Tekerleklerin hizalarının kontrolü

TEKERLEKLERİN HİZALARININ KONTROLÜ

Motosikletimizin şasesinde kaçma var mı? Ön ve arka tekerler aynı hizada mı basıyor diye merak ediyorsanız bunun cevabı motorunuzu servise götürüp son sistem lazer ölçüm cihazları ile bunu kontrol ettirmenizdir ama kendiniz yapmak istiyorsanız bunun en basit ama güvenilir bir şekli aşağıda fotoğraflarla anlatılmıştır.

Burada dikkat edilecek noktalar:

. İpi her iki taraftan arka lastiğin yanaklarına değecek şekilde düzgün bir şekilde öne doğru almak.
. Arada herhangi bir yükselti yada engele ipi değidirmeden tam düz olarak çekmek.
. Ön tekerin her iki tarafındaki mesafeyi ölçerken ipi düzgün, gergin tutup bu esnada oynatmamak.
. Ölçüm sırasında ön tekerin tam ileri bakar(arka tekerle tam aynı yöne bakar) konumda olmasını sağlamak.

w11.jpg

50400695.jpg

41430280.jpg

32961044.jpg

40383753.jpg

87104527.jpg

şahsen ben beceremem gibime geliyor..her seferinde yamuk bulur panik yaparım :)

ön teker arka tekerden ince ipi arka tekerin yanaklarından ön tekerin yanaklarına sabitleyince ip eğri gelicektir düz olduğunu nasıl anlıycak anlayamadım biri bana anlatabilirmi

İple düzgün bir sonuç alınması zor gibi. Farzedelimki eğri, sonrası?

Motosikleti
BWS 100
topmu be bu herif bi saça bak bide tırnaklara....

yaşlı başlı kadın yaw sizde hemen top yaptınız:p

valla illa düzmü yamukmu diyorsan pürüzsüz bir yolda ellerini hafif direksiyondan çek, motor düz devam ediyormu etmiyormu sana biraz ipucu verir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar