tek silindirden çalışıyor : (((

selamlar benim virago 250im var.. önceden herhangi bi sorun yaşamıyordum şu aralar sorun çıkarmaya başladı.. tek silindirden çalışıyor sanırım motor.. güçten düştü tamamen skutırla aynı hızda gidiyor ivmelenmiyor yolda giderken stop ediyor... napıcaamı şaşırdım fikri olan var mı:silent: :silent: :silent:

benzin memesi tıkanmış olabilir bi ona baktır istersen veya motorun fazla km yapmışsa silindirleri aşınmış olabilir sekmanları değiştirmelisin.

bujide problem vardır.
pistonlar arasında mı üstünde mi ne bir conta var, o yırtılmışsa bujiye yağ felan kaçmış olabilir.

ama dediğim gibi muhtemelen problem bujidendir.
ha bu arada motoru tek silindir kullanma; motorun tamir oluncaya kadar kaldır koy bir yere motorunu.

En iyisi servis :) Binme biraz motora... Motor kitlenirse kötü işte..

çalışmayan silindirin bujiyi sök yer değiş bak belki buji çatlattın. öyleyse kolay ama sen bence servise git ve motora binme. bi de ateşleme kablolarına bak.
basit bişe de olabilir.

dostum motorun tek silindir çalışmasının belli başlı sebepleri vardır.
sorun arkadaşların da dediği gibi buji olabilir.
buji kablosu veya piposu olabilir.
veya o silindire benzin gitmiyo olabilir (bu da karbüratörle alakalı)
en kötüsü sekman kırmış olabilir (bu kötü olur işte) eğer silindiri de çizmişse motor rektifiye olması gerekir.
motorun tek silindir çalıştığından emin misin. (tek silindir çalışıyo olsa eksozdan devamlı patlatma yapar)

ya yok sorun şöle.. motorun jiklesini çektiğim zaman motor gaz veriyodu artık gaz vermiyo 1.viteste kalkarken kalkamıyo tartaklıyo.. yolda giderken vites değiştirirken gazı kestiğimde motor stop ediyo.. önceden jikle açıkken tek marşta çalışan motor şimdi 5-6 marş yapıyorum çalışmıyo ben de gaz vererek çalıştırmayı deniyorum.. motor 160 kilo tek silindirden çalışınca güçsüz kalıyo zorlanıyo kalkışlarda.. karbüratör tıkalı olması olasılığı geliyo aklıma ama karbüratör tek silindire düşürür mü ki o kadar... can çekişiyo resmen motor: (((( bugün baya bi zorladım yok.. bana mısın demiyo..

Bu şekilde çalışmaya devam etme .hararet yapıp sağlam silindiride bozarsın.buji çapaklı vs arızalı olabilir sibop eğri vs arıza olabilir karbüratör benzin & hava memeleri tıkanmış olabilir gaz kelebekleri aynı ayarda olmayabilir sıkıştırdıysan kapak contasını yakmış olabilirsin emme manifold contası patlak olabilir sibop lastikleri yırtılmış olabilir vs vs vs onu üzme eğer hala seviyorsan!!!!!

hımm ya bence sorun karbüratör tıkanması.. böle bişey için kendim çözüm üretme şansım var mı.. eğer yoksa bi usta bu iş için ne kadar para alması lazım ortalama.. çünkü bi ara marş rolesi yanmıştı onu değiştirtmiştim onu değiştiren usta dedi senin karbüratörün kirli dedi temizlenmesi gerek kaç para dedim 120-130 falan dedi bana çok geldi ben de yaptırmadım.. şimdi böle sinir bozucu bi problemle karşı karşıyayım.. gezmek istesem blie gezemiyorum motorla.. hareket etmiyor alet... 1viteste kalkmıyo kaldırmak için üç sefer gaz veriyorum debriyajı yarım yarım çekerekk... : (((

@ viragonzales,
istanbulun neresinden ikamet ediyorsun.
çok uzak değilsen sana ustamı göndereyim. bi de onla konuş istersen.

NOT: reklam yaptığımı düşünen varsa yönetime mesajımı bildirip sildirsin.

Geçmiş olsun.Burada yazılanlaru okudum ama sana kimse herhangi bir çözüm sunmamış.Aksine silindir çizilmiş karbüratör tıkanmış gibi şeylerden bahsetmişler.
Benimde virago 5.35 im var ve aynı problem benimde başıma geldi.
Yapman gerekenler:Motoru çalıştır ve hangi manifoldun soğuk olduğunu anla.
Soğuk olan kısımdaki buji yi sök ve buji kablosu dahil olamk üzere yenisiyle değiş.
Motorunun yağı fazla olabilir.YAğ çubuğuna bak ve fazla olan yağı tahliye ettir.Motoru daha iyi korumak amacıyla bazı arkadaşlar yağı fazla koyuyor.Bu yanlış bir harekettir.Sende yağ değişiminden sonra farkında olmayabilirsin.Motorunda 98 oktan kurşunsuz kullan.

Virago bu bunların haricinde herhangi bir arıza yapmaz.

dostum en iyisi servise gitmek ama büyük bi ihtimalle bujinde sorun var gibi görünüyor. Buji kurum yapmış olabilir yada yağlanmış olabilir.

senin motorun yeni. ateşleme sorunu var gibi yapılacak tek şey var. bir ustaya müracaat etmek gerekir. ateşlemeden hariç hiçbir yeri söktürme.
acizane tavsiyem: buji piposunu çıkar.kobloyu pipodan ayır. koblonun ucunu biraz mesafe kalmak şartıyla bujiye tut. motorun marşına bas. motorun çalıştığı an koblo ile buji arasındaki mesafeden ateşlemeyi görürsün. mesafeyi kapattığında yani kobloyu bujiye değdirdiğinde motorun çalışması tek silindire düşüyorsa bujini değiştir.

baba adam çarpılmasın orda ortalama 5000 volt bi akım geçer yüksek amperli değildir ama bir anda o voltajda kalbi durdurmaya yeter tehlikeli bir yöntem eğer bu işleri bilmiyorsan deneme bile sorun büyük ihtimalle bujiden bujilerin ikisinide değiştir buji kablolarını kontrol et hala aynı sorun devam ediyorsa karbüratör tıknamış olabilir eğer giderken egzosdan patlama sesleri geliyorsa hava gelmiyorsa benzin memesi tıkalıdır. istanbulun neresindesin eğer yakınlarda isen ortak biyerde buluşalım bi çözüm bulalım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar