Tavsiyeye ihtiyacım var.

Selamin aleykum.Abilerim kardeslerim bi konuda cok kararsızım düsünüyorum taşınıyorum işin icinden cıkamıyorum karar vermek cok zor.Sıkıntım şu kısaca anlatayım.Şuan açık lisede okuyorum lise son yaşım 21 yarin askerlik tecil günü.Bu sene okulda durumun cok kötü büyük ihtimal kalıca m sınıfta ben askere gitmek istiyorum ortalıgın durumu malum hainler cirit atar olmuş.Millet gaza geldigimi zannediyor onlar gaz diyor ben vatan diyorum.Derdimi kimseye anlatamıyorum Ben büfede çalısıyorum büfede her gazete gelisinde göz attıgımda sehit haberi görmek zoruma gidiyor adamlar orda ölürken ben burda ne yapıyorum diyorum.Ailemle konusuyorum " Oglum vatani senmi kurtaracaksın " diyorlar bende diyorum " Ben kurtarmicagim belki ama elimden geleni yapmış olacagım.Bu yaşa geldim vatan için hic bir şey yapmadım böyle hissediyorum.Her şehit haberi aldıgımda mahcup oluyorum cok zoruma gidiyor.Bende orda onlarla savaşıp vurup vurulmak istiyorum bunu söyledigimde milley diyor sen savascagınımı zannediyorsun yok efendim orda işler başka felan askerligin nasıl yürüdügünü bende biliyorum az cok kafam calısıyor.Ama içimdeki vatan sevgisimi diyeyim bilmiyorum ama herşeyin önüne geciyor kafama koydum gidicem ama hani okulu dondurup gitme olayi kafamı karıstırıyor hayatım la ilgili karar alırken böyle huzursuz oluyorum yarin karar vericem sizden ricam bana bi yol yordam göstermeniz.Ha bide şöyle bi zihniyet var " vatan icin ölsende 1 dk bile göstermezler televizyonda " Biz televizyonda kahraman ilan edilmek icin degil vatan ugruna gidiyoruz oraya gerekirse emir dinleriz gerekirse mıntıka yaparız gerekirse ölürüz.

Telafuz hatalarım vardır elbet affola düşüncelerimi umarım aktara bilmisimdir bana bi tavsiye sizden ricam yarin öylen gidicem askerlik subesine tescilmi edeyim gideyimmi ?

Sti

Askerlik her turk erkeginin yapmasi gereken,kimine gore amelelik kimine gorede onur ve seref verici bi gorevdir. Askerlige karsi asla degilim. Askerligi her erkek gormeli,yasamali bana gore. Ama gunumuzde kim icin ne icin öleceksin? Mevzu vatansa gerisi teferruattir. Ama benim vatanimi 5 kurusa satanin ameleligini yapmaya askere gitmem ben. Illaki biraz sonra birileri gelir,yuru kocum hadi kocum gazlarlar seni. Ben eminimki bunu diyenlerin %80 i sehit haberi duydugunda hicbir duygu hissetmiyor. Yasam senin,karar senin. Umarim hakkinda hayirlisi olur. Vatan icin ölmek cok buyuk bir sereftir,herkez laik olamaz. Ama bu genc yasinda ne biliyim,karar senin. Ama unutma arkanda annen,baban varsa kardesin veya nisanlin,yavuklun kisacasi sevdiklerini birakicaksin. Baban belki gogsu dik sekilde "Vatan sagolsun" diyebilicek,ama kimse o adamin icini bilemiycek. Sen cennete,bedenin topraga,kullerin ise ananin babanin bagrina ates gibi dusecek.

Şu anda doğuda çatışmalara genelde rütbeliler giriyo. Askere gidip ölücen diye bişey yok. Batıda yapıp neredeyse sıfır riskle askerlik de yapabilirsin şans işi. Tabi yine garantisi yok. Ben izmir menemen'de askerlik yaparken izmir turan askeri tershanesinde kaza olmuştu. Ölen askerlerin cenaze törenine bizden giden komutanlar vardı. Ölüm o kadar yakın geçti bize.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar