Amerikada polis arkanızdan gelir. Işıklarını yakar. Eğer tam arkanızda sizinle beraber geliyorsa. Sağa çekersiniz. Polis aracından iner. Bu sırada polisin sağ eli tabancanın üstündedir. Eğer olur da bu kuralı bilmeden araçtan inerseniz. Polise doğru bir hamle yaparsanız. Cidd ciddi ölümle sonuçlanabilir bir boyut kazanır durum.
Oranın yasalarına göre polis aracınızın yanına gelene kadar ellerinizi direksiyondan kaldırmanız yasak. Camı bile polis geldikten sonra açmak zorundasınız. Polis daha sonra evrakları ister uzatırsınız inceler. Hız limitini aştıysanız cezanız kesilir. Bu örneği neden verdim. Polis orada masum insana bile eli silahında yaklaşıyor ise ülkemizde bu tarz şeyleri eleştirmemek lazım.
Bana göre silah kullanım yetkisi ve alanı arttırılmalı. Caydırıcılık olmalı.
Oranın yasalarına göre polis aracınızın yanına gelene kadar ellerinizi direksiyondan kaldırmanız yasak. Camı bile polis geldikten sonra açmak zorundasınız. Polis daha sonra evrakları ister uzatırsınız inceler. Hız limitini aştıysanız cezanız kesilir. Bu örneği neden verdim. Polis orada masum insana bile eli silahında yaklaşıyor ise ülkemizde bu tarz şeyleri eleştirmemek lazım.
Bana göre silah kullanım yetkisi ve alanı arttırılmalı. Caydırıcılık olmalı.