4. gün
sabah uyanıp, kahvaltımızı yapıp hakan hüdai ve ben birlikde gezerek fetiyey kadar beraber gidiyoruz. özkan la eşi kaşta kalmaya kara veriyor.
yolda kalkana da uğruyoruz...
fetiye
hakan la hüdai yi fetiyede bırakıp dalyana doğru yola çıkıyorum. dalyana gitmem deki amaç gezmek değil, nostalji. 25 yıl önce de sıkça gelirdim. izmirde fakültedeyken amcamlar memuriyet dolayısı ile ortaca-dalyan da kalıyorlardı, yaz tatillerinde ve kısa tatillerde sıkça ziyaret ederdim ve dalyana bayılırdım...
göçek geçitinden geçmeye karar verdim, altta yap işlet devret modeli ile şahsın biri tünel yapmış, paralı, fiyatını sormadım bile.
ortaca ya varıp önce karnımı doyuruyorum, lokanta da taze çıkmış kelle - paça, üzerinede başka bir şey yiyip dalyana geçiyorum, hava da kararıyor, otel bulmadan önce nostaljik bir gezi yapıyorum. dalyan campingi arıyorum, tek kişilik bungalow larda duş , olmadığını, ortak kullanımda olduğunu öğrenince, önüme ilk gelen apart otelde konaklıyorum.
5.gün
sabah kalkıp dalyanı gezmeye devam.
burdaki teknelere binilip,20-30 dk sonra açık denize varılıyor. iztuzu plajına, caretta ların yumuta bıraktığı ünlü plaj. ben daha önceleri çokça gittiğimden, gidince de tüm günümü alacağında gitmiyorum.
yola çıkıyorum, sakar geçidinden geçip muğlaya uğruyorum. yatağana varmadan yağmur bastırıyor, bir istasyona girip bekliyorum, geçeceği yok, yağmurlukları giyiyorum, 10 dk sonra güneş yakıyor...
milası çıkar çıkmaz yol kenarında bu fırın şeklinde yeri görüp duruyorum. gözleme yapıyorlarmış. pazu otu ve çökelek karışımı gözlemeden yiyoru, tadı nefis. kesinlikle burdan yolu geçenler tatsınlar. köylüler çok iyi insanlar, candan...
bafa gölü
sökeyi de geçtikden sonra kuşadsına varıp, hemen festivalin yapıldığı jade beach club a geçiyorum. dernek başkanı ve yönetimindeki arkadaşlarla tanışıyorum, festivalin ilk günü olduğundan sakin, derneğin anlaştığı otellerden birine eşyalarımı bırakıp , festival alanına dönüp gece 01:00 a kadar hem eğleniyor, hemde yeni arkadaşlıklar, dostluklar ediniyorum.
6.gün
festivaide tanıştığım, istanbuldan katılan, aynı zamanda hemşehrim olan serkan ve eski dernek başkanı ayhan bey ;bu gün de kalmamı çok istedi ,ama olmadı prgramımda kuşadasına 1 gün ayırmıştım, aydın ve denizli de de arkadaşlara uğrayacağımdan, sabah kahvaltıdan sonra devam ettim.
yolda yine yağmura yalakalanıyorum.
Aydında fakülteden arkadaşlar uğramadan geçmiyorum, zaten hastane yolumun üstünde, doğumevinde kadriye nin yanına uğruyorum, devlet hastanesinde diğer bir arkadaşımız, esra ya haber veriyor, motoru hastane bahçesinde bırakıp araba ile sarıoğlu diye yöresel yemekler ağırlıklı bir restoran ta gidiyoruz, yemek yerken sağnak yağış başlıyor, 1-2 saat orda mahsur kalıyoruz, arabaya bile geçemiyoruz, o kadar şiddetli. ıslanıyoruz da tabi.
kalmam için çok ısrar ediyor arkadaşlarım, yağmurda yola çıkmamı istemiyorlar. ama denizlide arkadaşları ziyaret etmem gerektiğini söyleyip, yağmur hafifleyince yola çıkıyorum. nazilliye varmadan sağnak yine başlıyor. denizliye kadar hep yağdı, hatta denizli içinde gezerken de yağdı.
sağnak yağıştan dolayı gecikmeli vardım denizliye. bu lokantada karnımı doyurdum, salaş gibi görünüyordu, yağmurda fazla gezemiyecem dedim girdim, iyiki de girmişim, köftesin den yedim, nefisti, resimi unuttum, çıkarken dışarıdan çektim. belkide çok yorgun ve açıktığım için nefis gelmişti bilemiyorum.
aslında fakülteden arkadaşlarım gökhan ve arifi arayıp görüşmeyi düşünüyordum, ama sağnak yağışta motor sürmek o kadar yormuş tu ki beni, öğretmenevi ni aradım, boş yer yok, polis evin de de boşyer yok (belkide öğretmen veya polis olmadığımdan). booking .com dan güzel bir otel buldum, hemen gidip yerşeştim, ve uyudum.yağmurluklarımı, eldivenimi kuruması için astım..
7. ve son gün...
afyondan her geçtiğim de tok olsam bile asla yemeden geçmeyeceğim şey, sucuk döner. tok olduğumdan sadece bir yarım ekmek yiyorum.
ve yola devam. ankara üzeri dönmeyi planlamıştım, bir gece de yiğenlerimde kalmayı planlamıştım. ama eşim ve çocuklarımdan , evim den 1 hafta ayrı kalmak yeter deyip, plan değiştirip konya üstünden devam ettim. konyadan önce başlayıp kayseri ye kadar hep yağış vardı , kimi zaman çok hılzlanıyor, kimi zaman da azalıyrdu.
ılgın.
ve akşam saat 9 da eve varıyorum, eve varmadan depoyu fullüyorum.
gezi ile ilgili notlar:
-çok zevk aldım, tek çıkmamdan ötürü hiç sıkılmadım
-motorun performansı çok iyi idi, hiç bir sorun çıkarmadı
-71 lite banzin yaktım, 2308 km gittim, 330 tl benzin parası ödedim. ortalam 100 km de 3 litre yakmış.
-diğer harcamaları hesaplamadım. ama otel fiatları turist olmadığın dan dipte idi. 35-65 arasında değişti.
-antalya ya giderken ve denizliden giderken yollar double ve güzeldi. 110-120 ile hep gittim, bazen 145 de olduğu oldu.
hepinize bol sürüşlü geziler, sağlıcakla kalın, başka bir gezide buluşmak üzere...