Tank pad yapıştırmak

Motosikleti
Xmax 250 techmax
Geçen haftalarda yeni motor almıştım mt-25 iki sorum olacak
Tank pad seti aldım daha kargoda gelmek üzeredir büyük ihtimalle onu ben yapıştırabilir miyim nelere dikkat etmeliyim eğer ben yapamazsam kimse veya nereye yaptırmalıyım böyle bir işi kim yapar

İkinci sorum da yaklaşık 300 km ye geldim zincir yağlamak ve temizlemek konusunda baya bi yazıyı okudum temizlemek için mazot yağlamak için de motul c4 almayı düşündüm yanlış mı yaparım

Motosikleti
Ns200 15"
Tank pad yapıştırmayı elbette yapabilirsiniz, dikkat etmeniz gereken şeyler yapıştıracağınız yüzeyin temiz ve silikon gibi maddenin olmaması lazımki yüzeye iyi tutunabilsin birde düzgün yapıştırmak.

Zincir konusunu ise genelde yağ ile temizler sonrasında yağlarız, temizleyici ürünlerin geneli zincirin içindeki o-ringleri aşındırır. Yağ olarak dişli yağı kullanabilirsiniz.

Motosikleti
CB650R
Tank pad'i yapıştırırken bolca sabunlu su kullanın yapışkan bölgeye ve yapışacak yere, açısını vb beğenmezseniz yer değiştirip kaydırma şansınız olur

Yapamam derseniz de cam filmi yapan, araç kaplama yapan yerler yapar ama motosikletle ilgilenirler mi, ilgilenseler de ne kadar ücret çıkartırlar belirsiz

Zincir oringliyse mazot vb uğraşmayın direkt zincir temizleyici alın, motul un ipone nin ürünleri iyidir

Motosikleti
STRS 765
Tank pad yapıştırıldıgı yeri mahfeden benim nazarımda hiçbir işe yaramayan birşey, bir süre sonra sıkıldığında veya deforme olup cikarttiginizda deponuzda bir daha gideremeyeceğiniz iz leke kalacak. Yapistirmadan önce bir daha düşünün.

Tank pad yapıştırıldıgı yeri mahfeden benim nazarımda hiçbir işe yaramayan birşey, bir süre sonra sıkıldığında veya deforme olup cikarttiginizda deponuzda bir daha gideremeyeceğiniz iz leke kalacak. Yapistirmadan önce bir daha düşünün.

Bu durum scooterlarda kullanılan grenaj koruma için takılan parçalar için de geçerli mi?

Motosikleti
STRS 765
Krenaja yapıştırılan hertürlü sitikır ve türevi için geçerli

Motosikleti
DUKE 250
Tank pad'i yapıştırırken bolca sabunlu su kullanın yapışkan bölgeye ve yapışacak yere, açısını vb beğenmezseniz yer değiştirip kaydırma şansınız olur

alternatif olarak camsil, yapıştırılacak bölgeye ve stickerın arkasına camsil sıkarsanız yerleşimini ayarlayabilirsiniz.
kurutuğunda gayet başarılı bir şekilde yapışacaktır.

Yan depo padi, stomp grip diye jenerik isimlendiriliyor artık, benim için spor motosiklette önemli bir şey.
Alkol de içeren bir temizleyici ile yapıştırılacak yüzeyi güzelce temizlemek lazım.
Sonrasında da hem yapıştırılacak yüzeyi hem de pad'i ısıtarak yapıştırmak en temizi. Sabunlu su ile kaydırma sağlanabilir, ekrna koruyucuyu böyle yapıştırdım ama depo padlerini direk ısıtarak yapıştırdım.

Yapıştıracağın yüzeyi kolonya ile temizledikten sonra peçeteyle kurutup yapıştır tank pedi. İmkan varsa yapıştırmadan önce yapışacak olan kısmı biraz ısıt ısı tabancası veya saç kurutma makinesi ile.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:34 ----------

Herkesin kendi fikridir. 2018'den beri her motorumda kullandım ve son derece de memnunum. Sökmeden önce ısıtırsanız ve sonrasında iz kalan yüzeyi kolonya vb. bir şey ile nazikçe temizlerseniz iz miz kalmaz. Yaptım oradan biliyorum. Siz beğenmediniz diye b.k atmaya gerek yok.

tank pad bana da çok gereksiz geliyor ve yine BENCE motoru çok çirkinleştiriyor. sıfır aldığım motora bana sormadan yapıştırmışlardı, teslim almadan evvel söktürdüm.

Oturuş pozisyonu dik olan motorlarda zaten tank pad e gerek yok. Ama daha agresif oturuşu olan motorlarda büyük nimet tank pad. Dizler kaymadığı için kollara ve bileklere çok daha az yükleniliyor. tank pad olmadan yarım saat içinde insanda ne kol kalıyor ne de bilek. Sizin için sadece görüntü olabilir ama daha yatık oturuş pozisyonu olan motorlarda candır can. Bu arada kaydırmaz tank padlerden bahsediyorum diğerleri sadece görüntü bir halta da yaramıyorlar.

baya tank padi gömmüş millet gerek yok diye:):) dizinle daha iyi tutman kaydırmaz özelliği olması mont tutamacı vs çarpmasıyla çizilemsini önlemesi demekki millete gereksiz geliyormuş enteresan..sen dinleme o padi yapıştır iz miz de kalmaz eğerki dandirik bir bilinmedik marka değil ise.tertemiz olması kuru olması yeterli.benim gibi takıntılıysan git ppf kaplat komple çizilme olsun hep parlasın güneşte kendi kendini yenilesin 'ufak çizikler vs' ben bide bunu üstüne yapıştırdım tank padi.gerçi kaptlatmadan önce almıştım iade edemedim elimde durucağına bide kavraması dizle kolay olsun diye frende vs ppf kaplama üzerine yapıştırdım.her motorumda da vardı açıkcası tank pad

Oturuş pozisyonu dik olan motorlarda zaten tank pad e gerek yok. Ama daha agresif oturuşu olan motorlarda büyük nimet tank pad. Dizler kaymadığı için kollara ve bileklere çok daha az yükleniliyor. tank pad olmadan yarım saat içinde insanda ne kol kalıyor ne de bilek. Sizin için sadece görüntü olabilir ama daha yatık oturuş pozisyonu olan motorlarda candır can. Bu arada kaydırmaz tank padlerden bahsediyorum diğerleri sadece görüntü bir halta da yaramıyorlar.

diz kaydırmama konusu performans odaklı sürüş ve motorlarda işe yarıyordur tabii. onun haricinde depo üstü çizilmesin diye de takan var. ilki bana lazım değil, ikinci de motoru çok çirkinleştirdiği için istemem. varsın çizilsin biraz :)

Motosikleti
hornet 750
Geçen haftalarda yeni motor almıştım mt-25 iki sorum olacak
Tank pad seti aldım daha kargoda gelmek üzeredir büyük ihtimalle onu ben yapıştırabilir miyim nelere dikkat etmeliyim eğer ben yapamazsam kimse veya nereye yaptırmalıyım böyle bir işi kim yapar

İkinci sorum da yaklaşık 300 km ye geldim zincir yağlamak ve temizlemek konusunda baya bi yazıyı okudum temizlemek için mazot yağlamak için de motul c4 almayı düşündüm yanlış mı yaparım
Merhaba , Tank pad uygulamadan önce uygulanacak alanı alkollü mendil veya bez ile silmeniz o bölgelerin kesinlikle kimyasal maddelerden arındığından emin olmanız gerekiyor bu yüzden ben motorlarımda kullandığım ve çok memnun kaldığım bir markayı buraya bırakıyorum dilerseniz inceleyin uygulama örnekleri nasıl uygulanacağı hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz https://www.grippatch.com.tr/

Motosikleti
Xmax 250 techmax
Merhaba , Tank pad uygulamadan önce uygulanacak alanı alkollü mendil veya bez ile silmeniz o bölgelerin kesinlikle kimyasal maddelerden arındığından emin olmanız gerekiyor bu yüzden ben motorlarımda kullandığım ve çok memnun kaldığım bir markayı buraya bırakıyorum dilerseniz inceleyin uygulama örnekleri nasıl uygulanacağı hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz https://www.grippatch.com.tr/
Teşekkür ederim hocam ama 3 sene oldu o yazıyı yazalı o motoru sattım bile 😅

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar