Tcs gereklimi ?

Bu motosikletlerde olan çekiş kontrol tcs yi bilirsiniz bazı mısırlı yollarda kaymayı motosikletin kafaya gelmesini falan önlüyor bu sistem peki ne kadar koruyor sadece şürücün müdahale edeceği basit şeylerimi yoksa önemli bir sistemmi yola dökülen yağ olur gizli buzlanma olur gerçekten bozuk bir yolun sürücünün müdahale edemeyeceği yerlerin ilacı olurmu ?

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Daha ziyade sürücünün elinin ayarı kaçtığı, tekerleğin patinaja düştüğü yerde devreye girer. Yağ, buz, toz bunlar arabada bile problem.

Bu motosikletlerde olan çekiş kontrol tcs yi bilirsiniz bazı mısırlı yollarda kaymayı motosikletin kafaya gelmesini falan önlüyor bu sistem peki ne kadar koruyor sadece şürücün müdahale edeceği basit şeylerimi yoksa önemli bir sistemmi yola dökülen yağ olur gizli buzlanma olur gerçekten bozuk bir yolun sürücünün müdahale edemeyeceği yerlerin ilacı olurmu ?
Yağ , gizli buzlanma vs. arabada bile problem sallami'nin dediği gibi :D TCS çokta gerekli bir şey değil elinizin ayarı ve güzel lastikleriniz varsa. Yüksek CCde bence gerekli.

Sadece arka tekerde patinaja düşmeyi önler. Mesela virajda motoru yatırdın arka teker kaymaya başlatıp seni motordan düşürecek duruma geldiği anda müdahale edip seni kurtarıyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim motorda TCS yok, yeni modellerinde var.
Geçen yaz mıcırlı köy yollarında sürdüm, ilk defa öyle yollar girmiştim, motoru da yeni almıştım, ilk başta korktum usul usul gittim ama sonra baktım eğlenceliymiş, peglerin üzerinde ayağa kalkım 50km civarında hızlarda arka tekeri kaydıra kaydıra sürmek eğlenceli oluyormuş. TCS olsaymış da o gibi yollarda bazen kapatırdım. Ama çantalar yüklü ve virajlı yollarda kurtarıcı olur, olması iyi bir şey.

hassas bir bileğin varsa ve soğuk kanlı biriysen elzem bi şey değil. herkes kendini böyle sanır; lâkin çoğumuz pek de becerikli değiliz.

virajda yatık vaziyette iken arka teker kaymaya başladığında hayatını, belini-bıkınını kurtarır; ama tc yoksa ve kendin panikle gazı kapatırsan high-side olur.

tcs motorun devrine paralel sıklıkta çalışır, düşük devirde devreye girince akışı biraz bozar, yüksek devirde devreye girerse sen anlamadan işini yapar.

güçlü motorlarda gereklidir bence.

Gerekli kelimesi biraz tehlikeli bir kelime.

TCS güzel bir şey, ancak ona güvenerek motor sürmenin sonu da genelde iyi sonuçlanmaz. TCS olmayan bir motorda gazı kullanmayı öğrenmek en doğrusu. "Ben TCS'yi açık bırakıyorum, ışığı yanınca anlayıp ona göre kendimi geliştiriyorum" denebilir, kulağa da mantıklı gibi gelir belki, ama olmaz öyle.

Valla ben hep tcs'yi kapıyorum ama mt9 da viraj yaparken açıyordum hatta 1 kere kurtardı ben virajı dönerken interkomda şarkı patlama anında vites 2 kontradan çıkarken tekere kalksın diye gazı bi koydum ön teker en sola kadar döndü :D hemen scs ışıkları yandı motor topladı tcs kapalı olsa ben gazı kesmezdim gene kurtarırdım bence ama hakimiyeti azıcık kötü olan biri kurtaramaz. Kısacası 80-90 beygir üstü motosikletlerde genellikle işe yarar ama motor yağı dersen zaten direk kayar o tcs gazı kesene kadar sen nanay.

alışında öyle bir gerekli geliyorki vazgeçemezsin.400 cc ve yukarısı içinse evet bence mecburi olması şart.çok işe yarıyor hem günlük sürerken hem spor sürerken arabalardaki esp sistemi gibi düşün işte.şu an arabalarda esp olmasın günde 100 tane kaza rahat görürsün.ülkede yol kalitesi standart değilki bir yer güzelken 10 metre sonra ayna gibi yer oluyor.benim bileğim iyidir gaz kontrolüm iyidir ile alakası olmayan bir durum.yer kayıyorsa kayıyordur bileğin ile alakalı değil :)

Asfaltta güzel bi özellik, fakat engebeli veya bozuk yollarda sürekli gaz kestiği için sürüşü riske atabiliyor. Kasisten geçerken bile gaz kesebiliyo.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar