- Konu Yazar
MZ 301 motorumla yolda giderken 2. vitesten 3. vitese atarken motorun çalışması durdu ve sustu ben de zor bela sağa çekip durdum.Ayaklığa aldım ilk baş sigortadan şüphelendim ,anahtarı açtım elektirik lambaları yanıyor ayaklı marşa bastım ölü gibi motora kompres yapmadı 5-10 kez denedim gine aynı ,kendi kendime motor vitestemi kaldı diye gidondaki debraja ve ayak vitesine baktım debrajın elçikliğinden sıkıyorum depraj kolu geri gelmiyor 5-10 kez denedim yine aynı durum.Motoru ayaklığından aldım 40 metre ileride daha sakin yere geldim .yukarıdaki yazdığım denemeleri bir iki kez yaptım ayak marş kolu komres yaptı ve motor çalıştı ,debrajda çalıştı ,
Sizlere sorum bunun nedeni ne olabilir ? korkum şu eğer bir daha motor böyle susarsa hele otobanda problem olur diye korkuyorum. Şimdilik bir anormallik yok motorda fakat neden oldu bir türlü anlayamadım.
Sizlere sorum bunun nedeni ne olabilir ? korkum şu eğer bir daha motor böyle susarsa hele otobanda problem olur diye korkuyorum. Şimdilik bir anormallik yok motorda fakat neden oldu bir türlü anlayamadım.