Başlığı yeni okuyabildim, aranızda yalnızca üç aydır bulunan biri olarak benim nacizane yorumlarım:
İlk önce realist olmak gerekirse kebapçıda siparişleri taşıyan 17 yaşındaki kominin motosikleti tutku olarak görmesi, hele altında 800 liralık dandik ötesi bir çin scooterı varsa, pek mümkün değil. O adama ne eğitim verirsen ver, yine kasksız gezecektir, yine kızlara hava atmak(!) için trafikte zigzaglar çizecektir. O kişileri kazanabileceğimizi hiç sanmıyorum, yapacağımız hiç bir eylem umurlarında olmayacaktır.
İkinci olarak ybr'ler üzerinde günde 8-10 saat gidon sallayan kuryeler var. Kuryeler de trafikteki davranışları bakımından taksi şöförleri, halk otobüsçüler veya minibüsçülerden çok farklı değiller. Araçların üstüne kıramıyorlar, onun yerine kaldırımda yayaların üzerine kırıyorlar. Kuryeler arasında motosiklet tutkusuna gelince, bu konuda farklı uçlar var diye düşünüyorum. Motosikletini çocuğu gibi sevenler de var, "motor patronun nasılsa, bozulursa yaptırsın" diyenler de var.
Üçüncü olarak motosiklete aşık olanlar var. Bu site aşıkların yeri. Aslında internetteki tüm motosiklet siteleri motor aşıklarının yeri. Komi veya kurye üyelerimiz %10'u geçmez bence.
Trafikte motosiklet kullananların %90'dan fazlası kuryeler ve kebapçılar. Onlardan selam almak zor olur, ama diğer %10'un selam vermeden geçeceğini pek sanmam. Herhangi bir eyleme katılacak olanlar da sadece bu %10.