Tavsiye

Konu başlığı açan arkadaş kusura bakmasın hazır "tavsiye" başlığını görmüşken buradan yazayım, sorayım yeni bir konu ile daha da konu kirliliği oluşturmak istemedim. Kendisine de şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.

Scooter veya cub motorları aktif olarak yakın zamanda da kullandım lakin 2013te ehliyetimi almış olsam da en son vitesli bir motoru 2015 yıllarında sürdüm. Yazın pratik olması adına arkadaşın vitesli motorunu sürdüğümde birden heyecan yapıp arka fren yerine uzun yıllar bisiklet kullanmanın da etkisiyle arka fren(sağ el) diye ön freni sıktım şükür her hangi bir sıkıntı yaşamadım ama ani bir panik oldu. Bir süredir iş hayatı, borç, harç vs derken düze çıkmam ile bir tane motor almak üzere ilanları gezer oldum. Koyu bir chopper ve cruiser seven olsam da malum piyasadan dolayı çok seçenek yok. Arkadaşıma ilan atarken kendi motorunu makul bir fiyata bana vermeyi teklif etti ben de kabul ettim kendisi de o ara crf250rally aldı. Şimid ben Denizli'de yaşıyorum o İstanbul'da. Haftaya yıllık izini ile memleketine gidecek ve memlekete geçerken Denizli üzerinde geçecek motoru alabilmem için kendisine eşlik etmemi istedi lakin uzun zamandır sürmediğim ve hemen hemen +550km de söz konusu olunca çok arada kaldım. Alternatif olması adına bir kaç motor gönderimi yapan firmadan teklfi aldım 8 ile 15bin arası fiyat verildi. Acaba alternatif bir gönderim seçeneği de olabilir mi? Vakti zamanında Sinop'tan Denizli'ye otobüs bagajında Kawasaki vn800 getirdiklerini görmüştüm.
Motor hero xpulse200T, kendim de 198cm 70kiloyum, buna göre aklımda;

1- Şimdi sürerek gelirsem arkadaşın da dediği uzun ve düz yolda sabit hızla tobandan Manisa'ya kadar rahat gelinir. Bu kadar sürdükten sonra sonrasında da kafamda bir soru işareti olmadan süreceğime inanıyorum, sadece ilk adım kısmında sıkıntım var.
a-Olur da İstanbul'a gidersem canlı olarak görüp kask+mont+eldiven gibi ekipmanları da alabileceğim mağaza önerebilir misiniz?
b-Başlangıç seviyesi mont (3mevsim) önerisi
2- Hiç uğraşma kargoyla al seçeneği de mantıklı geliyor olsa da sonrasındaki motora alışma sürecimin uzayacağı endişesi ağır basıyor.

Siz değerli kardeşlerim ve abilerimden öneri bekliyorum.

Ben 2021 ya da 2022 yılında Antalya'dan bir Xmax 400 aldım. Konya'da Caravelle' nin koltuklarını söküp motor getirmeye yola çıkacakken kendime geldim. Ne yapıyorum ben! diye düşünüp ekipmanı sırt çantasına sığdırıp gece otobüsle yola çıktım sabaha Antalya'ya ulaştım. Mevsim uygundu, Mayıs ayındaydık. Noter işlerinin ardından depoyu doldurup hayatjmun en keyifli yolculuklarından birisini yapmıştım. Motosiklet tecrübenize göre kullanarak getirmek sizin açınızdan çok keyifli olabilir.
Ama tabi önce güvenlik. Uzun süre ara verdikten sonra bu kararı almak zor olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar