Tecrübeli Arkadaşlar Şu Mont Hakkında Düşüncelerinizi Paylaşırmısınız?

gümrüksüz alışveriş sınırı 75€ (bu limite posta ücretleri dahil değildir) olarak değiştirilip bayram ve yılbaşı muafiyetleri kaldırıldı..Söz konusu limite kadar olan şahsi kullanımınıza mahsus,ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ürünlerden vergi alınmıyor,bunun yanı sıra 75-1500€ ya kadar olan siparişleriniz şayet gümrüğe takılırsa %20 tek ve maktu vergi ödersiniz.uğraşması da bir ömür.

bu bakımdan ya sana 74euro luk fatura kessin ya da yurtdısından gelen bırını bul bu mont onun adresıne gelsın.

monta gelınce bılmıyorum :)

anladım nietzscock teşekkür ederim. Acaba teknik anlamda montu bilen yada yorum yapacak olan var mıdır?

bu montların bir çoğu suni deri oluyor.türkiyeden internetle sipariş edince bile memnuniyetsizlikler yaşanabiliyor diyelim ki yurtdışından :silent:
ya bedeni olmaz ya malzeme kalitesi hoşuna gitmez ne bileyim korumasız gelir sadece mont olarak yani :farao:bence hiç riske girme derim gümrük olayları da cabası zaten.
antalyada yaşıyorsan etiler caddesinde 4-5 tane motosiklet aksesuarı satan mağaza var git oradan deneyerek görerek al derim .

Hocalarım galiba haklısınız. En güzeli deneyip alayım ben. Sizde böyle dedikten sonra içime sinmedi.

Ali expressden alisveris cok yaptim. Saticiya ingilizce olarak yazinca istedigini yapiyor. Türkce yi bi belletemedik :) neyse. Su aralar almamanizi tavsiye ederim. Kucuk urunler bile gumrukte cok bekliyor. Ben genelde navigasyon netbook vs getirtirim 2-3 haftaicinde gelirdi su 2 ayda 14 urunumden sadece 2 si geldi degerleri bekliyor. Bizim gumrukler biraz bekletiyo. Birde yilbasi geliyor ya stopaj kayit yenileme vs. Mal cikartmiyorlar yani. Yada pasa pasa kdv sini gumrugunu odeyip dhl - mng gibi kargo ile getirtcen 5-6 gunde.

Bende ebay dan aldim bir ayi gecti hala gelmedi ben umidimi kestim gibi bizim ptt ya kayip etti yada haci etti :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar