Öncelikle hayırlı olsun makineniz.Kesinlikle sıkıntısız uzun ömürlü bir motosiklet alıdığınıza emin olabilirsiniz. Zaten tdm kullanıcılar motosikletin de yapısı gereği daha uysal oluyorlar. Bu yüzden zaten dayanıklı olan bu makineler gerçekten uzun ömürlü oluyor. Trabzon'da Üniversitede bir hocamızda 92 model tdm 850 var. Yanlış hatırlamıyorsam 70000km civarında km'si.Rutin bakımlarla 2006'dan beri halen sıkıntısız kullanıyor makineyi.İçiniz rahat olsun.Yeni 97 tdm 850 sahibi oldum..Şu an makina elimden geldiğince 1 aydır bakımda bahara uzun yolda dahil olmak üzere problem çıkarmaz ise en az 5000 km yol düşünüyorum..Deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım selamlarççç
Merhaba arkadaşlar. Benim başıma geldi bu yüzden size de anlatayım, belki birinin işine yarar.
Yaklaşık 2 hafta kadar önce 2004 tdm900 satın aldım. Benden önceki sahibinin deyimiyle usta hataları sonucunda egzantrik zincirinin attığını sübap eğdiğini ve herşeyin sıfır orjinal parçalarla yenilendiğini söyledi. Aldığım arkadaşa güvenim tamdı ancak motosikletten egzantrik zinciri sesine benzeyen bir ses de gelmekteydi. Neyse hazır yeni de almışız bir bakıma girişelim derken makineyi çok güvendiğim bir ustaya açtırdım. Birkaç eksikle birlikte makinenin sıkıntısız olduğunu öğrendik. Fakat bir ses var ve nereden geldiğini de bir türlü bulamıyoruz. Neyse yaptığımı kontroller sırasında debriyaj tasının üzerinde bulunan 6 adet yaydan bir tanesinde küçük bir kırık tespit ettik. Bereket kopan parça da oraya sıkışmış ancak boşluk sunucunda elle sallayınca bile ciddi yüksek bir cıt cıt sesi geliyordu. Bakalım makinem 20 güne ayaklanacak sanıyorum. Malum Trabzonda conta takımını bile bulamıyoruz siparişle geliyor. Eğer sizde de bu tarz bir ses varsa bir de bu yaylara bakın derim ben. Burada bir arkadaşımda daha tdm var ve buna yakın bir ses onda da var. Makine toplanınca tekrar yazar sesin durumu hakkında bilgi veririm.
paylaşım için teşekkürler.. bu yaz motosikletle trabzon'a gelmeyi planlıyorum. bunun için ufaktan da olsa hazırlıklara başladım sayılır. ben de debriyajı yenilemeyi düşünüyorum. gelişmeleri de paylaşmaya devam edin lütfen..
selamlar..
motor aramaktan yorulmaktan, tanıdıkdan olmasından vs. v strom aldım ama aklım tdm 900de (sahipleri gururlanabilirsiniz) seneye nasipse, takipteyim başlığı ama kimsenin bişey yazdığı yok