Teker Kalınlığı

bu gün motorcunun onnüde R1 ve CBR600RR gördüm tekerleklerin kalınlıgı dikaktimi çekti R1 daha inceydi CBR daha kalındı tekerin ne gibi bi önemi var hız - hızlanma - yol tutuş gibi mi yoksa başka bi önemi varmı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yuvarlanma direnci olayı,yani kalın olursa tekerlek yuvarlanma direnci daha yüksek olduğu için ivmelenmen ve maksimum hızın azalır aynı şekilde ince olursada tamtersi maksimum hız da fark olur ince lastik hızı artırır tabi

Son düzenleme:
şimdi aslında tekerin asıl görevi motosikletin asfalt üzerinde ilerlemesine imkan tanımak. lastiğin görevi ise yol ile motosiklet arasındaki tutunmayı sağlamak..

şimdi lastiğin tasarm ihtiyaçları kullanılacağı motosiklete ve zemine göre farklılaşıyor. örneğin bahsettiğin motosikletlerin ideal kullanımları için fabrikaca belirlenen bazı lastikler var. bu lastikler de o tasarım hitiyaçlarına göre belirleniyor.

çorba olmadı daha diyorsan tuz da getircem bak :)

http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/354-genis-lastik-iyi-yol-tutus-demek-degil-mi.html
http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/6582-lastiklerin-onemi-nedir.html

bu formlara göz at arkadaşım mutlaka. özellikle alttakine..

Son düzenleme:
şimdi aslında tekerin asıl görevi motosikletin asfalt üzerinde ilerlemesine imkan tanımak. lastiğin görevi ise yol ile motosiklet arasındaki tutunmayı sağlamak..

şimdi lastiğin tasarm ihtiyaçları kullanılacağı motosiklete ve zemine göre farklılaşıyor. örneğin bahsettiğin motosikletlerin ideal kullanımları için fabrikaca belirlenen bazı lastikler var. bu lastikler de o tasarım hitiyaçlarına göre belirleniyor.

çorba olmadı daha diyorsan tuz da getircem bak :)

http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/354-genis-lastik-iyi-yol-tutus-demek-degil-mi.html
http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/6582-lastiklerin-onemi-nedir.html

bu formlara göz at arkadaşım mutlaka. özellikle alttakine..

Abi sen bu linkleri sık kullanılanlarına mı ekledin, naaptın.:)

yok kardeş. biz alışmışız armut piş ağzıma düş diye..

kimse soru sormadan yapamıyor. halbuki bir dakikasını alır merak ettiği mevzuyu aratmak..

mesela..
merak ettiğin bir konu var..
örneğin mct250 diyelim..
yaz arat.. çıkan sonuçlardan direk motosiklet modelleri yada motosiklet testleri başlığına dal.. oku ne bulabiliyorsan.. 2 saatte konunun uzmanı olursun..

ama yok.. adam forma girer.. dakka bir gol bir.. mct250 lik düşünüyorum öneriniz var mı? diye açar başlığı. oturur bi tarafının üstüne bekler de bekler.. bunlar nasıl ev bark sahibi olur nasıl aile babası olur bilmem..
(exe 35 sen alınma bu mevzu başka bi mevzu)

örnek 2...
lastik.. sorun teknik.. belli..
demekki lastik diye aratacaksın.. teknik bilgiler başlığındakilere dikkat edeceksin.. mevzu tamam.. iki saat sonra lasik konusunda hepimize ders verirsin.. (burası sizin için exe35)

ama yok.. illa yazıp sorcaz.. bizimde bi başlığımız olcak :) (burası sizin için değil exe35) mevzunun bu kısmı forum operatörlerinin konu başlıklarını irdelememesi ile ilgili.. gerçi adamlar da daha neyi nasıl kontrol edebilecek orası da var..

her motorun cc sine ve yapısına göre farklıdır ebatları hıza göre motorun virajda yatışına göre hepsi farklıdır ince yapılı motora uygun ince lastik geniş ebatlı motora geniş lastik genelleme budur ve dahada artırabiliriz sebepleri ama genelde bu dur

Aslında haklısın ya. Ama genel bir hastalık. Çok heyecanlı bir milletiz.Dikkatini çekmiştir. Bir kuruma girersin.Göz önünde olan bir bölümün üstünde "Danışma Değildir" yazar kocaman harflerle.

Aslında haklısın ya. Ama genel bir hastalık. Çok heyecanlı bir milletiz.Dikkatini çekmiştir. Bir kuruma girersin.Göz önünde olan bir bölümün üstünde "Danışma Değildir" yazar kocaman harflerle.

koptum hakkaten..
merak etmiş demek ki.. ona da yazık.. :)

aratmayı bende biliyorum allaha şükür ben [teker kalınlığı] sadece konu olsun die yazdım.
benim asıl ögrenmek istedigim sey iki motorda hemen hemen aynı teknik özelliklere sahip ama neden 2 motorunda tekerlekleri farklı yani zevk meselesimi yoksa gerçekten büyük bi fark mı varmı?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
aratmayı bende biliyorum allaha şükür ben [teker kalınlığı] sadece konu olsun die yazdım.
benim asıl ögrenmek istedigim sey iki motorda hemen hemen aynı teknik özelliklere sahip ama neden 2 motorunda tekerlekleri farklı yani zevk meselesimi yoksa gerçekten büyük bi fark mı varmı?

Canim kardesim.
Bu iki motorun hemen hemen ayni teknik ozelliklere sahip oldugunu da nerden çikardin?
Bu iki motosikletin birbirine benzeyen tek yani, her ikisinin de bir yaris motosikleti olmasidir.
Baska hiçbir ozelligi benzemez.
Tabii sen her ikisinin de vitesli olmasi, ya da iki adet lastige sahip olmasini teknik ozellik olarak kabul ediyorsan o baska.:)
Bir biriyle oldukça alakasiz iki motosiklet bunlar.
Yani arama butonunu kullanip, teknik ozellikleri hakkinda da bilgi sahibi olabilirsin.
Onun için seyttim.:)

Bunun disinda, lastik ve tekerlekle ilgili merak ettigin her sey forumumuzda detaylari ile mevcut.
Simdi o kadar uzun bir konuyu buraya tekrar yazmaya derman yetmez.

Ayni seyleri tekrar tekrar yazma zahmetine kimse katlanmayacagi için de merak ettiginiz konularda doyurucu ve detayli bilgi alamazsiniz.
Bu nedenle konu açmadan once arama yaparsaniz çok daha doyurucu ve kaliteli bilgiye ulasabilirsiniz.
Ama tabii ki forumda mevcut olmayan bir konu da olabilir.
Bu tur konular hakkinda yazismak hepimizin çok hosuna gider.
Yani size arama butonunu kullanin diyen arkadaslar, aslinda sizin iyiliginiz için bunu soyluyorlar.
Forum da mevcut bir bilgi hakkinda detayli ikinci bir bilgi topigi açildigi gorulmus sey degildir.
Hiç kimse uzun uzun emek vererek hazirladigi bir makaleyi tekrar tekrar yazmaz.
Umarim anlatabilmisimdir.:wiinkk:

gogole de aradım ilk buldugum bilgileri koydum bence o kadar abartılacak kadar büyük bi fark yok gerçekten de hemen hemen aynı teknik özelliklere sahip

CBR 600 RR TEKNİK ÖZELLİKLER

Motor: Sıvı soğutmalı 4-zamanlı 16 sübaplı, DOHC sıralı 4 silindirli

Motor hacmi (cc): 59 9

Silindir çapı & strok (mm): 67 x 42.5

Sıkıştırma oranı: 12 : 1

Yakıt sistemi: PGM-DSFI elektronik yakıt ateşleme sistemi

Max güç (ps @ dev/dak): 117 / 13.000

Max tork (Nm @ dev/dak): 66 / 11000

Ateşleme: Elektronik avanslı bilgisayar kontrollü dijital transistörlü

Çalıştırma: Elektr ikli

Şanzıman: 6 vites

Güç Aktarımı:
O-Ringli zincirli

Boyutlar (UxGxY)(mm): 2 010 x 690 x 1115

Tekerlekler arası mesafe (mm): 1395

Sele yüksekliği (mm): 820

Yerden açıklık (mm): 130

Yakıt kapasitesi (litre): 18 (3,5lt rezerve dahil)

Tekerlekler..Ön.......... ..............3 kollu alüminyum döküm
.............Arka.......... ............3 kollu alüminyum döküm

Lastikler....Ön.......... ..............120 / 70 ZR17 M/C (58W)
.............Arka........ ................180 / 55 ZR17 M/C (73W)

Süspansiyon..Ön.......... ...........41 mm´lik, tamamen ayarlanabilen ters HMAS kartuş tipi teleskobik çatal, 120 mm esneme aralıklı
.............Arka........ ................Ön yükleme ve açılma ayarlı gaz şarjlı amartisörlü unit pro link, 130 mm esneme aralıklı

Frenler......Ön.......... ..............Radyal monteli 4 piston kaliperli 310x4,5mm hidrolik çift disk, cüruflu metal balatalı
.............Arka........ ................Tek piston kaliperli 220x5mm hidrolik disk, cüruflu metal balatalı

Ağırlık: 163 kg

Renk seçenekleri: Siyah, Kırmızı, Turuncu, Movistar

----------------------------------------------------------------------------
YAMAHA R1 teknik özellikler:

motor tipi: 4 silindirli, 4 zamanlı, dohc, 16 supap, su soğutmalı

silindir hacmi: 998 cc.

çap x strok: 77 x 53.6mm.

kompresyon oranı: 12.7 : 1

maks. gücü: 189 hp-12.500 devirde

maks. tork: 12.1 kg-m-10.500 devirde

yağlama: islak karter

yakıt sistemi: yakıt enjeksiyon

debriyaj tipi: islak, çok diskli

ateşleme: tci

ilk çalıştırma: elektrik marşlı

vites kutusu: 6 vites

tahrik: zincirli

ön süspansiyon: teleskopik çatal

arka süspansiyon: maşa

ön teker hareket mesafesi: 120 mm.

arka teker hareket mesafesi: 130 mm.

ön fren: çift disk, f 310 mm.

arka fren: tek disk, f 220 mm.

ön lastik: 120/70 zr17m/c

arka lastik: 190/50 zr17m/c

boyutlar (uxgxy): 2.060 x 720 x 1.110 mm.

sele yüksekliği: 835mm

iki teker arası mesafe: 1,415mm

min.yerden yükseklik: 135 mm.

ağırlık: 177 kg

yakıt kapasitesi: 18 litre (3.4 litre yedek)

yağ kapasitesi: 3.8 litre

gogole de aradım ilk buldugum bilgileri koydum bence o kadar abartılacak kadar büyük bi fark yok gerçekten de hemen hemen aynı teknik özelliklere sahip

CBR 600 RR TEKNİK ÖZELLİKLER

Max güç (ps @ dev/dak): 117 / 13.000

Max tork (Nm @ dev/dak): 66 / 11000

YAMAHA R1 teknik özellikler:

maks. gücü: 189 hp-12.500 devirde

maks. tork: 12.1 kg-m-10.500 devirde

ya bizle dalga geçmeye çalışıyor ya da ......
170 180 kilo üzerindeki 120 180 beygirle torkları ne farklar yaratır sen biliyormusun?
otomobil değilki kardeşim bu al 120 beygir üzerinde 1 ton çeksin
motosiklette sürücüsüyle beraber 250 kg olsun hadi fazladan kat kat çevirdiği devirlerde cabası....

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Hakikaten de ayniymis.:mrgreen:

ben aynı demedim hemen hemen aynı dedim. aynı ile hemen hemen arasında fark var.işi teker kalınlıgından nereye getirdiniz sadece sordugun neden di iş nerelere geldi neyse

arkadaşım ölçüp biçip test etmişlerdir.. hangi lastikle en iyi şekilde gidiyorsa, optimum performans alınıyorsa fabrika onu seçmiştir.

Teknik olarak: Ne kadar büyük kafa o kadar büyük kask, ne kadar küçük kafa, o kadar küçük kask oluyor di mi:p Yani aynı olmasa da hemen hemen aynılar:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar