Kardeşim bende bu makinanın Keeway SuperShadow 250 model olanı var. Bisan-Keeway-Monero-Borelli falan hepsi Yamaha'nın Virago 250 modelinden çakmadır. Benim makinam da 2006 model ve orjinal 23.500 km'de.

Ben Şubat ayında benim motoru ortalama bir fiyata aldım. Custom parçalar, tamirat, lastik falan derken 2-3 bin liraya kadar toplam masraf yaptım bunun sadece 700 lirası lastik. Ben cins herifimdir aciliyeti olmasa da bir problemi varsa yaptırırım değişmesi gerekiyorsa değiştiririm. Sana bu makinalar sorunsuzdur, al 20 sene bin tek kuruş masraf yapmazsın vs. diyemem. Çünkü 2016 model motor bile illaki ya vidası gevşer ya lastiği patlar ya da başka saçma sapan küçük arızalar yapar.

Bu motorun sana yapıcağı sıkıntılar da buna benzer şeyler. En fazla karbüratörü tıkarsın özellikle kışın ben 2 kere tıkamadan sezonu kapatmıyorum. :mrgreen: Elektrikten sıkıntı çıkarıyor diyorlar doğru, benim nedense farım bozuldu 2 kere. Tekinde ampulu yanmış diğerinde de farlar uzunda yanıyor diye takılı kaldı ama yanmıyordu. Benim usta 5 dakikada halletti 5-10 lira bişey ya aldı ya almadı. Senin alıcağın motorun elektrik tesisatı hem yenilenmiş hem de garantili, bir problem olsa da başını ağrıtmaz. Titreşim bu makinalarda harbiden çok az. Otoyolda ben 80-90 sakin sakin gidiyorum hız merakım yok. Torku çekişi gayet yerinde makinalardır. Bakma burda herkes 10 yıllık falan filan diyor, bakımlı makinaya 10 yıl çok da problem olmaz ki makina 21 binde diyor zaten. Kaldı ki zaten 2016 cruiser'a paramız yetiyor da biz almıyoruz değil ayrıca ucuz motor al ki motor bir problem yaptığında masrafı da az olsun. 2016 model motorla 2006 model motorun parça fiyatı aynı değildir. Ve şöyle de birşey var bu motorların parçalarının hepsi birbirine uyduğu için parça sıkıntısı çekmezsin. Ben şahsen bugüne kadar İzmir'de çekmedim de. Doğru düzgün bi ustaya doğru düzgün bir şekilde baktır motoru. Hatta 1 ustayla kalma 2-3 ustaya götür birinin fark edemediğini diğeri fark eder. Motor temiz görünüyor fotoğraflarda ama tabi üstüne çıkıp bi sesini dinleyip tur atmadan birşeyi anlıyamayız fotoğraflardan. Alırsan şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız.