Teker kaydığında ne yapılmalı

Ablalarim abilerim motorsiklet kullanmaya yeni başladım teker bir kaç kez kaydı bende bir kaç kişiye sordum teker kaydığında ne yapılma diye biri hızını aynı tut o dengesini bulur dedi biri arka frene bas dengeyi bulsun dedi biri dışdaki ayaklıga tüm yükünü ver dedi benimde kafam karıştı şimdi ben teker kaydığında ne yapacam ve bunu düşündükçe motorsikletin üstünde daha fazla hata yapıyorum şimdiden cevapladığını için teşekkürler:thumleft:

Lastiğin dandik. Kötü sürücü yoktur,kötü lastik vardır.
Bi ihtimal viraj içerisinde vites küçültüyorsundur onu yapma bidaha

dün bir virajda yola dökülen (sanırım) yağın üzerinden geçtim, artçımda vardı. o an bişi yapamadım..
teker değil motor kaydı sanki. "lan" dedim içimden sadece, bişey yapamadım gerek de kalmadı. sonra yavaş gittim sadece korkum geçene kadar.
bazen birşey yapmamak da iyiymiş :)

Frende ve virajda farklı oluyor bu muhabbet. Genelde frende kitlersen bırakınca düzeliyor. O teker kitleninceki anlık sessizlik hoşuma gidiyor :D Virajda kaydığın vakit genelde ne olduğunu anlayamayacağın hızda gerçekleşiyor her şey. Olur da farkettim diyosan gidonu sıkmadığını anlık onlarak düşünüp gazı sabit tutman lazım. O kendi yolunu bulur ya da motoru dikleştirip hızını azalt dönüşe devam et. Tabi bunlar benim uygulayabildiklerim. Mutlak doğru olmayabilir

Motosikleti
Hero X Pulse 200
daha bugün başıma geldi, bir anlık dalgınlığımdan dolayı duran trafikteki bir arabaya arkadan 50km/s ile vurucaktım.

bir an dikkatim dağıldı hızım 70 km/s falan, önüme bakmamla 3 şerit duran bir trafikle karşılaştım. o an hemen iki frenide sıktım arka hemen kitlendi, bende tamamen refleks olarak arka freni hafifçe bıraktım ve motorun yönünü değiştirerek iki arabanın arasına girip yavaşladım. yavaşça bıraktığım için highside yaşamadan gayet yumuşak şekilde arka taraf toparlandı.

en önemlisi sakin ve soğukkanlı kalabilmek, kitlenen arka tekerlek yüzünden korkup aniden bırakırsanız motor sizi üstünden atababilir. yavaşça bırakıp kaçış manevrası planlamak gerekiyor. motor kendine gelince frenlere tekrardan basmaya başlıyoruz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bütün kaymaların çözümü kaymaya sebep olan şeyi yapmayı bırakmak. Mesela güçlü bir motosiklette aniden gazı açtınız arka patinaj yapıp kaymaya başladı. Gazı yavaşça kapatıyoruz ve alet kendini topluyor. Aynı şey fren içinde geçerli Ani fren yaptık arka kayıp yanımıza gelmeye başladı. Freni bırakıyoruz düzeliyor bu kadar basit.

Motorsiklette duz mantik her zaman islemiyor. Kayan arka tekerlek yolu birden tutarsa high side olabiliyor mesela, ki basina gelebilecek en pis kazalardan biri... Basina derken, hem deyim hem gercek, cunku kafa ustu dusuluyor genelde.

motor ön frenle durdurulur. dönüşte ve viraj yatışında değilsen arkayı kullanma fazla. ön ve arka frenaj kombinasyonu yaz google a izle. hiç bir zaman sadece arka frene abanma. gerçi cross ce dağ yolunda geçerli değil bu söylediklerim normal şartlar için :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cruiser'lar pek güvenli be. Bas her iki frene de dur. Arka fren çalışır, motor komple öne kaykılmaz, arka teker kalkmaz... İki okul, beş kitap, yedi eğitim bitirmeye gerek yok. ABS ille şart değil, low side olsa bile popo zaten yere yakın. Bi kısmı tam devrilmiyo bile. Öyle 40 derece açıyla kala kalıyo.

arka teker kaydıgında öne dogru yıgıl cok güzel topluyor motor ön teker kaydıgında ki ben 2 yıldır kullanıyorum motoru hic kaymadı illaki düşersin

DKN

tren gibi rayda gitmiyo ki bu :) demirden korkuyosan binmemelisin o trene

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar