Tecrübenizden yararlanmak istiyorum bi el atın lütfen

Merhabalar uzun zamandır forumu takip ediyordum bugün neden üye değilim diyerek kayıt oldum.
A2 ehliyetimi geçen yaz aldım şimdiye kadar sadece scooter tecrübem oldu. Tarzını ve duruşunu kendime daha yakın hissettiğim için enduro tarzı bir motor almaya karar verdim. İstanbulda oturuyorum ve öğrenciyim. Şu andaki bütçem 4 bin lira aslında benim aklımda olan motor klx250 ama o bütçeye ulaşmam 2015 şubatını falan buluyor hesaplarıma göre.(bir yandan çalışıyorum.)Son zamanlarda içimde iyice artan motor sevgisinden dolayı şu anki bütçemle bir Honda xl200 almayı düşünüyorum. Sizce bu motoru alsam 7-8 ay kullanıp satsam beni çok üzer mi veya zarara uğratır mı? Bu bütçeyle önerebileceğiniz alternatif bir marka ya da model var mıdır?Yoksa beklememi mi önerirsiniz? Kendi ilk motorum olacağı için beni üzsün ve motordan soğutsun istemiyorum. Boyum 1,91 kilom 93 20 yaşımdayım ve şehir içi kullanacağım. öneri yaparken belki bu bilgiler de işinize yarayabilir. Umarım kendmi anlatabilmişimdir. Şimdiden dikkate alıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. Hayırlı kandiller.

xl200 kaliteli ve dayanıklı bir motor, ancak piyasadan kalkalı epey oldu. temiz bulabilirsen kaçırma. şehir içinde kullanacaksan, lastikleri asfalt lastiği ile değiştirmelisin.

temiz xl200 + lastik değişimi bedelini bütçenle karşılaştır. olmadı, al bir cbf veya ybr, tepe tepe kullanıp acemilik dönemini geçir.

Sağol hocam yorumun için.Ayrıca bu durum parça sıkıntısı da yaratabilir sanırım. Diğer abilerden de önerileri bekliyorum =)

Eski motorlara bence bulaşmamalısın. Motosikletten soğuyup gidersin.
Sabah kalkarsın çalışmaz, olamdık yerde arıza çıkarır.
Kaldı ki, yeni başlayacaksın zaten. Sağından solundan da anlamzsın motosikletin.
Küllüyen eziyete dönüşür.
bence güncel bir commuter almalısın.

Ben olsam iyi kötü bi ybr 125 alır hevesimi almaya çalışırdım ybr ilede ufak çaplı araziye girebilirsin..Bu arada gene paranı biriktirir üstediğin 250cc yi alırsın kendinide geliştirmiş olursun. Bence acele etme bunlar her türlü olur.Sen elindeki parayla iyi bi commuter alıp sürmeye bak :rendeer:

APALA Hocam valla aynen öyle en basit olayından bile anlamıyorum.

Peki xtreme max alsam ?

Motosikleti
Honda CL250 /tvs jüpiter 110
sadece 8-9 ay kullanacaksanız piyasa kolay elden çıkarılabilecek bir motosiklet alın.
Yada derli toplu ikinci el bir çinli alın(1000-1500)tl arası en fazla)zaten öğrenen kadar düşmesi kalkması olur. ucuza satar kaybınız az olur.

Motosikleti
1190 ADV
2004-2005 model temiz bir XL 200 piyasadaki en iyi çinli motorlarun ağzını 3 kere kırar... Arazide süreceksen Japon al derim kesinlikle...

Herkese önerileri için teşekkür ederim kafamda olan motorla klx 250 ile başlangıç yapmaya karar verdim. İnşallah ocak ayının sonunda ya da şubatın başında sizlerleyim =)iyi forumlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar