Teknik bakımdan bilgili arkadaşlar yardım

Arkadaşlar kasisten geçerken 50 ile geçmem gerekiyordu ben 55-60 civarında geçtim motor biraz zıpladı ilerde kavşaklarda kırmızı ışık vardı durdum ışıkları beklerken motor stop etti nedense sonra tekrar çalıştırdım gaz verdim derken motordan zırıltı gelmeye başladı zııır diye zincirden falan başka birşeyden sandım bi baktım motorun arka tarafından geliyor egsosdan geliyor ses sağa cekip boşa aldım motora gez verdim kesin olarak egsozdan geliyor yüksek derecede bi zırıltı var trafikteki arabalar bile sesten dolayı sordular sizce problem nedir cözemedim egsozun etrafına baktım ettim delinme falanda göremedim yerinden oynama gibi bi durumda yok devir yükseldikce zırıltı cok fena artıyor ?

Motor Süperlight 200

Egzozda krom Yada nikel korumalık varsa vidayla bağlantılı olarak (3 vida var benim motorda egzozun dışını saran metali egzoza bağlıyor) onun vidaları gevşemiştir acilen sık. Yoksa vida düşer ses daha da artar. Bi gün o korumalık yolda düşer.

Nikel yada krom korumalık yok egzozun birleştiği yeride kontrol ettim ses oradan değilde çıkış kısımlarından geliyor gibi oralardada herhangi bir vidalık işlem yok sanki egzozun içinden geliyor gibi

Nikel yada krom korumalık yok egzozun birleştiği yeride kontrol ettim ses oradan değilde çıkış kısımlarından geliyor gibi oralardada herhangi bir vidalık işlem yok sanki egzozun içinden geliyor gibi

Katalizor çeperleri dağıldi diyecegim ama,o hizla girip dagilmasi mantiksiz geliyor..

Sabah Konuya Video cekip atacağım katalizor çeperlerinin o hızda dağılması çok zor bence

Eksozu takip edin büyük ihtimalle manifoltdaki vidalar yerinden çıkımış olabilir.

Egsozun içinde de radyatöre benzeyen petekler var o petekler içeride kırılıp bir birlerine çarpıp o sesi yapıyor olabilirler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kasisten 50 ile geçme

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar