nedir bu raflar düşmanlığı.(doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar çünkü kimsenin işine gelmez) ben sadece bana enteresan gelen bi gözlemimi yazdım. polemik çıksın diye yazmadım.zaten hayat yeteri kadar tatsız niye burda dalaşayım birileriyle ruh hastası ismail miyiz arkadaşım.ayrıca motor kullanan kızlar araba kullananlardan daha becerikliler takdir etmek lazım.(kask takmayanlar hariç)
metehana bi sözüm var.motordan mekanikten ben de çok anlamam ama anlamayı isterdim. geçen gece arabayla kaldırıma tosladım ,lastik patladı ve tampon dağıldı..... kapıcımız yardım etmeseydi o lanet olası lastiği değiştirmezdim .şimdi bu hanımla kuytu karanlık bir yerde de başıma gelebilridi. olabildiğince anlamak lazım araçtan diye düşünüyorum.ha ama evet mekanik vs vs vs konuları gerçekten çok sıkıcı o da ayrı tabi. gülü seven dikenine katlanır yani.(özgür kız nil karaibrahimgil modeli tiplere sempatiyle bakmıyorum çünkü hayattaki tek değeri limitsiz özgürlüğü olan bencil,sadece almayı bilen ama vermeyi bilmeyen ruhsuz duygusuz megaloman tipleri çağrıştırıyor bana. motor bunların limitsiz özgürlük tutkularını tatmin ediyor sanırım. yani bu da benim kişisel görüşüm.katılmayabilrisiniz saygı duyarım)
şuda bir gerçektir ki özellikle Türkiyede Trafikte seyir halinde aşırı kontrollü olmak...kurallara uygun sürmek antipatiyle karşılanır...Eğitim seviyesi düşük...erkek hegemonyasından kurtulamamış...hegemonik iktidarların hüküm sürdüğü...medeniyetin yeterince özümsenmediği...kuralsızlığın kural olarak algılandığı toplumlarda...(kuralkoyucuya muhalefet olmak adına) bayan sürücüler dışlanır...neden kurallara bu kadar uyuyorlar diye antipatiyle karşılanır...rendeer:
alıntı yaptığım yere aynen katılıyorum çok doğru bi tespit.türkle avrupalı arasında en önemli fark bu.adamlar koydukları kurallara harfiyen uyuyolar. çünkü hukuk bilinci var.bizim çocuklarımı o kadar şımarık yetişiyor ki daha 7 yaşında anarşist(kuraltanımaz) bir ruha sahip oluyorlar.
elektonik otobüste cep telefonu yasak mesela,adam açıp yarım saat konuşuyor arkadaşım kapat deidğin zaman kavga çıkıyor.küçükken şımartılıp piskopat yapılmış anarşist ruhlu çocuğun büyüdüğündeki hali bu yani. adama hastanede sigara içilmez arkadaşım söndür diyosun "keyfimin kahyası mısın lan hadi bas!" diyor. benim tepkim bunlara türk kimliğine değil