Tek Teker

merhabalar bajaj discover 125 st motoru sahibiyim tekteker yapabilirmiyim arka çamurluk 2 parçalı ama o kadar kaldırmıyacağım tekteker nasıl yapmalıyım? ilk motorum bisiklette 5-6 metre rahat gidiyorum ve bugun gaz ile denedim 1. viteste ama nafile debriyaj ile nasıl yapmalıyım ve motoruma zararı olurmu ?

Tek tekerden muradınız nedir ? bulmuşken sorayım , trafik akan yerlerde , gözümün önünde karşı şeride geçip, araba camından yolcu hasarını görmüşlüğüm varda 20 sene evvel, birde sizden dinleyelim.

Tek tekerden muradınız nedir ? bulmuşken sorayım , trafik akan yerlerde , gözümün önünde karşı şeride geçip, araba camından yolcu hasarını görmüşlüğüm varda 20 sene evvel, birde sizden dinleyelim.

Emi yaşamaktan sıkılan burda tek tekeri soruyor sonra sahibi rahmetli temiz kulanmış rodaşını gece yapmış yorulmamış alet ilanına yapştır gitsin :bounce:

125lik motorla sadece gaz vererek teker yapılmaz. Ancak debriyajla yapabilirsin o da en fazla 2 saniye sürer.

Yöntem şöyle,

1) 1. vitesteyken debriyajı çek.
2) Gazı aç.
3) Devir yükselirken 6000'i geçince debriyajı bir anda çaaaat diye diye bırak.
4) Araç öne fırlarken ön teker havalanacak. Gaz vermeye devam ederek ön tekeri havada tutmaya çalış.
5) Bu işlemi sık sık tekrarlayarak alıştırma yap. Birkaç ay sonra debriyajı, dişlileri, zinciri, krankı eline al

Çorum İl Temsilcisi
Motorun en tatlı tork verdiği devirde 1.viteste debriyaj ani bırakılarak yapılan yöntemdir(motor 5-10 km/h hızında iken). Ön havaya kalkıp denge noktasına ulaştığında gaz açılır bırakılır açılır bırakılır. devir bitene kadar tekrarlanır sonra indirilir. Bide vites attıranlar var onları ben de anlamıyorum. Bide gidnu kendinize çekin. takla atarım diye korkmayın üstünden düşmediğiniz sürece o alet takla atmaz. ama dikkat edin ayaklarınızı aşağı düşerse gazaçmaya başlarsınız istemsizce hemen gazı bırakın otursun motor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar