Tavsiye

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum. Eğer konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın bulamadım nereye açacağımı.

Arkadaşlar bir motor almak istiyorum ama karar veremedim. Daha önce 150lik çin malı bi chopper kullandım. Boyum 1.73 67 kiloyum. Mümkünse 3000-3500tl lik bir motor arıyorum ama iyi bir motor olursa 5000e kadar çıkabilirim. Bir kaç model var aklımda açıkçası çokda deneyimli değilim motor konusunda daha önce chopperla işe gidip geliyordum günde 30km kadar. Gene işe gidiş geliş amaçlı izin günlerinde gezme amaçlı tipi düzgün çok sorun çıkarmayacak bir motor olsun istiyorum. Aklımdaki modeller;

Honda Cbr 125r
Derbi Gpr 125
Derbi Senda
Yamaha xt 125x
Hyosung rt 125

Bunlardan hangisi bana uygun olur veya başka motor önerileriniz varmı. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sen racing tarzı bişi istiyosunda bence en mantıklısı hiç hesapta olmayan cbf150 olur.al bi cbf150 mis gbi keyfin tıkırında olsun

derbi senda al çok güzel :queen:

Dünya küçükte, internette küçük, hele insanlar her sitede aynı isimle üye olunca :)

Çok uygun veriyorum, harika alet! kendi motorum diye mi diyorum, evet kendi motorum diye diyorum. :cherry:

Şaka bir yana acizane tavsiyem hepsini tek tek gözünle incele hatta kullan, teknik verilere vs internetten ulaşmak zaten çok kolay, hiç bir şeyi atlama, veriler, kullanıcı yorumları, varsa müzmin hastalıklar yaygın problemler, almak istediğin makinenin durumu, en son da fiyat performans, Kolay gelsin arkadaşım inşallah gönlündeki makineyi alırsın.

Son düzenleme:
Bu modellerin hiçbiri seni üzmez, hepsi kaliteli makinalar.

Ancak kullanım amacına göre benim tavsiyem, Derbi GPR125'i elemen yönünde olacak. Neden dersen, bu motor hem kullanım pozisyonu, hem 2 zamanlı benzin sarfiyatı ve motor yıpranması nedeniyle, günlük kullanıma koşulmaktan ziyade keyif amaçlı bir makina diye düşünüyorum.

CBR125 performans ve sağlamlık olarak olarak tatminkar ve sorunsuz bir makinadır.

Aynı şekilde XT125X de son derece kaliteli ve keyifli bir motor olmakla birlikte, bana göre tek eksisi üzerindeki dayanıklı fakat bir supermotoya göre güçsüz kalan YBR motorudur. Eğer günlük kullanım amacıma göre yeterli dersen sorun yok tabi.

Senda hakkında pek fazla bilgim yok fakat tipini beğendiğim bir motosiklet. Yedek parça-servis konusunu araştırmanı tavsiye ederim.

RT125 de kendine has orjinal bir motosiklet, bence işini fazlasıyla görür.

Kısaca ortalama olarak hepsi birbirine yakın motosikletler, hangisi içine sinerse onu al derim. Hayırlısı olsun.

teşekkürler arkadaşlar iyice bir değerlendirme yapıp 1 hafta içinde almayı planlıyorum. Galiba cbr 125 alıcam temiz uygun bişey bulursam.

teşekkürler arkadaşlar iyice bir değerlendirme yapıp 1 hafta içinde almayı planlıyorum. Galiba cbr 125 alıcam temiz uygun bişey bulursam.

sen yinede o dediğin motorun üzerine binmeden almaya kalkma :wiinkk:
bazıları o motoru altında kaybediyo o bakımdan :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
nası kaybedio anlamadım? Çok mu hızlı :D

Çok küçük motor.Onu demek istemiş.Çocuk motoru gibi.Bence hiç alma.En iyisi , en keyiflisi , en rahatı cbf150'dir.Tavsiye ederim.Ancak biraz daha hızlı olayım dersen cbf250 125 km hızları rahat gören bir motordur.Uzun yola da çıkabilirsin.En iyisi al bi cbf250.Hem az yakar , şehir içi kullanabilirsin.Uzun yola çıkınca da kamyonların arkasında kalmadan rahat rahat gezersin.Ancak biraz titreşimlidir.

peki 2.el 15bin km civarında bi cbr 125r alsam km si iyimidir ?

Motor temiz ve bakımlıysa hiç korkma. Çok sağlam motordur. Biz eşimin motorunu sattık geçen hafta 17900 km'de, tıkır tıkır çalışan, taş gibi motordu. Boyun da çok uzun değil zaten, motor altında küçük kalmaz merak etme.
CBF150 de fena motor değildir ama, kullanım amaçlarına bağlı olarak CBR ile aralarında bayağı bir kalite farkı vardır. CBF daha çok iş amaçlı kullanılan, ekonomik bir motosiklettir. CBR keyif amaçlı, daha spor tarzda bir motosiklettir. Parça kalitesi olarak hemen kendini belli eder. CBF ile teknik farkları olarak, 10,500 RPM devir çeviren 13.2 hp motoru ile CBFler yetişemez CBR'a, ön ve arkada disk fren mevcuttur, su soğutmalıdır, ayrıca CBF'in farı dinamo beslemeli olduğu için gaza basmadan yanmaz.

xt125x derim bende kafayı ona takmıstım xt125r yi beğenip aldım kullanımı güzel ve rahat
Honda Cbr 125r

Yamaha xt 125x

honda xl e de bi bak derim

hyosung lar için parça sıkıntısı varmı arkadaşlar ? kanuni bakıyo dimi artık?

Evet Kanuni bakıyor bildiğim kadarıyla, parça sıkıntısı olduğunu sanmıyorum ama, araştırıp kullanıcılarından öğrenmen en sağlamı olur bence bu konuyu.

2.elde fiyat ve performans açısından hyo hakkını verir bu seçenekler içinde bence...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar