- Konu Yazar
Bu cuma ders olmayınca geçen haftalarda sınavlar yüzünden ertelediğim, Tekirdağ'da okuyan eski sınıf arkadaşımın yanına gitme planını gündeme aldım. Hava da güzel olunca çıktım yola. Gidiş-geliş toplam 300 km sürdü. İstanbul'un trafiğinden kurtulup Büyükçekmece'ye varmak 1.5 saat. Büyükçekmece'den Tekirdağ 1 saat.
Büyükçekmece Mimarsinan Köprüsü: 1.Süleyman(Kanuni) (hd 1520-1566) Zigetvar seferine çıkarken, bu köprünün yapımına başlatmış 2. Selim zamanında 1566-1567 bir yılda tamamlanmıştır. Büyükçekmece Köprüsü Mimarsinan eseri olup yapılarının listesini veren Tuhfetül-Mimarin'deki ismi Büyükçekmece Köprüsü'dür. Büyükçekmece ile Mimarsinan arasında ulaşımı sağlayan köprü,(Şimdi trafiğe kapalıdır) Büyükçekmece Gölü ile Marmara Denizi üzerindeki geçit üzerinde yapılmıştır. (saolasın google
)
Otoban polisine yakalandım....

Dağ taş sapsarı kır çiçeği.
Göz alabildiğine yemyeşil. İnsanın maç yapası geliyor.
Deniz ve yol manzaralarıda bulmuşken kaçırmadım.
Tekirdağ hatırası.
Bir kaç tanede yol arkadaşımın karizmatik pozuyla gezi raporunu tamamlayayım.
Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygılar.
Büyükçekmece Mimarsinan Köprüsü: 1.Süleyman(Kanuni) (hd 1520-1566) Zigetvar seferine çıkarken, bu köprünün yapımına başlatmış 2. Selim zamanında 1566-1567 bir yılda tamamlanmıştır. Büyükçekmece Köprüsü Mimarsinan eseri olup yapılarının listesini veren Tuhfetül-Mimarin'deki ismi Büyükçekmece Köprüsü'dür. Büyükçekmece ile Mimarsinan arasında ulaşımı sağlayan köprü,(Şimdi trafiğe kapalıdır) Büyükçekmece Gölü ile Marmara Denizi üzerindeki geçit üzerinde yapılmıştır. (saolasın google
Otoban polisine yakalandım....

Dağ taş sapsarı kır çiçeği.
Göz alabildiğine yemyeşil. İnsanın maç yapası geliyor.
Deniz ve yol manzaralarıda bulmuşken kaçırmadım.
Tekirdağ hatırası.
Bir kaç tanede yol arkadaşımın karizmatik pozuyla gezi raporunu tamamlayayım.
Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygılar.