Teknik Konu ...?!

Motosikleti
FAZER 8
Herkese merhabayın :D

Genel motosiklet teknik bilgilerini öğrenebileceğim bir kaynak varmıdır ? Yani kendi motorumu alınca " hmmm şunu bunu eksik hemen alayım yada tamir edeyim " demek istiyorum . Mesela motosikletin temek çalışması motor bilgileri fren modelleri falan .

Aramızdan elbet bilen vardır öğretmek isterlerse bundan çok memnun kalırım :) Herkese iyi forumlar

kullanma kılavuzu ile başlanabilir. iyi kötü birşeyler yazıyor kılavuzda

Hımm, benim bildiğim türkçe öyle bir kitap yok. Altın elbiseli adam programında bir kitaptan bahsedilmişti fakat ingilizceye hakim olmak ve teknik terimleri anlamak için de az çok bilgili olmak gerek deniyordu.
Onun dışında motorun burası böyle, şu şekilde tamir edeyim demek yerine, şu parça nasıl sökülür, nasıl ayar yapılır derseniz motosikletlerin ''service manual'' leri vardır. Oradan bir miktar bilgi edinebilirsiniz

Motosikleti
FAZER 8
Yani bi usta kadar olmasada kendi motosikletimin sorununu anlayıp , şu parçanın bi sorunu var değişmesi gerek demek istiyorum . Sanayide mi çalışsam acaba ? :D Şaka bi yana motosikleti kesip biçmek motora hakim olmak istiyorum .

bence de kesinlikle en güzel ve doğru bilgiler manuel lerde dir. ben benim motorunkini buldum. şimdi daha iyi anlaşıyoruz :D,
hevesliysen elin anahtar tuıtuyorsa zamanla olur bu öyle okuyarak falan olmaz. bi de korkmaman lazım. aman bişey olursa ne yaparım nasıl tamir ederim diye. tamir olur merak etme

Ulen adam gitti en alakasız cevaba eyvallahd edi ya la :cherry: kırılıyorum artık:p

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kitapların içeriğini bilmediğinden olabilir.

Motosikleti
FAZER 8
Aynen kitabı daha incelemedim . Bide şöyle bi durum var henüz kendi motosikletim yok . Babamın kendi ufak işlerini halletmek için aldığı 2. el gariban bi raptor var sadece okadar :D Bu işin bi yolu olması gerek Yani net kaynağıda olur . Sizin dediklerinizi es geçmedim hocam merak etmeyin :)

Varsa site, kitap okuruz inceleriz . Artık bana "Gel kardeş beraber motor toplayalım en azından seyredersin bişeyler öğrenirsin" diyecek arkadaş bile olur :) Herkesin fikrine teşekkür ederim Dahasınıda bekliyorum sağolun , İyi forumlar :) :)

Hangi Şehirdesin Dostum ?

Eğer İstanbulda ise Şuanda APRİLİA PEGASO subaplar ve eksantrik iş ile Ve MONDİAL MASH SCOOTER KOMPLE MOTORU'NU TOPLAMAK İLE MEŞKULÜM :)
Yerim biraz ufak ama 2..3 kişi sığabiliriz :)

bENKİ bULUNDUĞUN yERDE tamir işi ile uğraşan biri veya birileri var ise Sana teknik bilgi açısından yardımcı olabilir,,,

Motosikleti
FAZER 8
Hangi Şehirdesin Dostum ?

Eğer İstanbulda ise Şuanda APRİLİA PEGASO subaplar ve eksantrik iş ile Ve MONDİAL MASH SCOOTER KOMPLE MOTORU'NU TOPLAMAK İLE MEŞKULÜM :)
Yerim biraz ufak ama 2..3 kişi sığabiliriz :)

bENKİ bULUNDUĞUN yERDE tamir işi ile uğraşan biri veya birileri var ise Sana teknik bilgi açısından yardımcı olabilir,,,

İstanbul da Üsküdardayım hocam . Siz tam olarak nerdesiniz ?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
forumlardan öğrenemeyeceğin kesin, internette sıralı4, v2, v4, v8, 2 ve 4 zamanlı motorlar subapların çalışma prensibi ve buna benzer bir çok şeyi gösteren animasyonlar var yabancı kaynaklarda. bunlarla başlayabilirsin hem görsel olduğundan sıkıcıda gelmez. tamircilerin yanında para almadan durabilirsin kabul ederlerse tabi

Avrupa Yakası Gazi Osman Paşadayım,
VİALAND Yakınındayım,,,

Moto Garaj,
535 939 20 86,,,

ben mühendislik mezunuyum. sana tavsiyem kullanıcı el kitaplarına bak. hevesin varsa kendi motorunu kurcala. ustaya götürdüğünde bak mesela ne yaptığını. hangi malzemeler kullandığını. zaten parçaların az çok neye yaradığını bilirsin. ufak tefek bakımlarını kendi yap. hava filtresini değiştir, yağını değiştir. bi tane sis farı tak yada fren aydınlatmasını led döşemeyi dene.
zaten bu iş bilmeyle de yetmiyor. takım taklavatta gerekli. çoğu teorik kitapta da motorun şurası şöyle tamir ediliri anlatmaz. çok teoriğe boğulmaya da gerek yok bu işin hobi tarafı için.
örnek vereyim sen supapların nasıl çalıtığını bil yeter, supap bindirmesi nedir ne amaçla böyle bir yöntemi kullanmışlardır boşver.
illede yok baba ben kaynak istiyorum bu motor nasıl çalışıyor inciğini cinciğini bilmek istiyorum öyle kitap ver ki pistonun içinde yanan yakıt olayım havayla karışayım egzoztan bir kuş olup uçayım dersen aşağıdaki kitap çok iyi bir kitaptır. ama teoriğe boğulursun zaten senin işinle gücünle ilgili değilse çok dayanamaz kenara atarsın.

İçten Yanmalı Motorlar - Cem Soruşbay : Kitap | idefix.com
http://www.idefix.com/kitap/icten-yanmali-motorlar-cem-sorusbay/tanim.asp?sid=VUXZYVYFIY0Y64461UER

kitapçıkla başlayabilirsin bence. sonrada motorunu bakıma götürdükçe ustadan rica et banada öğret diye zaten sonra kurcalaya kurcalaya herşeyi öğreniyorsun. ama zaten ilk başlarda öğreniceğin temel bilgiler sana yeterli oluyor.

Motosikleti
FAZER 8
ben mühendislik mezunuyum. sana tavsiyem kullanıcı el kitaplarına bak. hevesin varsa kendi motorunu kurcala. ustaya götürdüğünde bak mesela ne yaptığını. hangi malzemeler kullandığını. zaten parçaların az çok neye yaradığını bilirsin. ufak tefek bakımlarını kendi yap. hava filtresini değiştir, yağını değiştir. bi tane sis farı tak yada fren aydınlatmasını led döşemeyi dene.
zaten bu iş bilmeyle de yetmiyor. takım taklavatta gerekli. çoğu teorik kitapta da motorun şurası şöyle tamir ediliri anlatmaz. çok teoriğe boğulmaya da gerek yok bu işin hobi tarafı için.
örnek vereyim sen supapların nasıl çalıtığını bil yeter, supap bindirmesi nedir ne amaçla böyle bir yöntemi kullanmışlardır boşver.
illede yok baba ben kaynak istiyorum bu motor nasıl çalışıyor inciğini cinciğini bilmek istiyorum öyle kitap ver ki pistonun içinde yanan yakıt olayım havayla karışayım egzoztan bir kuş olup uçayım dersen aşağıdaki kitap çok iyi bir kitaptır. ama teoriğe boğulursun zaten senin işinle gücünle ilgili değilse çok dayanamaz kenara atarsın.

İçten Yanmalı Motorlar - Cem Soruşbay : Kitap | idefix.com
http://www.idefix.com/kitap/icten-yanmali-motorlar-cem-sorusbay/tanim.asp?sid=VUXZYVYFIY0Y64461UER

"öyle kitap ver ki pistonun içinde yanan yakıt olayım havayla karışayım egzoztan bir kuş olup uçayım" Hocam benzetme harika :D

Bayadır gurbetteyim motosiklet yüzü gördüğüm yok :/ kitaba bi bakmak isterim , olmadı bi incelerim . Canımı sıkan bi konuda şu hangi parçaları araştırmaya başlayacağımı bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar