Tarzını belirlemek...

SüperMoto kullanıyorum...Anlatılmaz Yaşanır" :p diyecektim ki bazı ismini aşağıda vermek istemediğim arkadaşlar birkaç sırrımızı açık etmiş. Kendilerine selam olsun, SM'lerin en güzellerinden birisini kullanmakta şuanda :rendeer:

Supermotodan bahsediyim sana azıcık.
...Hafiflik ayrıca çok kolay kontrol edilmelerini ve hemen durmaları konusundada faydalı olur...
Ufak bir ekleme: Hafiflik önceleri özellikle duruşlarda kontrolsüzlük hissi verebilir ama vakit geçtikçe avantajını anlıyorsun. Motor hafif olduğu için arka tekerler kitlenmeye müsaittir ancak motorun ve amortisörlerin yapısı gereği bu durumda şiddetli veya güvensiz bir tepki vermesini engelliyor, zamanla oyuncak olmaya başlar motor. Bu açıdan dikkat edilmelidir :)

Sert viraj kabiliyeti ve kontrolü en yüksek motosikletler bunlardır.
Ufak bir düzeltme: Düşük hızlarda.

Maksimum hızları azdır, 160 falan gidersin.
Ve sürekli, 7/24 rüzgar alırsın... Her yerinden !

Şekil yoktur, kızlar falan motor sabitken gitmiyoken wow demez, bu ne biçim motor der.
Külliyen yalan... :mrgreen: Benim motora herkes tav oluyor vallahi :p Ancak şöyle bir avantajı var, motorun üzerinde "bu da boyanmaz, değiştirilmez yahu..." diye izlenim yaratan hiç bir parça yok. Yani görüntü olarak baştan aşağı acayip bir motor oluşturabilirsin. Tamamen senin hayal dünyana kalmış. Bolca da "universal kit" leri felan mevcuttur. Rizoma elcikler ile farklılık yarattığını sanan bazı SS kullanıcılarından daha fazla alternatifin var yani :wiinkk:

Yazdıklarımız pek yönlendirici olmayacaktır, biliyorum. Ama yinede yazayım, bir yerde bulunsun dedim :)

SüperMoto kullanıyorum...Anlatılmaz Yaşanır" :p diyecektim ki bazı ismini aşağıda vermek istemediğim arkadaşlar birkaç sırrımızı açık etmiş. Kendilerine selam olsun, SM'lerin en güzellerinden birisini kullanmakta şuanda :rendeer:

Yazdıklarımız pek yönlendirici olmayacaktır, biliyorum. Ama yinede yazayım, bir yerde bulunsun dedim :)

Ahah unuttuğum bikaç detayı tamamlamış Syanur, Teşekkür ettim :mrgreen:

Supermotodan bahsediyim sana azıcık.

Tek silindir, Arazi(cross) motosikletlerinin yol lastiği takılmış halleridir. Çok ince ama yüksek motosikletlerdir. Kısa boylu insanlar pek binemez.
Düşük hacim, düşük ağırlık ve tek silindir seri hızlanma konusunda avantajlarını sağlar. Hafiflik ayrıca çok kolay kontrol edilmelerini ve hemen durmaları konusundada faydalı olur.
Tek silindir olduklarından az yakarlar. Beygiri az ama torkları çoktur. Sert viraj kabiliyeti ve kontrolü en yüksek motosikletler bunlardır.
Uzun olduklarından trafikte aynalardan yukarıda bir gidonları vardır. İncelikleri ve çok dönen direksiyonları sayesinde her delikten geçebilirler.
Tehlikelilerdir, çok seri hızlandıkları için tepenize çıkabilirler.
Tehlikesizdirler, scooterlardan bile hafif olduğu için çoğu, anında durabilirler.
Dezavantajları çok:
Maksimum hızları azdır, 160 falan gidersin.
Şekil yoktur, kızlar falan motor sabitken gitmiyoken wow demez, bu ne biçim motor der.
Bazıları saatlidir, sürekli silindir piston ister.
Şehir dışı yolculuk, unut
Avantajları çok:
Trafikte hiç bir şekilde durmazsınız,
Az yakar çok gider,
Virajda çok racing kullanan arkadaşı geçersiniz, şaşarlar,
Kaldırımdan zıplarsınız, çıkartır arazi lastiği takar dağa çıkarsınız, yanlarsınız.

Bu kadar tanıtabilirim supermotoyu, Bide 2 adet video veriyorum, umarım işine yaramıştır.

http://www.youtube.com/watch?v=_r-1t6D5E6U
http://www.youtube.com/watch?v=lnXb7dJlimo

Verdiğiniz cevaba çok teşekkür ederim, tam da soruma aradığım tarzda bir cevaptı, Super moto nedir artısı eksisi nedir açıklamış oldunuz. Gerçekten zevkli bir tarz olduğunu görüyorum videolardan ama günlük kullanımdan ziyade hobi veya hafta sonları keyif için binilecek bir motor gibi geldi bana. Tip olarak da pistlerden fırlamış bir havası var, pek bana hitab etmese de yolda görsem ilgimi mutlaka çeker. KTM Duke 125 bir supermoto mudur ?

Bu arada bu tam cambaz işi bir model http://www.youtube.com/watch?v=ZLSVP3b9nVU&feature=BFa&list=HL1316076183&lf=mh_lolz
Maddi olarak malesef birden fazla motor alma şansım yok, aldığım motoru da bakımları ,parçaları bana çok koymayacak,yakıt tüketimi cebi yormayacak ve günü geldiğinde elden çıkarabilecek bir model olması lazım tabiki.
Çoğu arkadaş endurodan bahsetmiş, saydığım özelliklerde birkaç model ismi verebilirmisiniz mesela? BMW F650CS modeli sempatik ve hoş gelmişti gözüme, kullanıcısı var mıdır acaba tavsiye olunur mu ?

1-) KTM Duke 125 bir supermoto mudur ?
2-) Bakımları, parçaları bana çok koymayacak, yakıt tüketimi cebi yormayacak ve günü geldiğinde elden çıkarabilecek bir model, çoğu arkadaş endurodan bahsetmiş, saydığım özelliklerde birkaç model ismi verebilirmisiniz mesela?

1-) KTM DUKE naked sınıfında motosikletlerdir.
2-) Bahsettiğiniz özellikler kişiseldir, bazı kişiler BMW nin topcaseine 3000 TL verip "bunun kalitelisi yokmu" derken, bazısı 30 TL topcase e gayet yeterli diyebilir!

Bende de mesela daha tuhaf bir durum vardır. Karma ve sınıfı pek belli olmayan motosikletler beni çekmiştir.

Cruiser sevmem fakat Yamaha Vmax i beğenirim, cruisermidir? Bana göre tartışılır :)

Yamaha MT-03 nakedmidir?

Peki enduromudur?

Honda Integra nekadar scooterdir?

Sınıflandırmaya bukadar takılı kalmak nekadar doğru bilemem :/

BMWF650CS sempatik geliyor ise size, saydığınız özelliklerin hemen hepsini barındıran

-Yakıtı 700 cc sınıfında 3.2 lt olan,

-Servis bakım aralıkları 12.000km /1 olan,

-Servis ve parçalarına Honda olarak birçok yerde nispeten hızlı ulaşılabilir olan,

-Henüz çok yeni bir model olduğu için 2. eli bilinmez fakat tutunacağının gayet açık olduğunu düşünüğüm ve kendimce önerebileceğim,

Honda NC 700 X

Honda NC 700 S

modellerini en azından bir listenize almanızı tavsiye ediyorum. Kolay gelsin :)

1-) KTM Duke 125 bir supermoto mudur ?
2-) Bakımları, parçaları bana çok koymayacak, yakıt tüketimi cebi yormayacak ve günü geldiğinde elden çıkarabilecek bir model, çoğu arkadaş endurodan bahsetmiş, saydığım özelliklerde birkaç model ismi verebilirmisiniz mesela?

1-) KTM duke keşke ben motosiklet kullanmaya başlarken olsaymış. Naked günlük çok güzel bi motor. Supermotoya dönük bi naked ama. İki stilin tam arası diyebiliriz. Duke 200 güçlü olduğu için tercihim olurdu aslında.

2-) KTM parça fiyatına gelirsek. Düştün, gidon yamuldu manet kırıldı ayna koptu diyelim. Hepsi 300 lira falan tutar parçaları çoooook ucuz. Ki gelelim zaten çok sağlam hiçbşi olmaz yamulmaz kırılmaz onun ruhu hala bi KTM, en sert koşullaar için üretildi :mrgreen:

Yakıt tüketimine gelmiyorum bile, en az cbr 125ten bile daha az yakıyor. Senin yukiden biraz daha fazla yakar yani.

Duke 200 ve 125 almayı düşünebileceğin motosikletler

1-) KTM duke keşke ben motosiklet kullanmaya başlarken olsaymış. Naked günlük çok güzel bi motor. Supermotoya dönük bi naked ama. İki stilin tam arası diyebiliriz. Duke 200 güçlü olduğu için tercihim olurdu aslında.

2-) KTM parça fiyatına gelirsek. Düştün, gidon yamuldu manet kırıldı ayna koptu diyelim. Hepsi 300 lira falan tutar parçaları çoooook ucuz. Ki gelelim zaten çok sağlam hiçbşi olmaz yamulmaz kırılmaz onun ruhu hala bi KTM, en sert koşullaar için üretildi :mrgreen:

Yakıt tüketimine gelmiyorum bile, en az cbr 125ten bile daha az yakıyor. Senin yukiden biraz daha fazla yakar yani.

Duke 200 ve 125 almayı düşünebileceğin motosikletler

KTM'nin parça ve aksesuarının pahalı olduğunu duymuştum, bu kısımdan emin misiniz? Evet Duke 200 düşünebilirim bütçeme göre ama epey bi genç işi motor gibi duruyor hani 18-20 yaş arası diyeyim. Ben 30a merdiven dayadım sayılır.
Diğer arkadaşın bahsettiği modeller gerçekten güzel, bende arada kalmış modelleri seviyorum. Vmax, Vrod chopperlar hosuma gidiyor, onlar da ne kadar chopper tartısılır evet.
Honda'nın N700X değil ama S modelini baya tuttum fakat 20bin üzeri bir rakamı çıkarmam mümkün degil. En çok 10Bin civarı düşünüyorum.

Bu paraya alınabilecek birsürü değişik ve güzel model var aslında ama kararsız kalmam bu sayfayı açtırdı bana zaten.
Misal bir satelis 250 görüyorum çok şık bir motor,
peugeot.jpg

ya da HYO gv 650 keza çok klas duruyor,
hyosung-gv650_39700.jpg

ama bunlara tek tek binip deneme şansım olmadığından görüntüye göre bir karara varmak çok zor , o yüzden kullanıcısından artı ve eksilerini öğrenmek bu tarz forumlarda en yararlı iş olsa gerek fakat insanlar genelde eksilerini azaltarak, artılarını çoğaltarak anlattıklarından pek de objektif olmuyor galiba

Bu konuda sana en iyi gelicek tavsiyem şu olur. İstediğin motorları bi liste yap ve tek tek kullanıcı sayfalarına girip + ve - lerini yaz. Kronik problemlerini saptarsın, ömürlerini anlarsın, parça fiyatlarını anlarsın. En iyi bu şekilde olur.

Bu konuda sana en iyi gelicek tavsiyem şu olur. İstediğin motorları bi liste yap ve tek tek kullanıcı sayfalarına girip + ve - lerini yaz. Kronik problemlerini saptarsın, ömürlerini anlarsın, parça fiyatlarını anlarsın. En iyi bu şekilde olur.

Çok mantıklı.

Bir de madem 18.000 TL verebiliyorsunuz en fazla, NC700 modellerinin 2. ellerini takip edin. Zaten hepsi yeni, temiz bulursunuz. Bence süper bir alet. Hem konforlu, hem de çok az yakıyor. 140 km altına hitaben üretildiği için çok da seri olduğu söyleniyor. Torku felan çok alt devirlerde veriyormuş. Hatta geçende birisi ER6 dan daha çabuk 0-100 yapabildiğini söylemişti. Çok acayip alet.

Ben de duke önerecektim ki zaten bahsi geçmiş:) Abi 30 a merdiven dayamış olabilirsin ama ruhun gençtir yani sen gençsin de işte al bi duke 200 bak keyfine;)zıştım bari daha fazla sıvamayayım:D

Zaten yapılacak işlerden birtanesi de budur motor almadan önce, ama ben birde kullanıcılarından yorum almak için burada konu açtım, hem sohbet olur hemde okuyanlar bilgilenir manasında.
Bütçe 18Bin değil malesef, keşke olsa. 10Bin Max, aslında bunun 5 bini de başka bir iş için ayırdığım para, normalde 5Bin..
uygun denk getirebilirsem Duke 200 almak isterim, inceledikçe insanın hoşuna gidiyor doğrusu.

Zaten yapılacak işlerden birtanesi de budur motor almadan önce, ama ben birde kullanıcılarından yorum almak için burada konu açtım, hem sohbet olur hemde okuyanlar bilgilenir manasında.
Bütçe 18Bin değil malesef, keşke olsa. 10Bin Max, aslında bunun 5 bini de başka bir iş için ayırdığım para, normalde 5Bin..
uygun denk getirebilirsem Duke 200 almak isterim, inceledikçe insanın hoşuna gidiyor doğrusu.
motordan ne istiyorsun sen beklentin nedir hoplamak zıplamak mı
gezmek dolaşmak mı ?
serilik sürat mı
konfor mu ?

Hemen her tarz motordan favorim olsa da biraz düşününce Motor deyince galiba benim aklıma gezip dolaşmak,rüzgardan keyif almak özgür olduğunu hissetmek geliyor.Konforsuz da olmaz hani.

5bin tl limit var demişsin
yani bu fiyatlara alınacak motosikletler belli acıkcası biliyorsun diyecegim 3 motosikleti
hoplamak zıplamaksa amac ktm duke her parcası kaliteli geçen bi yerde gördüm kendisini adamlar rizoma elcik filan gördüm motorda :D
sadece elcik 100 küsür lira
fren sistemleri de öyle en iyilerden bence
ama gezicem dolaşıcam diyorsan o zman ayrı şeyler söylenebilir..
ben cbf kullanırken birinin gv 250 sine bindim
vay be diyor insan giderken rüzgar yüzüne vuruyor
oturaklı motor güzel yakışıyor insana..
secim senin
bişeyler sölemelisin abi
ben şunu istiyorum bunu istiyorum
herkes kullanan bilen yardım eder...
ama şunu da unutma zevk işler bunlar biraz sıkıntıya girmeden olmuyor ne yazık ki

Çok populer olamadı "fiyat-cc" performansından dolayı fakat benim 1-2 kez gördüğümde tekrar tekrar dönüp baktığım bi motosiklet daha var :)

250 cc olduğu için çok bişey yakacağını sanmam (hiç araşırmadım)

Detay ve malzeme kalitesini çok beğendim :)

Tasarım dozunda ve çok tatlı klasikimtrak bi duruşu vardı, parçalardada hiç ucuza kaçılmış gibi durmuyodu, saatlerce bekledim ama sahibi gelmedi :pale:

Parçası, sorunları... hiçbirşeyi hakkında bilgim yok fakat muattabın Honda olacak, çok zorlu süreçler olmasa gerek!

En önemlisi "0" km yakın, 10.000 TL civarında bulunabilir diye tahmin ediyorum :cat:

Honda VTR 250

Bu bi öneri değil :) motosiklet hakkında en ufak bi bilgim yok çünkü ama çok şık :cat:

ikinci el ve 250 cc bi motosiklete 10 bin tl verilir mi bu da ayrı bi konu
sahibinden den baktım 3 tane var satılık
motor fiyatı yüzünden tutulmamış anlaşılan
ninja 300 gelirse o da öyle olucak :D

@ Ferdinandd resme bakınca önce Honda Twister zannettim çok benziyor, ama fiyatına bakınca direk soğudum motordan. bu motora göre bence cidden pahalı ve tipsiz. Yine de önerin için teşekkürler.

Mulhacen 659 modelini gözüme kestiriyorum ama 125cc den 690 cc ye geçiş ne kadar mantıklı sizce? 250liklerde kafama yatan pek güzel model bulamıyorum, gv ve venox bakıyorum onlar da en az 6-7 bin ikinci elde, duke 200 desen cc olarak yine az gibi ilerde sıkılırsam veya yetmezse değiştirmek gerekecek, bunları düşününce insan direk bi 600 lük mü alsam acaba demeden edemiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar