idi..
dscn7918h.jpg

Ertesi sabah artık DATÇA’ya bu sakin kasabaya veda ediyorduk..
dscn7921.jpg

Bu arada resepsiyon Tuncer beye çok teşekkürler..
dscn7927.jpg

Tam yola koyulduk ki oda ne! BMW R1200 Haluk ve KAWASAKİ ER6 lı Engin kardeşim…
dscn7936.jpg

Öğrendik ki rotaları Fethiye Ölüdeniz.. Haydi beraber… Heyoooo…

dscn7954.jpg

dscn7957.jpg

dscn7937.jpg

dscn7938.jpg

Durmak yok rota DATÇA-Fethiye parkuru…
dscn7949.jpg

MOOOLAAA…
dscn7960.jpg

Bu arada lastikleirmide limtlerde kullandığımı motoru iyi yatırdığımı ispat etmek isterim.. Bu arada benim artçılı olduğumuda unutmayınız lütfen…
dscn7963.jpg

Fethiye’de Engin bey ve Engin’den ayrıldık.. Ama daha sonra bir karşı rüzgar yedik ki.. Tam 100 km..

dscn7964.jpg

Eşim kötü olmuştu… Allahtan Kaş’tan sonra rüzgarı arkamıza almıştık…
dscn7965.jpg

Bu arada KAŞ’ta yemek molası… Çok yorgunum çook..
dscn7977.jpg

Eşimle KAŞ’ta bir gece kalmaya karar veriyoruz… Lakin odalar hem çok kötü hemde 80 TL deyince Antalya’ya gazlıyoruz…
dscn7978.jpg

Nihayet akşam 20;30 da Antalya’dayım.. Ama çok yorulmuştuk..

dscn7983.jpg

Bravo bize! :rendeer::cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Palamut Bükü'ne gitmediğinizi sandığım için kızacaktım ama gördüm pek severim Palamut Bükü'nü :) Kıskanıyorum böyle uzun yol hikayelerini görünce :)

harika olmuş ya, o Küçücük hyo ile bile, Amma YOllara çıkmıştınız bu Motor PEk bi Yakıştı Sİze..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çok güzel olmuş..bi arkadaşım muğla-datça-aktur sitesi mükkemmel demişti inşallah bizede nasip olur böyle geziler

Motosikleti
ZX12R
süper bi gezi olmuş..paylaşım için teşekkürler :)

Mersin İl Temsilcisi
yakışır kardeşime...
inşallah daha büyük gezilerini de paylaşırsın bizimle...

geziniz harika olmuş... ayrıca gv 250'den sonra vstrom sana epeyce iyi gelmiş ve yakışmışta... ama bir dost tavsiyesi; motor tepesindeyken mutlaka motor botu giy!!! bilekten saran ve sağlam... allah korusun,bişey olursa...

karı-koca iyi yol yapmışsınız... allah mutluluğunuzu her daim etsin;yolunuz açık olsun....

Moderatör (forrap)
Çok güzel bir gezi olmuş.Fotoğraflarına kendimi orada hissederek baktım.Yazılarda güzeldi..
Yalnızca rakı-balık-aşk olayı olmamış,diğerleri tamamda orada rakı yok yahu :) Bira var :)

Paylaşım için teşekkürler:cat:
Yüreğinize sağlık..
Sizinde dediğiniz gibi,bravo size :)

Bu sene yaklaşık 4 ayımı Datça/karaincir tatil köyünde geçirdim... Hoş her yıl ordayım ama =) Çok güzel bir yerdir. Doğayla iç içe.. Kimi zaman oteller yapılcak vs gibi söylentiler çıkar yollarda yapıldı eskiden Datça-Marmaris arası 1.15dk ike şu anda 45dk ya varıyorsun.. Buda demek oluyorki daha çok insan ve hem yerliler hemde ordaki tatilciler (yani biz) açıkcası fazla turistin gelmesini pek istemiyoruz. =) Biz birbirimize yetiyoruz orada.. Yolculukta gerçekten çok güzel olmuş.. Şu ayda Datça bambaşkadır..

P.s: 4 gün önce geldim Datçadan =)

Gaziantep İl Temsilcisi
Büyük bir zevkle okudum ve baktım teşekürler çok güzel bir gezi olmuş....

güzel resimler ve harika anlatım sonuna kadar zevkle inceledim

tebrikler :rendeer:

hayallerini gerçekleştirebilenlerdensiniz :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar