Teknik bir iki soru

Arkadaşlar merhaba, iyisiniz inşallah, bir derdiniz tasanız yoktur umarım...

Konuya girelim, bildiğiniz gibi hali hazırda motorların genelinde artçı koltuğu ayrı ve çok yukarıda.

Şimdi bu arkadaşınız evli barklı adam olduğu için motor seçerken mecbur eşime de danışıyorum. Yengeniz bajaj boxer ın geniş selesine öyle bir alıştı ki, yeni motorların küçücük artçı koltukları yengenize hiç rahat gelmiyor. Gelmiyor gelmesine de, sonsuza dek bpxer sürecek değiliz.

Meslek gereği de bir şeyleri orjinalinden devşirme ye bayılıyorum.

Şimdi sorum şu; (örnek motorunuz cbr 250 olsun) hali hazırda koltuk düzeni çıkartılıp yerine artçı koltuğu nispeten alçak ve yekpare bir koltuk takılabilir mi?

Örnek çizim:

https://imagizer.imageshack.us/v2/320xq90/r/923/9HhwEk.png

Mobilim tam ekleyemiyorum resmi kusura bakmayın.

Supersport makinelerde bu dediğiniz malesef zor ve gereksiz. Sebebi de grenaj ve şasi ile oynamanız kesip biçmeniz gerekecek.

Çizdiğiniz resim aslında sizin için sport touring tarz motorların uygun olduğunu gösteriyor. Hem o motorlarda koltuklarda rahatça değişim yapabiliyorsunuz.

Bildiğim kadarı ile Cbr 250r yi baz alarak konuşuyorum. Kuyruk şasi ya da demiri de değiştirmeniz gerekiyor. Sadece koltukta bitmiyor yani. Custom cu arkadaşlar daha detaylı yardımcı olacaktır

Sport touring pek aşina olduğum bir şey değil ama memlekette düşük cc (200 250 filan) sport touring yok sanırım. Bir de oldu gözümü karartılmadı yaptım diyelim, muayene de elimde kalmaz mı o motor?

Selam.

Konuya şöyle giriyim. 6 yıllık bir ilişkim var,şuan anca nişan arifesindeyim. :) Bu 6 yıl içerisinde sadece kız arkadaşım 2 senedir motora biniyor zar zor ikna ettim. Aynı problemler bende de oldu.
Resimdeki olaya gelirsek çok zahmetli iş. Koltuk, grenaj, şasi, ıvır zıvır gereksiz ve çirkin olur ve eşiniz yine rahat etmez.
Siz hayalinizdeki motoru kullanmak istiyorsunuz ama eşinizde rahat olsun istiyorsunuz. Aynı benim sorunlar. Ben formülü topcase takabileceğim cihazlarda buldum.
Ya cbr'a topcase takın yada rahat motorlara yönelin, bu çılgınlıkdan vazgeçin. :)

Not: Bigün 2007 1000rr'a bindirdim kız arkadasımı, o gün bitiyordu bütün ilişkim. Max hız 15!! Aman dikkat :) :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar