tapayı sıksam yalama olur mu?

Arkadaşlar bugün motosikletin yağını değişrttirdim.Ama alt tapada yağ gözüme çarptı.Sildim bekliyorum akıtıp akıtmadığını.Var gücümle tapayı sıksam olur mu? Yoksa yalama olma ihtimali var mı.Birdaha servise gitmeyi düşünmüyorum.Ben kendim yaparım bakımını.Adam 300-500-1000 bakımlarını atladı.Direk 1500 km olunca gel diyor yaa.Böyle servis mi olur!::angry2::::ranntign

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eğer contasını unutmuşsan kaçırır... Mümkün olduğunca sıkman lazım ama var gücünme değil...

Sıkabildiğin kadar sık..En son yaylandırarak sert bir şekilde birdaha yokla tamam... Vida yalama olmaz ama bloktaki dişleri sıyırırsın çok sıkarsan.. :cat:

Sağolun arkadaşlar.O zaman hadi oğlum fatih doğru garaja.:)Bu arada adam contayı değiştirmedi.500 km olduğunda yenisini takarım;)

Karter genelde alüminyumdur, çok sıkarsan çat diye dişleri kırarsın.
Şunlara dikkat et :
1) ingiliz anahtarı değil her zaman lokma ile aç.
2) Mümkünse altına yat ve son derece nazik bir biçimde diş yedirmemeye çalışarak gevşet veya sık.
3) ısıya dayanıklı sıvı conta her zaman işine yarar. Hep kullan.
4) Vida sıkışınca yarım tur daha çevir ve bırak. Daha fazla sakın çevirme.

Bir defa başıma geldi çok canım yandı. Artık bende çok dikkatili yapıyorum.

Kuzenim de dişleri sıyırıp tekrar diş açtırmak zorunda kaldığını söyledi.Ancak benim korktuğum şimdi bu motoru yağsız bırakmak:( Oyüzden uğraşıyorum.Sıktım bakalım.Ne olacak.Bir tur atıp geleyim.:)

Kuzenim de dişleri sıyırıp tekrar diş açtırmak zorunda kaldığını söyledi.Ancak benim korktuğum şimdi bu motoru yağsız bırakmak:( Oyüzden uğraşıyorum.Sıktım bakalım.Ne olacak.Bir tur atıp geleyim.:)

Conta eskiyse hic ugrasma SIKMAY la falan..
Yag kacirir..
Ama ustanin contayi neden degistirmedigini anliyamiyorum..
ustayi birak bu islere eli yatkin herkes biliyor bunu.
Ne ustasi bu usta???? Duvarci ustasimi?

Arkadaşlar adam motor yağını ben götürünce biraz bozuldu galiba:mrgreen:.10-40 castrol aldım.Adam debriyaj öter diyor.Ya diyorum ki bu motosikletin yağı bu.Adam adını bilmediğim bir yağ koymuş tezgaha.Aklı sıra bana kakalamak için uğraşıyor.Çırak yağa baktı.Abi hep castrol mu alcan diyor.:)
Ayrıca sanırım conta eskimemiştir daha.Çünkü motosiklet 300 km'de:)

Hmm tamam o zaman.Şimdi baktım motoru biraz zorladım.Gezdim geldim.Tık yok:) Sıktım güzelce.Çok teşekkürler arkadaşlar.MT seviyorum.:)

Arkadaşlar adam motor yağını ben götürünce biraz bozuldu galiba:mrgreen:.10-40 castrol aldım.Adam debriyaj öter diyor.Ya diyorum ki bu motosikletin yağı bu.Adam adını bilmediğim bir yağ koymuş tezgaha.Aklı sıra bana kakalamak için uğraşıyor.Çırak yağa baktı.Abi hep castrol mu alcan diyor.:)
Ayrıca sanırım conta eskimemiştir daha.Çünkü motosiklet 300 km'de:)

Onlarda dişi kaçırmış olabilirler dikkat et o ring contasına bak olmadı arasına pul koydur:cat:

Yok diş kaçırmamışlar.Adamın yaptığı tek güzel şey o.:)Bugün motosikletimi yıkatıp bir iki fotoğraf eklemek istiyorum test bölümüne.6 bin devri geçmeden daha 700 km gideceğiz.:mrgreen:Yollar bitmiyor. . .

Yok diş kaçırmamışlar.Adamın yaptığı tek güzel şey o.:)Bugün motosikletimi yıkatıp bir iki fotoğraf eklemek istiyorum test bölümüne.6 bin devri geçmeden daha 700 km gideceğiz.:mrgreen:Yollar bitmiyor. . .

arada 6000 deviri geç ama sürekli gitme yüksek devir:)

benim tapamın başı yalama olmuştu söktükten sonra sanayiden civatacının birinden aynısına benzer aldım 2 tane bakır rondela ile taktım sorun halloldu kaçırma vs yok normal sıktım 1 kerede esnettim yeterli oldu :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar