@ chkaralama abimiz,hayır bi müdahalede bulunmadım.
motor yapıldı proplem tam olarak servisin söylediği şu:
manifold hortumu sertleşmiş,verimliligini yitirmiş,oda hava aldırıyorumş.manifold hortumunu değiştirdik.karbiratoru ayarladık..
manifoltun içinde hortum olurmu?manifold denilen parça aliminyum gibi görünen çelik yada döküm iki ucu karşı tarafa puntalı gibi yapışan ,sökülebilen bi aksam deyilmidir.görünümü zaten hortuma benzer egri dirsek şeklinde değilmidir.arasında conta vardır.
hava alması sertleşmesi ve bozulması nasıl neden meydana geliyor.?
@ jeolog usta durum bu
Kardeş Öncelikle Kusura Bakma Geç Yazdım Ama Pek Sık Girmiyorum.
Manifolt Konusunda Söylediklerin Doğru Contalardan Hava Alabilir Tabi Düşük Bir İhtimal Ama Kompresöre Sert Ve Çok Yuklenmekten Belki Olabilir Ama Bu Senin Bahsettiğin Sorunu Doğurmaz Oradan Hava Alma Vakumu Düşürür Ve Az Benzin Gitmesini Sağlar Bu Da O Sorunu Yaratmaz Yani Isınınca Contalar Yumuşuyor Ve Hava Alıyor Dersek Bu Devirin Yükselmesine Değil Düşmesine Neden Olur Çünkü Fakir Karışım Gider. Dediğim Olayı Yaptınmı Sorun Çözülmeli Ama Yine Olmadı Diyelim Eğer Otomatik Jikle Varsa Karbüratör Üzerinde Ona Bak. Ama Bence Yine Benzin Ayarındandır Soğukken Ayarlanmıştır Ve Isınca Daha İyi Yanma Olduğundan Güç Arıp Devir Yükseliyordur. Aynı Sorunu Bende Yaşadım Çünkü. Hatta Benimki Otomatik Olduğu İçin Daha Sıkıntılı Oluyordu Durduramıyordum