Tecrübeli üyelere soru

Arkadaşlar egzantrik zinciriyle alakalı olan vurma sesiyle yaklaşık 5 ay motora bu şekilde bindim. Bu ne gibi bir sorun yaratır zararları nelerdir? Ve binmeye devam etseydim nereye sıçrayabilirdi? Bilgili arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.:)

o zincirin atlaması ya da kopması halinde arabada triger kopunca olan şeyler olur, sübap açılıp kapanmaz ya da sübap zamanları kaçar, pistonla sübaplar birbirine çarpar. sitres, sıkıntı, mesarif...

Servisle aranızda istem dışı aşırı bir yakınlaşma olurdu, ama motor bloğunu kucaklayıp götürmen gerekirdi, veya aslında o blok artık kullanılmazdı büyük ihtimal.
ben arka jant göbeği biraz ısınıyor diye, göbek bozuk olabilir düşüncesiyle komple arka jantı değiştiriyorum, sen bu sesle nasıl bu kadar zaman binebiliyorsun?

Selamlar dostum ilk çalıştırmada ses daha fazla ısınınca ses azalıyor ise egzantirik gergi yayını değiştirdiğin zaman sorun çözülür bende de vardı garantiden değiştirdiler.. Mümkünse sessiz bir ortamda motor soğuk iken temiz bir video çekimi ve güzel bir kulaklıkla servise git dinlettir. Bu ses sürekli ise ona birşey diyemem. Bende ilk çalıştırmada yapıyor ısınınca kesiliyordu. Egzantirik gergi yayı ise 60-75tl civarında garantin bitti ise gözünde büyümesin değişimi de kolay bir parça bi ona baktır derim.

Egsantrik zinciri kopması büyük sıkıntı çıkartır. Egsantrik mili sübablar kısacası üst kapağı dağıtırsın. Büyük masraf.

Arkadaşlar egzantrik zinciriyle alakalı olan vurma sesiyle yaklaşık 5 ay motora bu şekilde bindim. Bu ne gibi bir sorun yaratır zararları nelerdir? Ve binmeye devam etseydim nereye sıçrayabilirdi? Bilgili arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.:)

Aslında bu konuda en deneyimlilerden biri sensin :) 5 Ay kullanıp bir şey olmama ihtimalini görmüşsün.
Ama sen yine de , yarın öbür gün forumda benzer bir soru soran olursa "valla kardeşim ben 5 ay o şekilde bindim kolay kolay bişey olmuyor" diye yanıt verme :king:

Bir keresinde fotoğraf görmüştüm bu konuda hep o gelir aklıma motor bloğundan piston dışarı çıkmıştı böyle. Senin başına gelmez ama ne bileyim onun gibi birşey olma olasılığı da var. İyi motoru almamışsın eline.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar