Tecrübe

slm arkadaşlar.ben Cagdas. 1 yıldır suzuki an125 hk kullanıyorum. 2012 nisan gibi olursa racing alıcam. fakat vitesli motosiklet deneyimim cok yok. scooter ım la trafik ve olası kazalara karşı teknik ve ayrıntıları biliyorum.fakat 6 ay boyunca hangi vitesli motoru seçmeliyim, racing almadan once? kafamda fikirler var tabi ama sizin yorumlarınızı da bekliyorum. teşekkurler. .

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cbr 125 ten başlayarak ninja 250 liğe kadar birisini seçebilirsin kanımca ama ilk 15-20 gün mümkün olduğunca trafikten uzak yerlerde bol bol pratik yaparsan iyi olur

6 ay yeterli olur mu bu motorlarla peki? 600 lük bi racing a bınınce sadece guc olarak fark olur dıye dusunuyorum. bu arada yorum için teşkkrler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yinede daha tecrübeli arkadaşlar bilgi al fakat şu olay daha mantıklı geliyor bana geçiş motoru alacağına normal motorunu al ama sürüş eğitimlerine katıl kış boyunca derim ekonomik durumun yerindeyse geçiş motorundan daha çok işine yarar gibime geliyor ama bunu eğitmenlerle bir görüş daha uygun olanını söylerler buradaki tecrübeli arkadaşlarda bir yol gösterirler sana benimki nacizane bir fikir benim lafımla iş yapma araştır, sor. sonuçta kendi canın ortada olan:rendeer:

ben deneyim kazanmak için duşunuyorum sadece. ama ... :D kararsız kalıyorum. direk almayı da dusunuyorum ama açıkcası korkuyorum da :D

sevgili kardeşim senin yaşında racinge biniyordum ama şimdiki aklım olsa hayatta binmezdim. 600 cc bir ss makina sadece güç değil muhteşem bir ivmelenme ve insanın iradesini elinden alabilecek performansa sahiptir. bir chopper gibi düşünmemelisin. çok kaza geçirdim. hastanede yattığım da oldu. tüm bunlar senin yaşlarındayken oldu. bu makinaların üzerine bindiğinde iradene hakim olamayıp 260 kilometre ile iki arabanın arasından geçmeye kalkmayacağını asla garanti edemezsin. ben düşük hızlarda kaza yapmama rağmen çok canım yandı vaktiyle. senin de öyle olmana gönlüm razı olmaz. ayrıca bu makinalar düşündüğün daha üzerinde benzin sarfiyatına sahiptir. cebindeki harçlığını çatır çatır bitirebilir. bence küçük cc racinglerle başlamalısın. sürüş eğitimi tabii ki önemli ama asıl mühim olan irade eğitimi ve olgunluk kazanmaktır. bunun için önce geçiş motoru olarak kullanacaksan cbr 125r tavsiye ederim. sonra hyosung gt250r alabilirsin. birçok kişi bu makinayı başlangıç motoru olarak sunsa da ben acemi bir racing kullanıcısı için gereğinden fazla hızlı ve ağır buluyorum. fakat hyosungu kullandıktan sonra güç dışında racing hissini tamamen kavramış olursun. ama sakın ola ki bu motorlarla 600/1000 cc motorları karıştırma. bu aletler altından fırlayabilecek huysuz atlara benzer.

vites olayını tamamen kavrayabilmen için kesinlikle düşük cc li bir geçiş motoru almalısın,an125 in yapacağı son hız 600cc bi motorun 1.vitesinde debriyajı parmaklarının ucundan kaçırmana bakar,illa o da racıng olsun diosan cbr125 çok uygun,commuter e de binerm diosan cbf150,ybr125,apache vs vs..

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkrler.
pc-kopat : tamamen hastalık gibi oldu racing. ama kendıme hakım olmaya calısarak bır gecıs motoru dusunuyorum.dediklerinde tamamen haklısın. yanı altımdan fırlama olayı. deneyim kazanırım cbr125R ile.
Crosser : arada ucurumlar oldugunu biliyorum. sadece geçiş işin yeterli bi motor arıyorum.

neden 250 değilde 125 cc? eğer cüsse kalıp varsa 250 cc de çok makul bir motosiklet bence cbr250 olmaz mı? ilerde de çok sıkılırda şeytana uyacak olursan yeni 600f düşünürsün 2. el veya 0km.
oda racing sayılan görünüşüde çok şık yapılmış yeni abs ve kombine fren sistemi olan güvenli bir motosiklet tabi ilerisi için öneriyorum R motor yerine F motor daha insaflı.

250 neden değil .?? çünkü 125 R ile arasında cok bı fark yok.tabi kullananlardan duydugum yanı. ve de aradaki fiyat farkına deymez diye düşünüorum çünkü 3 5 ay kendı kendımı egıtmek ıcın binicem .) sadece o kadar :) sahi cüsse demiştin ya zaten fitness la ugraşıorum spor olarak:cat: .)

Son düzenleme:
250 neden değil pek fark yok diyorsun :) youtube da videolarda izleyebilirsin 125 ile 250 arasındaki farkı diyim ben sana. pc-kopat nickli abinin yorumunu iyice okumanı isterim çok güzel yazmış çünkü. Ben ilk motorum olarak honda cbr 125 kullanıyorum şu an sana şunu söylemek istiyorum sadece racing motorlar o kadar seri motorlar ki illaki bir araba ile yan yanayken veya kalabalık bir yerden geçerken artislik olsun diye hız yapmak istiyorsun ister istemez yapıyorsun ne kadar tecrübeli olmasanda. Birde altında 250cc bir motor olduğunu düşünürsek 125 cc motora oranla daha hızlı olduğu için çok daha fazla risk altında olacağını söyleyebilirim. Genellikle forumda yüksek cc motor yazan abilerin yorumlarına bakarsak başlangıç olarak 125 önerdiklerini görüyoruz. Bence 125cc al tam olarak gözün kapalı sürmeye başladığın zaman büyütmen daha da mantıklı diye düşünüyorum.

vıdeo da guzel anlatıyor :D ama ben zaten 1 seneyi aşkın süredir scooter kullanıyorum .) racing alıcam ama geçiş için bi motordan bahsediyorum.yanlış anlaşılma yok dimi ?? :D geçiş motorum da 6-7 ay gidicek .

Benden sana tavsiye honda cbr 125 al kesinlikle pişman olmazsın fiyat olarakta uygun kullanım olarak da rahat tavsiye ediyorum ;)

krd

250 neden değil .?? çünkü 125 R ile arasında cok bı fark yok.tabi kullananlardan duydugum yanı. ve de aradaki fiyat farkına deymez diye düşünüorum çünkü 3 5 ay kendı kendımı egıtmek ıcın binicem .) sadece o kadar :) sahi cüsse demiştin ya zaten fitness la ugraşıorum spor olarak:cat: .)

Sn Çağdaş motosiklet kas gücüyle değil denge ve akıl ile kullanılır. Cüsseden kasıt denge konusunda sıkıntı yaşadığın anlarda hafif olan motorda hatanı daha kolay telafi edebilirsin. İyi sürüşler dilerim....

vücut yapısı veya cüssesi, motosikletin boyuyla da orantılı değil midir? sonucta racing bir motosikletin sele yükseklikleri peg yükseklik ölcüleri belli ölcülere boy ve kilolara göre orantılı yapıl mıyor mu? mesela 1000cc bir motosiklet için 172-178 boy arası ve 70-90 kilo arası olması ideal değil midir? aksi taktirde lastik hava basınçları bile atıyorum 28-32 psi olarak veriliyosa atıyorum sende 100 kilo veya üzerindesindir lastikleri 38-42 psi hava basarsın. (tabiki motosiklet denge ve akıl gerektirir hatta göz kulak birçok vücut fonksyonlarının refleksi güçlü ve kombineli çalışması gerekir ama kas gücüde önemlidir, racing motosiklete binerken ağrılarınız oluşur sırt bel dirsek bilek gibi bölgelerde hatta bacaklarda diz baldır bölgelerinde, çok daha fazla vücudunuzu kullanırsınız pozisyon itibarıyla da malum rahat bir sürüş gerçekleşmez bu yüzden de ne kadar fit ne kadar atletik ve güçlü olursanız ve ne kadar kondisyonunuz olursa o kadar rahat olur diye düşünüyorum, 1000cc 600cc gibi motosikletlerde R-F-RR ne olursa olsun farketmez kasılmamanız mümkün değil cebelleştiğiniz durumlar veya kasılmalardan dolayı zaman zaman kramp ağrılarıda oluşabilir.

vitesli araba kullandiysan zorlanmazsin arabadaki vites olayini al motora koy :mrgreen: vitesi ayakla değiş debraji elle bitti gitti temiz :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar