Şu başlıkta kazayı yapanı savunan tek ifade yok. Gel gelelim ısrarla "niye savunuyorsunuz" diye soruluyor...
Neden?
Niye okuduğumuzu anlayamıyoruz?
Fikir yerine şahıs bazlı düşünmeye alışık olduğumuz için mi? İlle de iki taraf olmalı, ve yazılan her şey bir tarafa mı zorlanmalı?
Evet karışıyorsun; insanların verdiği tepkilere tepki verip amerika örneği veriyorsun.
Konuyla ilgili yorum yaparsın Ok, ancak forumda mesajlarının büyük cogunlugu konuya değil konuyu yapanlara karşı oluyor.
Sorun nedir anlamıyorum @arndiol.
İnsanlara tepki vermemem mi lazım? Saygı çerçevesinde olduğu müddetçe zararı nedir?
Amerika örneği vermem neden sorun? Tabu mu? Bahsedilmemeli mi? Niye?
"Konuyla ilgili değil ama konuyu yapanlara karşı" mı yazıyorum? Ne demek bu? Mesela bu başlıkta konuyu yapan kim? Yahu sorun olacak ne yazmışım, açık seçik belirtir misin?
Sanki "yazdıkların hoşuma gitmiyor, öyleyse sus" demek istiyorsun gibi geliyor bana. Bu da geçerli bir sebep değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:00 ----------
neden supersportlara trafikte izin var ? Bu makinaların hiç bir hız limitine uyan tarafı yok, çek bunları trafikten, gönder piste.. Tescil etme..
Amerika'da bu konu ile ilgili bir talep sunuldu, kabul edileceğine inancım hiç yok, ama mantıklı..
Mümkün değil. Bazı eyaletlerde hâlâ kask yasası bile yok. Florida da kasksız motosiklet kullanmak mümkün mesela.
Şahsen yasa bence mantıksız. Eğer sorun hız limitiyse, bütün araçları elektronik olarak sınırlayalım, olsun bitsin.
Yoksa insanları kullanacakları araç tiplerine göre sınırlayamayız. SS yasaklarız, agresif naked'lar daha da agresifleşir, ki zaten yeterince agresifer. Onu yasaklarız, power cruiserlar türer, ki var zaten.
O bir yana, süper ve hiper arabaları da yasaklamamız gerekir. Sayıları az olduğu için, pardon, sadece zenginler alabildiği için serbest olabilir diyemeyiz.
Burada dağ yollarında SS mükemmel bir çözüm. Hız limiti de geçilmiyor çoğu zaman, çünkü yollar çok virajlı.
Zaten düz yolda tapagaz hız yapmaktan zevk alan insan SS kullanmayı bilmiyordur. SS yasaklansa bile o insan o hızı bir şekilde yapacaktır.
Otoyolda adrenalin peşinde koşan herkes keşke piste gitse bir kez... Hız limiti yok yahu. Bas git işte istediğin gibi, yeteneğin ve cesaretin el verdiği kadar...