tek teker nasıl yapılır?

böyle küçük motorlarla debriyaj çekmeden yokuş yukarı gitmeden nasıl teker yapıyosunuz hayret valla. yanlış anlamayın yapılamaz yapamazsınız gibisinden söylemiyorum.sadece merak. stunt dişlimi kullanıyosunuz nedir yani nasıl yapıyorsunuz debriyajsız 125 150cc 10hp motorlarla.
Mondial hyena 100 motorumla yapıyorum, 100'lük pit bike motoru var üzerinde mini cross yani. 1. vitesi çok kısa :) her gaz vermede önü biraz hopluyo zaten 1de 2de.

bazılarının 250 cc de yapamadıklarını 125 cc da sağlam debriyaj her türlü yapar
https://www.facebook.com/photo.php?v=4304767616048&set=vb.1192482570&type=3&theater

Ben debriyajı çek bırak falan hiç uğraşmıyorum gazı verirken gidona bi asılıyorum ayaklarını da ona göre ayarlayınca bi bakmışsın motorun önü kalkmaya başlamış :cherry: ama tek tekerde gittiğim en fazla 1 metredir yani, henüz ustası olamadım. ama motorun arkasına geri devrilmeyi önleyecek motorun 45-50 dereceden fazla dikilmesini önleyecek bir wheelie bar yapma planım var o zaman tek teker çalışıp ustalaşabilirim diye düşünüyorum.
iyi fikir ben tam öğrenebilmek için motorun arka koltuğuna oturuyorum ayakları yere koyuyorum yokuşta 1. viteste fazla hızlanmadan kafama geçme derecesine kadar kaldırıyorum motor yavaşlayıp sağa sola çok yalpalayana kadar motoru ayaklarımla dengeleyerek gidiyorum başlarda 2 3 kere üstünden düştüm ama şimdi baya ilerlettim çinli motorum varken kafama geçirdiğimde olmuştu göstergem kırılmıştı :cherry:

5 yıldır aralıksız motosiklet kullanıyorum daha bi kere denemişliğim yok

heyt bee
sene 2004 jawa lazer vardı 350cclik bi abimin
motosiklete yeni biniyorum..
okulun önünde hava yaparım gaza asılıyım diye bir abandım
istem dışı tek teker gittim 10 20 metre
okuldan cıkan bebeler alkışlıyor :D
tam rezillikti :D istem dışı artistlik bişi yapmıştım :D
güzel hareket ama biraz boş alanlarda dene
yoksa taklaya gelirsin azizim

Bendede mz 251 vardı bilirsin o da iyi kafa dikerdi gerçi ayda 1 kere motor kulaklarını değiştirirdim o ayrı mesele :)
bi keresinde yine teker yaptım gidiyorum tek teker gaz teli takılı kaldı nası indiricem diye akla karayı sectim en sonunda duran bi arabanın altında buldum kendimi :)

iyi fikir ben tam öğrenebilmek için motorun arka koltuğuna oturuyorum ayakları yere koyuyorum yokuşta 1. viteste fazla hızlanmadan kafama geçme derecesine kadar kaldırıyorum motor yavaşlayıp sağa sola çok yalpalayana kadar motoru ayaklarımla dengeleyerek gidiyorum başlarda 2 3 kere üstünden düştüm ama şimdi baya ilerlettim çinli motorum varken kafama geçirdiğimde olmuştu göstergem kırılmıştı :cherry:
Ben motoru devirme fikrine çok karşıyım ayak demiri yamuluyor bi daha da adam olmuyor yenisini takmadan, koruma demirinin ayak demirini koruduğunu da görmedim diğer motorumda koruma demiri var ama motor devrilince ayak demiri yamuluyo yinede. En iyisi katlanabilir ayaklık yapmak ayak demirinin bir kısmını kesip menteşeli bişey yaparak.

ybr 125 te 6 bin devirde debriyajsız vites değişimi yapabilirsin çok rahat geçer tam 6 .000 :wiinkk: Yalnız motorunu yarın bir gün satarken tek tekerde canını aldım yalan yok diye bi not düş..

Ben motoru devirme fikrine çok karşıyım ayak demiri yamuluyor bi daha da adam olmuyor yenisini takmadan, koruma demirinin ayak demirini koruduğunu da görmedim diğer motorumda koruma demiri var ama motor devrilince ayak demiri yamuluyo yinede. En iyisi katlanabilir ayaklık yapmak ayak demirinin bir kısmını kesip menteşeli bişey yaparak.
yapabilirsen gayet güzel olur cbf te öyleydi yanlış hatırlamıyorsam sende ona benzer birşey yapabilirsin koruma demiri hikaye zaten her düşmeye motora kadar yamuluyordu ayağımla yitince geri düzeliyordu :)

Bence heyecan aramaya gerek yok ybr ile teker yapmaya çalışarak :bounce: Eti ne budu ne ki.. Zorlayıp yıpratmaya gerek yok bence

ben cup' da vitese yarım basıp gaza yüklenip birden vitesi bırakıyordum şaha kalkıyordu mübarek ama debriyajlılarda nasıl olur bilemem

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Böyle.
jgumxth.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar