Benim kazamda da buna benzer oldu, benzinlikten çıkıyorum, yerde ki yağ birikintisi yüzünden önce direksiyon aynı bu şekilde yalpaladı ve arka tekeri yanımda gördüğümde de zaten motoru bıraktım. Şimdi sorun şurda benim motorum racing değil 650 dragstar, hızım kalkış hızı yani 20-30 bile değil kazadan sonra amortisörler ve frenleri kontrol ettirdim sorun yok; ama bu direksiyon yalpalamasını çok iyi hatırlıyorum, bir sağa bir sola ve kayma sonucu yerdeydim. Hızda yapmıyordum ( zaten yapamam benzinlikten çıkıp 20 mt sonra sağa döneceğim ) tanktokatlıyan olayının filmini izlediğimde aklım başıma geldi, bana olan bu. Şimdi sorum şu malum istanbul da yollar berbat ve yağ-mazot dökülmüş yollar karşımıza çok sık çıkıyor; dragstar gibi bir cruisere bu heds denen cihazı taktırmak mantıklı mıdır? faydası olur mu? Benim canım harcayacağım paradan daha önemli, sizce taktırmalı mıyım? Dragstar için uygun modelini bulabilir miyim?
Teşekkürler.
nette araştırdım dragstar için bulamadım hep sport modeller için var, bilen ya da ekleyen var mı?
Sizin karşılaştığınız olay, depo tokatlayan değil, bilimsel olarak anlatmak gerekirse yağlı zeminde tutunamama ve kayma diye tanımlanır.
Kullandığınız motosikletin böyle bir mevzuya dahil olması imkansız.
Çünkü zaten yapı olarak geniş dönüş hacmine sahip bir gidon taşıyor.
Bu nedenle gidon amortisörü aramanız yersiz olur.
Zaten bulamazsınız.
Yani böyle bir durumun vuku bulmasından endişe etmeden rahatça motosikletinizi kullanın.
Yağlı,ıslak, kaygan zeminlerden uzak durun yeter.:wiinkk:
Depo tokatlama olayını sanırım yanlış anlamışsınız.
Yazıyı bir kez daha okumanız tavsiye edeceğim.
Aslında detaylar var ama gözden kaçmış herhalde.
Bunun dışında yorumlara da bir göz gezdirirseniz, kafanızda hiç bir soru işareti kalmayacağından emin olabilirsiniz.
En iyisi topiği baştan sona bir okuyun...
İyi ve keyifli sürüşler dilerim...
(Extrama sen de topiği iyi bir oku. Seninki de depo tokatlayan değil.Ön tekeri kaybetmişsin.İkisi aynı şey değil.Aynı olsaydı bu gün bu yazıyı hastaneden yazıyor olurdun.)
Arkadaşlar;
Böyle yarı ingilizce yarı türkçe olmuyor.
Tank gevur dilinde benzin deposunun adıdır.
Bu nedenle depo tokatlayan tabiri sanırım daha uygun...:rendeer: