Tel jantınmı var Derdin var arkadaş

Bugün işlerimin ters gidesi geldi düşmedim üstüne öğleden sonra bıraktım geldim sinir stres olmaya gerek yok tabi.

Baktım hava gayet güzel haftasonuda motora binememişim fırsattır diyip çıkardım motorumu zaten tertemiz yatıyor iki haftadır.

Çıktım yola E-5 ten tıngır mıngır gidiyorum trafikle uğraşmadan rahat rahat

Keyifle güzel bir viraja girdim çıkışında hissetmedim ama ikinci virajı zor döndüm motor dengesini kaybetmek üzere hemen durdum. Aslında bu dengesizlik tanıdıktı arka lastığin patladığına işaretti inmeden baktım teşhis doğru.

Durmadan şu benzinliğe gideyim inene kadar itmem giderim düşüncesiyle istasyona girdim. ( 30 metre anca var ) sinirlenmedim şükrettim. Bilmem kaç km ötede de olabilirdi.

Neyse lafı uzatmayayım bastım havayı birtürlü lastiği şişiremedim uğraşmanın anlamı yok diyip yakaladığım ilk kuryeden tamircinin yerini öğrendim taktım 1. vitese ite ite götürdüm.

Lastiği tamir ettirmedim değiştirdim ( Hep böyle yaparım eskiyi tamir ettirip avadanlıkta saklarım ama avadanlıkda yok şamrelde ( üşendiğimden ))

Eve döneceğim dalgınlıkla yanlış yola girdim geri dondüm ki debriyaj teli koptu.

Bu sefer sinirlendim tekrar tamircide soluğu aldım yine yaptırdım.

Gitmişken 2 aydır bulamadığım flaşörü sorayım dedim adamda varmış onu da hallettik çıktım yola.

Daha 2 km gitmedim ki far iptal, flaşör iptal. ( elektrik sistemi allaha emanet )

Yaktım sisleri önce kendime telkinlerde bulundum sonra bulunduğum duruma şükrettim. Sonrada hiçbirşey olmamış gibi geldim.

Öyleya eğer o arızalar olmasaydı kimbilir nasıl bir kazaya karışacaktım. Belkide ölecektim. Yahutta başka kötü birşey olacaktı. Çok fazla üzerinde durmuyorum sadece tek istediğim bundansonraki motorlarımın tel jant olmaması.

Saygılar...

Bir akşam gezmesinin kaça patladığını merak eden olur diye yazma gereği hissettim Her iki tamircide yolda kalmışlığımdan ziyadesi ile faydalandı ve tatmin oldular.

Öyle ya birdaha nerde gelecek hazır gelmişken .......

Son düzenleme:

asm

Geçmiş olsun. Bazen arka arkaya geliyor bazı şeyler.

Bende bugün motorla uğraşırken biraz sinir harbi yaşadım.

Grenajı söktüm bujilere ulaşmak için. Grenajı yere düşürdüm 1 (Allah'tan birşey yok)

Bujileri taktım test sürüşü için yola çıktım. Baktım şarıl şarıl benzin akıyor. (çocuğun biri "abi benzin akıyor" deyince ayıldım). Meğersem depoyu kaldırırken bir hortum çıkmış 2.

Neyse herşeyi taktım. Bu seferde aynaya çarptım kolumla. Tamir ettiğim ayna küt ayrıldı yere düştü 3.

Dediğim gibi,arka arkaya geliyor bazen...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla bu olay pişmiş tavuğun başına gelmemiştir..(iyi de tavuk motor kullanamazki):mrgreen:

geçmiş olsun dediğin gibi ya başına bi iş gelseydi..:cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Amma yaptın haaa... Yahu benim motorum da tel jant ve üzerindeki lastiğe 3 aydır hava ilavesi bile yapmadım. Aynen taş gibi duruyor!

"KLE500 alacaktım, GV250 düşünmeye başladım" diyorsun da... Yahu senin motorun var mıydı ve hatta var idi ise, markası ve modeli ne idi Allah aşkına?

Amma yaptın haaa... Yahu benim motorum da tel jant ve üzerindeki lastiğe 3 aydır hava ilavesi bile yapmadım. Aynen taş gibi duruyor!

"KLE500 alacaktım, GV250 düşünmeye başladım" diyorsun da... Yahu senin motorun var mıydı ve hatta var idi ise, markası ve modeli ne idi Allah aşkına?

Şans işde bende seninki gibi çok hava bile basmadan kullandım şans işde.

Benim herzaman en az 1 motorum vardır.

Bu yaz da bi scoter birde gezi motorum olmalı

Marka ve model bilgisinide bi panda ( motordan çok anlıyormuş gibi ) alay edip durduğu için sildim.:queen: ( havaya girme la şaka şaka ayı )

Şimdilik 200cc lik kanuni motorum var müştersi çıkarsa onu da satarım çıkmazsa pinerim :):rendeer:

başlığı "çin malı tel jantın mı var derdin var" şeklinde değiştirelim bence.

230 KG'lık motorum tel jantlı, en ufak sorun yaşamadım :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İyide yaşadıklarının jantla ne alakası var?... :queen:

Bence sana su iyi gelir.... Daha doğrusu sıcak bir hamam.... :queen::queen:

başlığı "çin malı tel jantın mı var derdin var" şeklinde değiştirelim bence.

230 KG'lık motorum tel jantlı, en ufak sorun yaşamadım :)

Konunun çinle alakası olduğunu düşünmüyorum azcık kusuru olsa oraya bağlayacağımda olmadı işde

Lastik bu patlar şamrelliyse kimse motor tekerleğini sökmek istemez rezil olunur yollarda

İyide yaşadıklarının jantla ne alakası var?... :queen:

Bence sana su iyi gelir.... Daha doğrusu sıcak bir hamam.... :queen::queen:

Tel jantlar genelde şamrelli olur
Lastik bu patlar şamrelliyse kimse motor tekerleğini sökmek istemez rezil olunur yollarda

Abi ne bu yaw..Kabus sokağına dalmış gibi gördüm seni...Allah'ım Yarabbim..

Lakin benimde, buna benzer zincirleme aksilikler başıma gelmişti kışın..
Ama benim ki 1haftalık bir süreye yayıldığı için sıyrılmak kolay oldu..Seninki 1 günde olmuş..İyi stres almışsın valla üstüne...Kalk ayağı şöle bir silkelen abicim..
Gitsin bu stres üstünden..Geçmiş olsun..Kazasız ve stressiz sürüşler..

Marka ve model bilgisinide bi panda ( motordan çok anlıyormuş gibi ) alay edip durduğu için sildim.:queen: ( havaya girme la şaka şaka ayı )

:

kulaklarım çınladı...bakıyorumda hayatında iyi kötü bir yerimiz olmuş...iyi yaptın...:pne demiş atalarımız akılsız başın cezasını çekiyon...:p

zamanında cbf topiğinde bize laf sokacağına fikir danışsaydın böyle olmazdı...:p

Danışan dağı asmış..danışmayan düz yolda şaşmış...derler sende düz yolda şaşmışın...:queen:

Senin halinden anlamam...çünkü hiç damdan düşmedim...:queen:

kulaklarım çınladı...bakıyorumda hayatında iyi kötü bir yerimiz olmuş...iyi yaptın...:pne demiş atalarımız akılsız başın cezasını çekiyon...:p

zamanında cbf topiğinde bize laf sokacağına fikir danışsaydın böyle olmazdı...:p

Danışan dağı asmış..danışmayan düz yolda şaşmış...derler sende düz yolda şaşmışın...:queen:

Senin halinden anlamam...çünkü hiç damdan düşmedim...:queen:

Sırf seni mutlu etmek için motora cbf150 debriyaj teli taktırdım haberin olsun mutlu ol mutlu kal:rendeer:

Kısmetse bu pazar tanışacağız...

Saygılar..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun kardeş, iyi sabretmişsin, daha kötüleri de olabilirdi, şükür teller olmadık yerde kopabilir, tekerlek çok ters bir zamanda da patlayabilirdi.

Sırf seni mutlu etmek için motora cbf150 debriyaj teli taktırdım haberin olsun mutlu ol mutlu kal:rendeer:

Kısmetse bu pazar tanışacağız...

Saygılar..

dostlarımızın üzüntülerinden sevk almayız...:cat:yazdıklarım espiriydi sende tanırsın beni...

Haci eğer uygun görürsen seni cbf 150 sahibi yapsak ne dersin...büyük makina büyük dert demek...3650 ye...plaka koruma demiri yan ayaklık herşey dahil...bak ozzy73 de rebel250 falan arıyordu...kandırdık bi şekilde cbf 150 sahabı yaptık...perşemebeye alıyor... ne dersin...14.000 deyim daha tık yok ...

markacı değilim...istersen ybr 125 var 3000 de siteden arkadaşın 2400 ytlye...

küçük cc ye evet...kle 500 le gv 250 ile İstanbul trafiğine girilmez aralara dalınmaz...şeridinde gitmek zorunda kalırsın...

Z Moto muhatap alıncak bir distribütör değil...HYO yuda Kanuni bayilerine götüreceksin...şu an gittiğin yere...memnunsan sen bilin..iyiliğini konuşur iyiliğini isterim...

geçmiş olsun...olur böyle şeyler...hayatta herşeyden ders almak lazım...cbf 150 ilede sıkıntılr olacak ama ampül patlaması vs gibi küçük şeyler...

paşa gönlün bilir...ben büyük cc almanı istemem...hafta içi trafiğe gireceksen(ev-iş)kesinlikle alınmaz...

dostlarımızın üzüntülerinden sevk almayız...:cat:yazdıklarım espiriydi sende tanırsın beni...

Haci eğer uygun görürsen seni cbf 150 sahibi yapsak ne dersin...büyük makina büyük dert demek...3650 ye...plaka koruma demiri yan ayaklık herşey dahil...bak ozzy73 de rebel250 falan arıyordu...kandırdık bi şekilde cbf 150 sahabı yaptık...perşemebeye alıyor... ne dersin...14.000 deyim daha tık yok ...

markacı değilim...istersen ybr 125 var 3000 de siteden arkadaşın 2400 ytlye...

küçük cc ye evet...kle 500 le gv 250 ile İstanbul trafiğine girilmez aralara dalınmaz...şeridinde gitmek zorunda kalırsın...

Z Moto muhatap alıncak bir distribütör değil...HYO yuda Kanuni bayilerine götüreceksin...şu an gittiğin yere...memnunsan sen bilin..iyiliğini konuşur iyiliğini isterim...

geçmiş olsun...olur böyle şeyler...hayatta herşeyden ders almak lazım...cbf 150 ilede sıkıntılr olacak ama ampül patlaması vs gibi küçük şeyler...

paşa gönlün bilir...ben büyük cc almanı istemem...hafta içi trafiğe gireceksen(ev-iş)kesinlikle alınmaz...

Aşkolsun tabiki şakalaşıyoruz herhangi bir artniyet olduğunu kesinlikle düşünmedim.

Önerilerin için teşekkürederim.

Benim şuanki niyetim ( eğer fuarda değişmezse ) 1 gv250 gezmek için 1 de trafikden etkilenmeden sağa sola gitmek için 125lik scoter.

Ama senin modelin oldukca kullanışlı ve ekonomik.

Enkötü ühtümal alırız bi cbf150 rahat ederiz kardeş. ( Arayada kıymetli hatrını koyar en uygun şartlarda alırız )

( buarada tel konusunda cok ciddiyim adam çok kaliteli abi dedi baktım harbiden gözüm tuttu paraya kıydım cıbıf teli taktırdım

Aşkolsun tabiki şakalaşıyoruz herhangi bir artniyet olduğunu kesinlikle düşünmedim.

Önerilerin için teşekkürederim.

Benim şuanki niyetim ( eğer fuarda değişmezse ) 1 gv250 gezmek için 1 de trafikden etkilenmeden sağa sola gitmek için 125lik scoter.

Ama senin modelin oldukca kullanışlı ve ekonomik.

Enkötü ühtümal alırız bi cbf150 rahat ederiz kardeş. ( Arayada kıymetli hatrını koyar en uygun şartlarda alırız )

( buarada tel konusunda cok ciddiyim adam çok kaliteli abi dedi baktım harbiden gözüm tuttu paraya kıydım cıbıf teli taktırdım

hayırlısı olsun...:cat:bende İnnova varken tel jantlıydı bir kaç kere lastik patlattı...aslında neden tel jant var anlamış değilim...bazı büyük cc lerde halen olan bişey...

Geçmiş olsun abicim ,seninki çölde bedevi olmuş ama neyseki sana bişey olmamış SAYGILAR

Sıkıntımı paylaşan ve topicime geçmişolsuna gelen arkadaşlara teşşekür eder pazargünkü bahçelievler çocuk esirgeme kurumu ziyaretine beklerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar