Tavsiyelerinizi bekliyorum..

Hangisini önerirsiniz?

• Kullanılan toplam oy
    13
Boyum 1.70 kilom 60.. Ehliyetimi yeni alıcam..Aldıktan sonra da yeni bir motor almak istiyorum..Vitesli tecrübem yok fakat yeteri kadar gilera runner(180'lik) tecrübem var ki çok seri bir motor..Bu yaz için bana hangi motoru önerirsiniz.. Motordan çok anladığım söylenemez ama nakedları seviyorum.. Kafamdan geçenler ;

1.Kawasaki er 5
2.CBF 500
3.Kawasaki er-6n
4.Gilera runner VXR 200

Vitesli tecrübem olmadığı için ve fiziksel olarak iri olmadığım için en cazip tekrar runner gibi.. Ama gösterişli bir şey istediğimden dolayı da 500 lüklere sıcak bakıyorum.. 500 lüklerde gerçekten fiziksel olarak zorlanır mıyım? Ayrıca daha çok şehiriçinde binicem, şehir içinde zorluk yaşar mıyım?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum..

tek zorlancağın vitesler okadar er5 ' cbf 500 ' er6-n bunlar seni zorlamaz için rahat olsun sadece vitesli motor kullanmaya bak almadan önce yoksa zorlanmazsın

dostum bende senın gıbı otomomatık motosıklet kullanıyodum, vıteslıye geciyım dedım gectım ,ama kucuk sınıf bır motordu yınede zorlandım, bayagı , zor olur senın ıcın, benım kanatım tabiki , bıde buyuk makına karmaşık derim ufak hacım bır seyle başla en iyisi, kontrolsüz güç olur bence .:)

diyorsan ki gidip bir motor eğitimi alacagım örnek : Hondanın verdıgı gıbı.. O zaman al 500 luk makına. Ama hem eğitim almadan kendı kendıne tecrube edıneceksen 125 lık 150 lık makınalara göz at. Cunku agır makınalar surerken dengede tutar kendını ama anı bir durumda ya da düşük hızda dengenı kaybedıp asfaltı opersın allah korusun. Egitim alırsan korkma ;) almazsanda istediğin tarzı söyle ona göre sana uygun bı motor söyler arkadaslar.Mesela bende yenı ehlıyet alacam. Senın boylarda ve kılodayım aasagı yukarı benım gozume kestırdıklerım cbr 125 r ve cbf 150 .Yane daha acemısın alacagın motor sana uygun olmalı. Motor senı degıl sen motoru kullanmaLısın :)

Son düzenleme:
Ben çoğunlukla kymcoyu kullanıyorum bazende abimin er5 ini çok keyifli makina ama scooterdan inip er5 binince bi tedirginlik oluyor tabi ben uzun süreli kullanmadığım için oluyor bu tedirginlik ama vitesli motoru bildiğim için bi süre sora gazlıyorum tedirginlik gidiyor ilk viteslin olucağı için biraz kuvvetli makina bunlar ama ben yavaştan öğrenirim dikkat ederim kurallara dersen harika makinlar kullanmayıda biraz trafiğe kapalı alanda denersin sora yavaştan trafiğe çıkarsın şahsen ben öle yaptım. Gilera runner VXR 200
yazmışsın ama bence scooter bi yere kadar bunların üzerine bi atla bida bakmasın scooterlara :) ben tavsiyede bulunsam er6n derim çok tarz bi duruşu var memnun olmayanda yok bu motordan er5 artık eski kaldı.

dostum bende senın gıbı otomomatık motosıklet kullanıyodum, vıteslıye geciyım dedım gectım ,ama kucuk sınıf bır motordu yınede zorlandım, bayagı , zor olur senın ıcın, benım kanatım tabiki , bıde buyuk makına karmaşık derim ufak hacım bır seyle başla en iyisi, kontrolsüz güç olur bence .:)

Yorum için Teşekkür ederim ama Runner'dan daha yavaş bir motor düşünmüyorum..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:51 ----------

diyorsan ki gidip bir motor eğitimi alacagım örnek : Hondanın verdıgı gıbı.. O zaman al 500 luk makına. Ama hem eğitim almadan kendı kendıne tecrube edıneceksen 125 lık 150 lık makınalara göz at. Cunku agır makınalar surerken dengede tutar kendını ama anı bir durumda ya da düşük hızda dengenı kaybedıp asfaltı opersın allah korusun. Egitim alırsan korkma ;) almazsanda istediğin tarzı söyle ona göre sana uygun bı motor söyler arkadaslar.Mesela bende yenı ehlıyet alacam. Senın boylarda ve kılodayım aasagı yukarı benım gozume kestırdıklerım cbr 125 r ve cbf 150 .Yane daha acemısın alacagın motor sana uygun olmalı. Motor senı degıl sen motoru kullanmaLısın :)

Bunu çok yerde gördüm de nedir bu Honda'nın verdiği eğitim? Nasıl başlayabilirim?..Fiyatı nedir?..ve bu eğitimi motorumu aldıktan sonra kendi motorumla mı görücem? Bu arada cevabınız için de sağolun :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:53 ----------

Ben çoğunlukla kymcoyu kullanıyorum bazende abimin er5 ini çok keyifli makina ama scooterdan inip er5 binince bi tedirginlik oluyor tabi ben uzun süreli kullanmadığım için oluyor bu tedirginlik ama vitesli motoru bildiğim için bi süre sora gazlıyorum tedirginlik gidiyor ilk viteslin olucağı için biraz kuvvetli makina bunlar ama ben yavaştan öğrenirim dikkat ederim kurallara dersen harika makinlar kullanmayıda biraz trafiğe kapalı alanda denersin sora yavaştan trafiğe çıkarsın şahsen ben öle yaptım. Gilera runner VXR 200
yazmışsın ama bence scooter bi yere kadar bunların üzerine bi atla bida bakmasın scooterlara :) ben tavsiyede bulunsam er6n derim çok tarz bi duruşu var memnun olmayanda yok bu motordan er5 artık eski kaldı.

Teşekkür ederim..Aslında ben de biraz korkuyorum..Bunun için de en azından ilk 3 ay dikkatli bir şekilde trafiğin az olduğu yerlerde kullanmayı düşünüyorum..Zaten abimle beraber alıcaz ve ben ehliyetimi alana kadar (Ağustos'a kadar) motora daha çok abim binicek..Abimin de yeteri kadar tecrübesi var..Biraz onun yardımcı olmasıyla ve ağustosa kadar yapacağım tecrübelerle yeterli seviyeye gelebileceğimi düşünüyorum.. Bu arada Runner'a ilk bindiğimde 8.sınıfın yazındaydık ve 9. sınıfa yeni geçmiştim..Abim yurtdışına gittiği için 2,5-3 sene (yazları saymazsak) sadece ben bindim ve o zamanlar da benim için riskli demelerine rağmen çok şükür hiç kaza yapmadım ya da herhangi bir olay yaşamadım :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar