TEKER BİR ANDA İNİYOR.

herkese hayırlı haftalar. ufak bir sorunuma çözüm arıyorum. motorumun tekerleri dubleks. 2 hafta önce tekerin içindeki hava bir anda indi bende patladı sandım arabaya yükledik götürdük ustaya. hava bastı tekeri suyun içine bastık hava kaçırmıyor. sibobunada baktık ordan da kaçırmıyor. havası inmiştir 10 bara falan esneyince inmiştir havası bi anda dedi tamam dedim gerekli havayı bastık. 2 hafta geçti geçmedi dün akşam yine aynı şey oldu. 2 haftada havası 30 bardan 10 bara inmez. ne gibi bir sorun olabilir görüşleriniz bekliyorum.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
jant eğriliği olabilir

jant eğri olsa teker yalpalar heralde. yalpalama yok şükür.

Motorunu bıraktığın yerde çoluk çocuk oynuyor mu, ya da sürtüşme yaşadığın birileri var mı?

Eğer dediğin gibi lastik patlak değil, jantda da eğrilik yoksa, lastiklerin janta uygun mu? Eğer janta önerilen dışında ebatta lastik taktıysan lastiğin topuk kısımları janta uyumlu gelmemiş olabilir.

iniyorsa illa ki kaçırıyordur suya sokup bulamadıysa ya o lastikçide iş yok, ya da biri kasıtlı olarak lastiği indiriyor.

benim arka latikde fitil var ,42 psi normal basıncı yazın kaçırmıyor betonda durdumu 1 hafta 10 gün inmiyor ama daha uzun durursa iniyor.

İnme şeklide entrerasan 42 den 38 e bir ayda iniyor ise 38 den 10 dört beşgünde iniyor.

Ön tekerde öyle bir şey yok tahminin fitil yerinden kaçırıyor.

Lastiğinde çatlak var, sorunun bu.. Çatlak tam oraya gelip hafif bükülünce iniyor, daha önce başıma geldi..

Motosikleti
Yamaha YBR 125 ESD 2016 / Honda CB250R 2022/ Honda Kinetic Zoom 2006
Lastiğinde çatlak var, sorunun bu.. Çatlak tam oraya gelip hafif bükülünce iniyor, daha önce başıma geldi..

Bende jantın çukura girmesi neticesinde oluşan kılcal çatlağa denk geldim. Lastik sökülüp kontrol edilince hiç bir sorun yok. Araca takıldıktan sonra oluşan kasıntı ile çatlak genişleyerek hava kaçırıyordu. Sorun çatlak yer kaynatılarak giderildi.

Bence çok ince kaçırıyor olabilir. Zira çok zayıf olduğu için de suya batırınca kesiyordur suyun basıncından ben tamir spreyi taşıyorum
ne olur ne olmaz bence siz de yanınızda taşıyın o kesebilir. https://www.tamirsepetim.com/products/super-x-001
böyle bir ürün muhtemelen içinde tutkal var tekerin santfrüj etkisiyle bütün yüzeye yapışıp zırhlıyorumuş belki bu acil durumda işinize yarayabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:54 ----------

lastik tamiri

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar