Tarsus, Namrun (Çamlıyayla), Cehennemderesi, Gözne Soğucak, Adana gezisi

Bu pazar bir arkadaşım Pozantı’dan beni aradı. Ben de Tarsus’ta olduğumu söyleyince Namrun’da (Çamlıyayla) buluşalım benim biraz işim var sonra da gezeriz dedi. Ben, eğer Namrun’dan sonra dağ/orman yollarından devam edip Gözne ve Soğucak üzerinden Adana’ya dönersek okey dedim. O da kabul edince Namrun’da saat 12:30'da buluştuk.Bu arada Namruna giderken vakit kaybetmemek için yolda durup pek foto çekemedim ama Namrun girişinden itibaren pil azalıncaya kadar çektim. Yaklaşık 60 foto var ekte.

Bu mtorum, 200 cc Ramzey Enduro

Namrunun girişindeki dere ve köprü üzerinden çekilen görüntüler

Namrunda Cuma Yakası denilen bölgeden kalenin ve çevrenin görüntüsü

Arkadaşım Fatih ve yeni aldığı BMW gs 650

Benim Ramzey ve Ben

Sonra Namrun'dan yola çıktık ve Sebil beldesinin içinden geçerek, Cehennemdere yoluna döndük. Bundan sonra artık stabilize orman yolu ve doyumsuz manzara bizleri bekliyordu.

Aşağıda Cehennemdere görülmeye başladı. Ama hala virajlarla dolu uzun bir yol var

Makinanın dijital zoom'u ile çektiğim bir foto

Ve nihayet Cehennem deresi...

Bu da ben.

Dere kenarında çektiğimiz bir kaç foto dan sonra, köprüden geçerek Gözne tarafına doğru yola koyulduk

Çook uzaktan Namrun-Sebil'in görüntüsü

İkimizin motoru da rodaj döneminde olduğu için rampanın bir noktasında biraz mola verdik.

Tekrar yola devam...

Bir başka kısa mola ve motorlar...

Artık dağı aşıp en tepe düzlüğe çıkmıştık. Ağaçlar burada biraz seyrekleşti.

Artık makinanın pili bitmek üzere. Bu nedenle bir iki foto daha çekip bıraktım.

Fatih kardeşim böyle poz verdi son olarak.

Bundan sonra maalesef foto çekemedim. Bu noktadan sonra birkaç belde/köy geçtikten sonra önce mersinin yaylalarından Ayvagediğine, oradan da Gözneye ulaştık. Sonra soğucak yaylasında karnımızı doyurduktan ve saat 18:00'de Mersin Adana otoyolundan Adana'ya ulaştık. Benim toplam katettiğim yol Tarsustan itibaren 205 km oldu. Namrun soğucak arası ise yaklaşı 55 km. Tadı damağımda kaldı.

bu yolu ben sanki biraz hatırlıyom amma....:) süper rota keyifli ara toprak parkurlar var uzun zaman ayırıp aralara da girince özellikle

Kardeş yeni evin fotoğrafını koymamışsın.
Bu arada o yolları canım çekmedi desem yalan olur hani. En son 2001 yılında senin gezini tersten yapmıştım. Yani önce Mersin, Gözne, Ayvagediği, Cehennemderesi, Çamlıyayla, Karageçit, Çamalan, Adana şeklinde....

walla ne güzel gezmişsiniz,resimler tek kelime ile mükemmel,motorlarınızda hayırlı olsun,kazasız nice binlerce kilometreler yapmak nasip etsin:rendeer:

ne birisi mersinimi gezmiş, ne mutlu sizlere, ne mutlu bizlere ki gezemesekte fotolarla bizi gezmiş kadar sevindiriyorsunuz, paylaşım için teşekkür ediyorum, bu yaz o yollarda birisiyle karşılaşırsanız muhtemelen o ben olacağım(inşallah, Allah söyletti be):mrgreen:

Sevgili Naci,Ramzey 200 lüğün çekişi nasıl?Herhangi bir şikayetiniz var mı?Paylaşırsanız sevinirim.

Öncelikle tüm yorum ve cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Güzel ve zevkli bir geziydi. Ancak Çamlıyayla'dan öğle saatlerinde çıkıp yemek işini de soğucak yaylasına bırakınca biraz hızlı bir gezi oldu ve tintinopsella2'nin dediği ara yollara girip daha fazla macera yapamadık.

Ömer63, kardeş acilen sen de bir motor alıp bu maceralara katılmalısın. Biliyorum ki en az benim ve fatihin ki kadar senin de macera ruhun (avcılıktan dolayı) dağ ve ormanları istiyor.

Motor arkadaşım, yazılarınızı sık sık okuyorum ve burada yaptığınız güzel temennileriniz için de çok teşekkür ederim.

motocycleboyreigns (nick'iniz yazmakta zorlandım) arkadaşım, Ramzey endurom daha 300 km de iken geziye gittim (şu an 500 km de), rodaj dönemi olduğu için sadece otoyolda biraz sıkıntı oluyor o da 70 km hızı geçmediğimden. Ancak bir iki denememde çok rahat 100 yaptı otoyolda. (km göstergesini arkadaşım Fatihin bmw 650'si ile denedim, yani doğru gösteriyor)Gezi sırasında ise bir kaç kısa dinlenme ve foto molası dışında pek durmadık. Çekişi gayet güzel. Motor hiç şişmedi veya çekmem/çıkmam demedi. Oldukça atak. Kısaca gayet memnunum. Arkaya taktığım çanta da çok işime yaradı ayrıca sanırım estetik te oldu. Tavsiye ederim.

Mersinli arkadaşlara da ayrıca selamlar. Herkese kazasız sürüşler dilerim.

Kardeş "Acilen motor al" yazması kolay uygulaması biraz zor bir hadise...
Ne yapalım bizim delikanlının insafına kaldık artık. Hani derler ya... "Baba oğluna bir motor almış; Oğlan babasının yaylaya gitmesini çok görmüş."
Bu arada şaka bir tarafa motosikletin parasının tamamını Recep ödüyor.
Bir gün artık bıkar da "Baba bu hafta da sen gez derse o zaman bakarız.

çok beklersin o günleri git bitane 2 el orjinal çin :queen: sende al baba oğul gezin

Benim babam da motor almama karşı çıkıyordu.Ben de kredi çektim.6 ay bir Mali Müşavir'in yanında çalıştım.Şimdi de paşa paşa harçlığımdan ödüyorum.Gerçi harçlığın tamamına yakını taksite gidiyor ama olsun.Aldıktan sonra babam motorumu istedi,vermedim.Hiçbir zaman da vermeyeceğim.

"çok beklersin o günleri git bitane 2 el orjinal çin sende al baba oğul gezin"
Sevgili motor arkadaş...
Siz böyle güzel geziler hazırladıkça bırak motosikleti; zaten Recep bile elimize geçmeyecek.
Müsaade ederse bir sözümde pazer'e var:
İnsan hayatı boyunca yüzlerce motora sahip olabilir ama başka babayı Allah nasip etmesin.
Babalarımızın kıymetini bilelim.

Ömer bey babalarımızın kıymetini bilme konusununda çok haklısınız.Gelgelim ki babam ilk motorumda yardımcı olmadı.Neyse ki yaz sonunda büyük bir enduro almam için destek verme konusunda söz verdi.Sonuç olarak her türlü babamı çok seviyorum.

resimleriniz çok güzel tekrarı her daim olsun kazasız belasız.

değerli ömer arkadaşım recep iyi bir kardeşimiz onunla gurur duymalısın efendi yetiştimişsin saygılı ben 41 yaşındayım 8 yıldır kendime ait motorum var ama 17 senedir motora binerim çok büyük arkadaşlıklar oluştu motor sayesinde umarım devamıda iyi olur:rendeer:

merhaba naci bey

gezip gördüğün yerleri bizde gezip görmüş gibi olduk.Gezdiğiniz yerler gerçekten tek kelime ile muhteşem.Bir sonraki durağınız olan nevşehir ürgüp göreme gezi resimlerinizi merakla bekliyorum.saygılar

Gerçektende hoş bi gezi oLmus.Sizin gbi gençLeri yoLLarda görmek istiyoruz :cat:

cok guzel bir gezi olmuş. paylaşımınız için teşekkur. diğer gezilerde birlikte olmayı dileriz.mersin grubu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar