- Konu Yazar
Forumda yeniyim bu yüzden hepinize bu çaylaktan merhaba. Afyon Kocatepe Üniversitesinde Otomotiv Mühendisliği okumaktayım. Kuba Rx9 gördüm ve sunduğu fırsatlardan ötürü maddiyatsızlık ve bende de motor ehliyetinin olmamasından ötürü (kullanmayı bilmeme rağmen son çıkan kademeli ehliyet sistemi (125'i al, 250'lik için ayrı al vs vs)) beni çok mutlu etti ve fevkalade iştahlandı. Zaten Cafe Racer hastasıyken bunun tipi beni resmen aşık etti. Fazla uzattım amacım biraz farklı. Maddi imkansızlıklardan ötürü bu motorda ben oynamalar yaparak uzun yola çıkar hale getirmeyi düşünüyorum (fazla değil hadi taş çatlasın 4-5 saat) fakat planlı hareket etmek istiyorum. Çinde hava soğutmaları yağ soğutmaya çeviren belirli aparatlar kullanmışlar (fazla araştıramadım) ve bu şekilde havadan yağ soğutmaya geçirmek planlarımın arasında. İki zamanlı mobiletlerde 2 silindir olayını krankta 360 derece (karşılıklı) biyel kollarının dönmesi sağlanarak yapılmış buna benzer de 4 zamanlıda bu olayı yapmak istiyorum. Yapan var mı, nasıl yol izleyerek yapabilirim, masrafı neler olur (masraf kısmına pşimdilik takılmıyorum çünkü biraz da taşların beynimde yerine oturmasını sağlamaya çalışıyorum.), öneriniz olur (örn: şöyle şöyle yaparak dediğin iş olur fakat çok masraflı olur git 250 cbr motor bloğu bul) hepsine açığım. Herkese şimdiden teşekkürler.