Tatil önerisi

eylülde iki kişi araç kiralayıp yollara düşcez. ankara'dayız. yeşilliği bol denizi güzel bir yere gitmeyi düşünüyoruz. geçen sene kemerde 5 yıldızlı otele gittik. tamamen yeme içme s×çmaya dayalı bir tatil oldu. bu sene pansiyonda kalmayı düşünüyoruz. yani yatmadan yatmaya gibi. daha çok sağa sola gitmeyi düşünüyoruz. ege ve akdenizde hangi memleketi önerirsiniz?

Güzel denizin yanı sıra işin içine doğa girdi mi Assos-Altınoluk-Ayvalık derim.

Bodrum Akyarlar diyebilirim ama malum Bodrum'un dağı bayırı genelde turuncu. Kıyılarda mikro olarak yeşil kısımlar da yok degil tabi. Ama deniz olarak küçük küçük koylar falan keşfedebilirsiniz. Zaten bu mevkide bütün sular havuz gibi berrak

Ege ve Akdeniz demişsin ama seçeneklere Karadenizi eklersen Kastamonu Abana'yı tavsiye ederim. Ormanla denizin içiçe olduğu sakin bir yer.

Super Moderator
Kaş
Fethiye
Datça
26 ağustos 3 motorda biz yola çıkıyoruz

Bu sıcakta güney sıkıntılı olabilir. Ben üstte yazılan gibi, kastamonu vs öneririm.

gideceğim arkadaşlarla tekrar görüştüm. Misal bir şehirde yada birbirine yakın iki şehirde pansiyonda kalıp gezmek. 6 gün kalacağımız için 2şer gün farklı yerlerde olmak istiyoruz. sorun şu hiç bir yer bilmiyoruz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2 gün datça, 2 gün fethiye, 2 gün kaş.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Konuyu bölüyorum idare edin.
Sizin oralarda fişne var mı komposto için hacı :)
vişnenin zamanı geçti foto 1 ay öncesine aitti. Halka açtık bahçeyi bütün köylü topladı kalanlarda çürümüş ama buzluğa atmıştık zamanında toplayıp , istersen ayarlarım bi miktar 😃

Son düzenleme:
Eğer araba ile gidecekseniz size tavsiyem yanınıza kamp çadırı,uyku tulumu,mat,gazlı ocak,soğutucu çanta,kap kaçak(tabak,tava,bardak,çatal,bıçak vs) varsa şişme bot veya buna benzer deniz aktivitesi için ürünler ile yola çıkıp rotanızı Datça Palamutbükü ve Ovabükü arasında bulunan koylardan beğendiğiniz birine gidip kalmak şeklinde olabilir.Market ve duş ihtiyacınızı yakınlardaki plajlarda ve marketlerde sağlayabilirsiniz.
Eğer pansiyon olsun,yatmadan yatmaya gireriz diğer türlü de gezeriz dersen rota şu şekilde olabilir: Asos -Ayvalık-Akyaka-Datça Palamutbükü-Kaş-Olimpos
Tam olarak kaç gününüz var yazmamışsın.2 hafta olduğunu farz ederek yazdım.Yazdığım her yere 2'şer gece ayırabilirsin.
Eğer tatil 1 hafta ise Asos-Ayvalık yada Datça-Kaş yada Kaş-Olimpos şeklinde değerlendirebilirsin.
Yazdığım yerlerde gezilecek ve yapılacak birsürü aktivite ve yer var.Onlar içinde tripadvisor'a bakabilirsin.

Son düzenleme:
Moderatör
Konuyu bölüyorum idare edin.
Sizin oralarda fişne var mı komposto için hacı :)

Komposto yapacaksan veriyor, mayalı içeçek yapmak yasak :p

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------

vişnenin zamanı geçti foto 1 ay öncesine aitti. Halka açtık bahçeyi bütün köylü topladı kalanlarda çürümüş ama buzluğa atmıştık zamanında toplayıp , istersen ayarlarım bi miktar 😃

Amirim hoşaf yapıp sonradan mayalasak yine mi olmuyor ? :p

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------

En güzel tatil plansız olarak yapılandır.
Biz son 3-4 senedir eşimle öyle yapıyoruz. Otel rezervasyonlarını bile yolda giderken yapıyoruz. Tavsiye ederim.
Yani her sene nereye gideceğimizi bilmeden yola çıkıyor, yolda duruma göre karar veriyoruz.

vişnenin zamanı geçti foto 1 ay öncesine aitti. Halka açtık bahçeyi bütün köylü topladı kalanlarda çürümüş ama buzluğa atmıştık zamanında toplayıp , istersen ayarlarım bi miktar

Yav Ayaş ta tanıdık ayarlayacaktı güya 5-6 kg kadar hatta parayı taa nisan da vereyim dedim. Yok kurt çıktı yok bilmem ne derken sıctı cafer bez getir durumuna düstük. Evdekilerden de paparayı yedim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yav Ayaş ta tanıdık ayarlayacaktı güya 5-6 kg kadar hatta parayı taa nisan da vereyim dedim. Yok kurt çıktı yok bilmem ne derken sıctı cafer bez getir durumuna düstük. Evdekilerden de paparayı yedim.

Haziranın sonuna doğru tam zamanı olur, şu anda ağaçlarda var ama tamamen çürümüş durumda. Hanım buzluğa atmış küçük poşetler halinde 1kg kadar verebilirim diyor. Keçiören'de benim ev numara var zaten konuk atabilirim 😊

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:03 ----------

Komposto yapacaksan veriyor, mayalı içeçek yapmak yasak :p

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------

Amirim hoşaf yapıp sonradan mayalasak yine mi olmuyor ? :p

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------

En güzel tatil plansız olarak yapılandır.
Biz son 3-4 senedir eşimle öyle yapıyoruz. Otel rezervasyonlarını bile yolda giderken yapıyoruz. Tavsiye ederim.
Yani her sene nereye gideceğimizi bilmeden yola çıkıyor, yolda duruma göre karar veriyoruz.
ben vermem demedimki hocam, kurtlar kuşlar yesin daha iyi dedim 😃

Haziran ortalarında tam zamanı oluyor ne zaman istersen buyur gel topla. Ağaçları diken dedeme bi hayır duası et yeter.

Kendi diktiğim ağaçlar 4-5 yıllık evin etrafı komple meyve ağacı çevrili fotoda arka tarafta gözükyor bazıları. Yaklaşık 30 tane var. Bu sene biraz meyve aldık ama toplamadık hayvanlar nasiplensin deyyu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar