Teflon Bant Benzine Dayanır Mı?

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Karbüratörün içinde küçük bi conta işlevini yitirmiş, yenisini bulmam imkansız gibi.
Musluklarda kullanılan teflon bantla sızdırmayı kesebilirim.

Lakin benzin zamanla eritir mi bantı bilemiyorum.
Tecrübesi olan var mı?

Ben eski motorumun musluk vidasını yalama ettim onda denedim ve her denememde karbüratörü tıkardı.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Balondan kesip sardım, o da erimezse iyi oldu şimdilik.

Sıvı conta benzine dayanmiyor, plastik baska bisey yapin diycektim balon güzwl fikirmis

Nerde yaşıyorsunuz bilmem ama yaşadığınız yerde parçayı götürüp conta kestirebileceginiz sanayi sitesi gibi biryer yok mu?

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Nerde yaşıyorsunuz bilmem ama yaşadığınız yerde parçayı götürüp conta kestirebileceginiz sanayi sitesi gibi biryer yok mu?

Hocam yaklaşık 3-4 mm çapında küçücük bişey.
Bu kadar küçük parçayı sanayide kesebilen biyer olduğunu sanmıyorum.

parçanın dişlerini bozar, hatta fazla sıkarsanız gövdeyi çatlatabilirsiniz.

musluk vesaire gibi tesisatta kullanılan malzemelerde konik diş bulunur. vidalı kısmın çapı, parçanın ucunda dar olup vida boyunca genişler. vida dişinin üstüne sarılan teflon gibi malzemeler, vidalı parçalar birbirine sıkılınca aradaki boşluğu doldurur.

conta ile sızdırmazlık sağlanan parçalarda düz dişli vida bulunur. vidalı kısmın çapı, dişli kısım boyunca değişmez. düz dişin üstüne teflon gibi malzemeyi sararsan vidanın dönebilmesi ve ilerleyebilmesi için gerekli boşluğu tıkar. sonuçta vida çelik olduğu için, karbüratörün alüminyum gövdesini çatlatırsın.

404ün ikili plastik çelik ile benzin pompası tamir ettim bir sene kadar oldu sıkıntı olmadı diğer denediklerim eridi hep ama 24 saatte kuruyanını kullandım hızlı kuruyan nasıl olur bilemem

Rulmanlar, keçeler, vidalar, contalar gibi mekanik malzemelerin neredeyse tamami uluslararasi standartlaşmiş ölçülere sahiptir. Bahsettiginiz conta yuksek ihtimalle piyasada vardir. Bir contaciya yada bu işi bilen bir uzmana danişip ölçüleri burada paylaşirsaniz illaki yardimci olabilecek birisi çikar. En azindan kendim ilgilenirim.

Bu gibi kiytirik ama kilit malzemeleri meslek gereği çokça kovaladiğim için gittiğim yerlerde bi sorarim sağa sola. Nedir yani insanlik öldümü....😊

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Rulmanlar, keçeler, vidalar, contalar gibi mekanik malzemelerin neredeyse tamami uluslararasi standartlaşmiş ölçülere sahiptir. Bahsettiginiz conta yuksek ihtimalle piyasada vardir. Bir contaciya yada bu işi bilen bir uzmana danişip ölçüleri burada paylaşirsaniz illaki yardimci olabilecek birisi çikar. En azindan kendim ilgilenirim.

Bu gibi kiytirik ama kilit malzemeleri meslek gereği çokça kovaladiğim için gittiğim yerlerde bi sorarim sağa sola. Nedir yani insanlik öldümü....
Teşekkür ederim. AyneN dEdiğinİz gibİ 10 kuRuŞ etmeyecEk biŞey ama olmAdan da olmuYor.
Sökünce foTosunu atacam.
Gömleğin kol düğmesi büyüklüğüNde ve yuvarlaK oLanlArdan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar